Verwezenlijking van De Schuur 
November 2016
Verhaal begint steeds onderaan...

 

Woensdag 30 november 2016...
Dag 8 van het Sinten Museum...
Met toch wel wat stramme spiertjes en pijnlijke voetjes, vliegen we d'er weer in vandaag! Voormiddag wordt Mie een klasje van het 1e leerjaar van Brecht geschonken, en de namiddag...? Die wordt DRUK! Het is immers woensdag en dan zijn de kinderen in de namiddag vrij... Op dit moment hebben 459 kinderen een bezoekje gebracht, opgetogen zij waren wanneer ze huiswaarts keerden, tot groot jolijt van Mie Tracteur!  En hebben Sint & Piet alweer goed geslapen vannacht??? En heeft het ontbijt goed gesmaakt? Mie is héél benieuwd! 
Mie Tracteur stelde vast...
Het beloofde een drukke namiddag te worden vandaag, en zo is gebleken! Welgeteld 68 kinderen brachten een bezoek, de dozen chocolade ventjes slinken met de minuut. Vele kinderen die in schoolverband een bezoek hadden gebracht, kwamen weerom terug met hun familie. 'Ze kon er maar niet over zwijgen' of 'Hij wou dit laten zien aan zijn zusje' waren veelgehoorde uitspraken! Fiere ouders en grootouders werden vandaag opgemerkt, en de kinderen, zij werden vandaag één voor één heerlijk verwendt! Voor de kinderen een onvergetelijk moment, en voor Mie en haar team pure voldoening!

Dinsdag 29 november 2016...
Dag 7 van het Sinten Museum...
Mie kijkt er weerom naar uit! Ook vandaag brachten 2 klassen superblije kinderen en opgetogen juffen en begeleiding op bezoek! 
Mie Tracteur stelde vast...
Het was weerom stevig genieten vandaag, twee klassen joelende kleutertjes uit Vlimmeren brachten een bezoek, benieuwd zij waren waar nu eigenlijk Sinterklaas en Zwarte Piet overnachten... Elke dag is er eentje om vingers en duimen af te likken! Elke dag weer wordt mening kinderhartje verwarmt door leuke en grappige Sintenverhaaltjes! Bang zijn ze niet lang, want Mie stelt ze op hun gemak, de Sint en Piet zijn hier immers niet, luidt steeds het antwoord op de vraag of ze een héél klein beetje bang zijn... En elke dag weer staat Mie Tracteur 2 uur voor de eerste bezoekertjes klaar, om alles voor te bereiden, de kachels uit te kuisen en aan te steken, er mag dan ook niemand in de kou zitten! Niets is Mie teveel om mensen en kinderen te ontroeren, lijkt het overdreven wat ik verkondig, kom dan zelf af en Mie zal u overladen met mooie Sintenverhalen door haar persoonlijk verkondigt...

Iedereen nog steeds welkom morgen woensdag , en donderdag en vrijdag vanaf 14 uur 
of zaterdag en aller-aller-allerlaatste zondag vanaf 11 uur!

Maandag 28 november 2016...
Dag 6 van het Sinten Museum...
Alle hens aan dek! Vandaag komen er welgeteld 6 klasjes op bezoek!  Mie Tracteur, smeert uw stembanden almaar in, en geniet! 
Mie Tracteur stelde vast...
Dat de dag geslaagd zou worden, wist Mie reeds op voorhand! Welgeteld 140 kleutertjes bezochten vandaag in klasverband het Sinten Museum. Zes klassen joelende kindertjes met stralende juffen keken ernaar uit! Het unieke transport deed hen allen schitteren van blijdschap bij aankomst! Eens in het Sinten Museum waren de snaveltjes toe, de oogjes wijd open, de oortjes zéér gespitst! Ze aanhoorden de grappige verhaaltjes één voor één, het was puur genieten, en wel voor iedereen! Elk uur een klasje, elke half uur een rondleiding, het was zo mooi om te doen!  Het ritje op de paardjesmolen deed hen helemaal glunderen... En de chocola? Die werd naar hartelust volledig verslonden! Bedankt Het Moleke uit Rijkevorsel, bedankt voor jullie massale bezoek, de vele complimenten, de supertoffe juffen en begeleiding, dank jullie wel voor de pralientjes, de giften en het prachtige schilderij! Dit krijgt absoluut een mooi plekje in De Schuur, zulke knappe zelfgemaakte creatie moet kunnen worden bewonderd door iedereen die het zien wil! 

 

Zondag 27 november 2016...
Dag 5 van het Sinten Museum...
En wat brengt deze dag vandaag?  Naar alle waarschijnlijkheid weerom vele opgetogen kindersnuitjes...  
Mie Tracteur stelde vast...
En weerom was de dag geslaagd! Welgeteld 58 kinderen waren superbenieuwd waar de Sint en Piet verbleven... Ontroering alom, gepaard gaande met kleine 'schrikjes', welke al vlug verdwenen wanneer ze allemaal een chocolade figuurtje mochten opsmullen of meenemen. Opzet dik geslaagd, kinderen superblij en hun families apentrots! De kleine paardenmolen was weerom een succes! Het mag gezegd, mede door het prachtige artikel in de krant was het vandaag drummen in de schuur... Het is toch allemaal zó mooi, écht op kinderniveau geplaatst, aangedikt met mooie verhalen... Mie pinkt een traan weg! Oprechte dank aan Gina, ook zij liep vandaag de benen onder het lijf onderuit! Op dit moment zijn méér dan 200 kinderen reeds op bezoek geweest!

Zaterdag 26 november 2016...
Dag 4 van het Sinten Museum...
Mie zet de schuurpoort van het Sinten Museum vandaag reeds open om 11 uur! Iedereen meer dan welkom een kijkje te komen nemen... Eerste werk vandaag: een krant gaan kopen! Gazet van Antwerpen, editie Kempen waarin een prachtig artikel verschijnt over het Sinten Museum van Mie Tracteur in Rijkevorsel... Zéér benieuwd Mie is! Geniet alvast hier het digitale artikel... Prachtige verwezenlijking, dat mag gezegd! De papieren versie is super! Dank jullie wel Gazet van Antwerpen, Ronny Van Den Ackerveken en Mia Uydens... Superknap gedaan! Dit artikel bezorgde Mie Tracteur alvast een zéér drukke namiddag en vele joelende kindertjes! Hier doen we het voor!

Mie Tracteur stelde vast...
Omwille het krantenartikel en een verwachte drukte, heeft Mie vandaag de schuurpoort reeds om 11 uur open geschoven. Rustige voormiddag, dan maar foto's nemen van de opstelling... Maar amaai, wat een drukke namiddag! Iedereen genoot met volle teugen van het Sinten Museum, zo wel klein als groot, jong en oud(er)... Het was Mie haar taak de kinderen op te vangen en ze rond te leiden, zodat wel álles werd gespot! En wat kan er nu leuker zijn dan af te sluiten met een gratis chocolade ventje ? (dank u wél Delhaize St.-Lenaarts!) Niet enkel de chocola werd gewaardeerd, maar ook de andere snoepjes welke de kinderen meekregen in hun gele Sintenbordje! Weerom een dag om nooit te vergeten! Beslist onvergetelijk voor de kinderen...

Vrijdag 25 november 2016...
Dag 3 van het Sinten Museum...
Weerom staan er deze voormiddag enkele schoolbezoeken op de planning! Mie Tracteur verklapt alvast een nieuwsje: Gazet van Antwerpen komt vandaag een foto nemen en gaan komend weekend een artikel publiceren over het Sinten Museum in De Schuur van Mie Tracteur, joepie-die-jeej! Bedankt Ronny Van Der Ackerveken! Omwille het grote succes heeft Mie besloten komend weekend zaterdag en zondag reeds vanaf 11 uur (ipv 14u) de poort open te zetten! Iedereen welkom!
Mie Tracteur stelde vast...
Weerom een drukke dag achter de rug in De Schuur, reeds vanaf bij aankomst om 8 uur. Kachels aansteken, aan de vele spullen buiten sjorren was Mie niet geraakt, plots een klasje op bezoek! Alles laten vallen en de kinderen animeren, ze overladen met Sintenverhalen en grappige Zwarte Pietenvertelsels...  In alle haast middageten verorberen, tweede klasje op bezoek. Ook zij waren net als Mie Tracteur in de wolken door het bezoek van de krant. Morgen verschijnt er een artikel in de Gazet van Antwerpen, editie Kempen! Dank jullie wél Mia voor de mooie foto(s) en Ronny voor een komend prachtig artikel... En zoals jullie hebben gemerkt, ook Sinterklaas was op de hoogte van jullie komst en had al dadelijk wat lekkers klaar gezet in de woonwagen... Bedankt... Speciale dank gaat uit naar boer Jos, voor het unieke transport vandaag met tractor en huifkar, van een klasje uit Zoersel! Bedankt Jos! De avond werd afgesloten met een zalig bezoek van enkele zeer goeie oude-rijwielen-vrienden, iedereen genoot van elkaar in een nostalgisch stamineeke en heerlijk aangedikte verhalen...

Dank jullie wel topfotografe Mia Uydens en journalist van Gazet van Antwerpen Ronny Van der Ackerveken,
voor jullie bijdrage tot het succes van het Sinten Museum anno 2016... Ook de Sint is jullie niet vergeten!

Donderdag 24 november 2016...
Dag 2 van het Sinten Museum...
Deze voormiddag ontvangt Mie & Gina 4 klasjes! Chocolade figuurtjes staan klaar! Mie is er reeds om 7 uur in de vroege morgen, om tijdig de vertrekken te kunnen verwarmen met de 2 Leuvense stoven... Zó zalig! Namiddag staat de schuurpoort open voor iedereen die het zien wil! Wees absoluut welkom, ook voor de grote mensen is het mooi om te aanschouwen! Welkom tussen 14u en 17u...
Mie Tracteur stelde vast...
Het was weerom volop genieten vandaag! Maar liefst 3 kleuterklassen uit eigen gemeente Rijkevorsel, brachten vandaag een bezoek aan het Sinten Museum! De oogjes schitterden wanneer ze het prachtige bedje van Sint en Piet, mét hun persoonlijke knuffels konden bewonderen! Zij genoten de rondleiding, maar het chocolade figuurtje dat was de max! Mhm lekkerrrrr! Superleuk was de rit over en weer met tractor en huifkar, dank je wél boer Jos! Laatste klas uit Zoersel waren kinderen van het 2de leerjaar. Wat een vragen, wat een uitbundigheid! Ook zij genoten de rondleiding, de heerlijke chocola, het speelgoed in de koeienstal, maar vooral de kleine paardenmolen was erg in trek! Dank jullie wél, allemaal en één voor één, het was een superdag vandaag!

Woensdag 23 november 2016... Hoera!!!   
Dag 1 van het Sinten Museum...
Iedereen hartelijk welkom deze namiddag tussen 14u en 17 in het Sinten Museum in De Schuur van Mie Tracteur! Breng de kinderen mee en leidt uzelf rond in de tijdelijke en knusse woonomgeving van Sinterklaas en Zwarte Piet! Lees de in gouden kaders gestoken aankondigingen om het verhaal kracht bij te zetten... Welkom, vooral de kinderen!
Mie Tracteur stelde vast...
Goed geslapen vannacht Sinterklaas en Zwarte Piet??? En of ze goed geslapen hadden! Zalig bedje daar in de woonwagen! En ook de ontbijttafel werd gesmaakt! Fruitjes, koffie, limo, chocomelkjes, eitjes, noem maar op! Enkel, alweer heeft er iemand zijn korstjes niet opgegeten! Wie dat was? Zwarte Piet natuurlijk! De opkomst was super, welgeteld 24 kinderen zakten vandaag af naar het Sinten Museum. Ze genoten van mooie Sintenverhalen, terwijl ze werden overstelpt met snoepjes! Hun oogjes glinsterden wanneer ze de overvolle snoeppotten opmerkten... Mie Tracteur met vele vragen overstelpte...  En de kleine paardenmolen was een supermooie afsluiter, tegelijk met het gratis gekregen chocolade ventje! Mhm... Iedereen blij! Wat een super-leuke-Sintendag vandaag! 

  

Dinsdag 22 november 2016...   
Laatste dag voor de opening van het Sinten Museum! Groenten en fruit werden verdeeld, de Sintensnoepjes in de Weckpotten gestoken en alles werd in het mate van het mogelijke gepoetst, dit met de hulp van onze Gina. Ook zij heeft vandaag haar beste beentjes voorgezet, alles is pico bello, mooi en proper! Dank je wél Gina, ik blijf het herhalen, wat moest ik zonder jou toch beginnen... Het was druk vandaag, zó druk dat Mie amper de tijd had om fotootjes te nemen, en nadien was het donker... Er werden buitenversieringen aangebracht, de bloembakjes werden terug met potgrond opgevuld omwille de storm van voorbije zondag, de tafeltjes in het Stamineeke zijn om van te snoepen, de Koeienstral is zeer uitnodigend voor de kinderen, en al wat in de schuur moest worden bijgewerkt werd ook nog gedaan! Weerom een dag om uit je pijp te komen, het lijkt niet veel, maar het was hollen van hier naar daar... Zo snel dat Mie zelfs gestruikeld is op het erf, op de kiezelsteentjes, dit door de veters van eigen bottinnen, oei! Twee knietjes die openlagen, pijnlijke polsen en later op de avond een stijf lijf! Als dat morgen maar goed komt! ;-) Eens thuis werden de chocolade ventjes klaar gezet, werden vele ballonnen opgeblazen welke morgenvroeg nog allemaal zullen worden geplaatst. Ook de pijlen moeten nog worden gezet, man man man wat een werk toch allemaal... 

  

Vannacht, aller eerste nacht dat Sinterklaas en Zwarte Piet komen overnachten in De Schuur van Mie Tracteur... 
Slaapwel mijne heren...

Maandag 21 november 2016...   
En weerom heeft Mie haast het klokje rond geslapen, dat is toch een teken dat een mens het nodig heeft... Mie was moe gisteren, wellicht wat geschrokken door welke kracht de natuur heeft, het stormweer heeft toch enkele dakpannen weg geblazen... Maar dat is alweer voorbij! We kunnen der weer met volle moed invliegen vandaag! Het door de wind geblazen gat werd weerom dicht gelegd door de echtgenoot. Ook werd een oude schoolbel geïnstalleerd om mogelijk bezoek te horen binnen komen. Maakt serieus lawaai, maar dat is de bedoeling. De schuur werd verder afgewerkt en alles werd opgeruimd. Het is allemaal mooi, Mie is tevreden! Ook het Stamineeke en Koeienstal werden aangepakt, en verkregen allebei een bescheiden versiering.  In de Koeienstal werden echter tafels weggenomen, zodat er een klein speeltapijt wordt voorzien voor de kinderen... Wat is immers een Sinterklaas zonder speelgoed??? Dat is net hetzelfde als een café zonder bier! 

Omwille de grote opkomst van klassen, trippelde Mie vandaag weerom terug naar Delhaize St.-Lenaarts, en weerom heeft zij chocolade sintenfiguurtjes gratis mogen ophalen!  Nogmaals dank, u hebt er geen besef van hoe blij Mie Tracteur is! Nog maar te zwijgen wat de kinderen ervan zullen vinden! Men zegt altijd, je krijgt wat je verdiend, ik moet het gaan geloven! Dat er nog zulke lieve maar vooral gulle mensen bestaan is hiermede weerom bewezen... Je moet het toch maar doen! Bedankt Andy Goossens & Co!

Ook Delhaize St.-Lenaarts draagt zijn steentje toe, tot het komend succes van het Sinten Museum...

 

Ontwerp van de gloednieuwe en komende pijlen...
Zondag 20 november 2016...   

Het wordt een stormachtige dag vandaag in de provincie Antwerpen! Maar in De Schuur, daar schijnt de zon! Het is te zeggen, het wordt alsmaar mooier, weerom wordt er vandaag in detail gedecoreerd... In principe moet de schuur vandaag klaar zijn. Dan kan Mie stilaan de Koeienstal en het Stamineeke bescheiden gaan versieren, zodat de kinderen en familie, bij aankomst opgetogen zullen zijn! Nog héél even geduld, en iedereen die er zin in heeft mag komen kijken!

Zaterdag 19 november 2016...   
Na een nachtrust van meer dan 10 uren, vloog Mie er alweer in! Haar batterijtjes werden stevig opgeladen! Vandaag werd de woonwagen ingericht, het bedje mooi opgemaakt... Alles krijgt stilaan vorm, er is een klein lichtpuntje aan 'de tunnel der decoratiekunsten' zichtbaar, want het is toch wel héél wat werk! Maar allemaal met veel plezier gedaan! Alles moet er piekfijn bijstaan, wanneer Mie welgeteld 16 klassen zal ontvangen tijdens de voormiddagen van het Sinten Museum! Joepie! Mie had nooit verwacht dat er zoveel klassen een bezoek zouden brengen, zij zal haar stembanden goed dienen te smeren! Hahaha... Ook tijdens de namiddagen vanaf woensdag 23 november doorlopend tot en met zondag 4 december tussen 14u en 17u is iedereen, groot en klein, alsook hartelijk welkom! Vergeet het niet, alle kinderen krijgen een gratis chocolade ventje, volledig gesponsord door Delhaize St.-Lenaarts! Dubbel hoera!!!

Bijna 400 kinderen brengen volgende week in schoolverband, een bezoekje aan het Sinten Museum.
Hiervoor werden de voormiddagen gereserveerd... Tijdens de namiddagen is iedereen welkom!

   

Ook het aankondigingbord moest er vandaag aan geloven... Een Pietenkoe???  ;-)

Vrijdag 18 november 2016...   
En weerom vlogen we d'erin vandaag! De slaapplaats voor het paard van de Sint werd opgesteld en ook de Sintenbrievenbus verkreeg een plekje...  Het werkterrein van Zwarte Piet werd gevuld met speelgoed en de Sintenpakjeskiepkar werd gehuld in rood fluweel en gevuld met pakjes. Mie heeft in alle vroegte deze morgen enkele oude valiezen gevonden voor de schuurpoort zodat ook vandaag de voorraadkast van Sint & Piet kon worden gevuld... Mie loopt van het ene decor naar het andere, dat komt omdat tijdens het uitpakken van de dozen, niet alles bij elkaar zit. Zo worden heel wat stappen gezet, Mie is er moe van...een goed badje, en er vroeg inkruipen is dan ook aangewezen... Slaapwel...

  Ook 'Slecht-weer-vandaag' komt overnachten in De Schuur van Mie Tracteur...

Donderdag 17 november 2016...   
Joepie! Kijk eens aan wat een blijde boodschap hier stond te schitteren in de Handkrant van Brecht! Oprechte dank aan Neel Vermeiren! Zoals u kan lezen: iedereen is welkom en alle kinderen wacht een gratis en lekkere attentie!!!

Ook de Handkrant van Brecht verkondigt Mie's 'blijde boodschap'... Dank je wél Neel Vermeiren!

Het zou weerom een drukke dag worden vandaag... Mie is in de voormiddag affiches gaan ronddragen, bij onder andere haar favoriete kringloopwinkels, enkele apothekers en dokters, speelgoedwinkelketen t'Klavertje 4, en allemaal hangen zij met een groot enthousiasme en bewondering Mie haar affiches op, op de beste plekjes in hun infrastructuur! Dank jullie wél! Tegen de noen met superkriebelende vingers, hop naar de schuur! En weerom werd er verder ingericht. De Sintenbadkamer verkreeg een verdere afwerking, de Sintenkiepjeskar een oude ladder, de Sint & Piet-ontbijttafel verkreeg zijn plekje naast de woonwagen, het BREK-paardenmolentje werd gepimpt, en het weer liet vandaag toe dat het Sinten zeildoek buiten aan de gevel werd opgehangen... Er werd nog één en ander opgeruimd, en alle Sintenklaasspullen werden van de zolder naar beneden verhuist! En dit allemaal op enkele uren tijd... Mie in topform, dat mag gezegd...hahaha...

     

Niets leukers dan decors opstellen! Sinterklaas en Zwarte Piet: het ziet er hier al héél mooi uit hoor!

 

Mie kon het absoluut niet laten, de molen móest worden gepimpt, en dit allemaal voor komende Sint!

 

Sint & Piet lopen er beslist niet voorbij! Hier zit ze dan: Mie Tracteur!

Woensdag 16 november 2016...   
Héél wat werk staat er dezer dagen te wachten! De schuur wordt heringericht, en dat wil zeggen dat één en ander zal moeten verhuizen. Mie heeft vandaag het Sinten Museum vorm gegeven. Opzet alvast geslaagd, er werd gesleurd en getrokken, getild en gezwoegd, kijk en bewonder de knusse strobalenhoek (er moet nog één strobaal aangekocht worden) met een heuse springplank om erin te geraken, pret zéér zeker gegarandeerd... Ook de badkamer van de Sint staat in zijn eerste opstelling, en het werkterrein van Zwarte Piet, dat is supermooi geworden, en er staat nog niet eens wat in! Mie is blij, héél wat werk werd vandaag verricht, en morgen vliegt zij er weer in! Dit is superfijn om te doen, dit is niet werken, dit is spelen... ;-)

   

Zalige strobalenhoek mét springplank? Pret verzekerd!

   

En Zwarte Piet kan erin vliegen, zijn werkterrein staat in de startblokken...

Welkom kleine paardenmolen in De Schuur van Mie Tracteur! Bedankt BREK!

Dinsdag 15 november 2016...   
Vandaag werd de blijde intrede van het komende Sinten Museum een feit! Vandaag werd het kleine paardenmolentje opgehaald bij Oldtimerclub BREK (Bewaarders Rollend Erfgoed Kempen) Zij stellen dit molentje ter beschikking om tijdens de periode van Sint en Kerst de kinderen blij te maken! Dank u wél Marcel Van Giel! Buurman Gust ging het gevaarte ophalen, geen sinecure, dat ding weegt maar liefst 200 kg! Het was alvast een zéér uniek transport, dat mag gezegd! Bij aankomst in De Schuur stond buurman Hugo klaar om het molentje met de bulldozer, op de juiste plek zetten in de schuur... Met wat manoeuvreren is het opzet geslaagd: het molentje staat in de schuur! Dank jullie wel mijn lieve heren, wat moest ik toch zonder jullie beginnen... In de namiddag is echtgenoot Patrick de molen komen afstemmen, mooi waterpas gezet, de stekker werd aangepast en het moleke, dat draaide! Mie in een kleine euforie! Zij nam al dadelijk plaats op één van de drie zitjes, tot ze er misselijk van werd...hahaha...

     

  

Vier mensen met het juiste materiaal en met een flinke dosis ervaring waren er nodig 
voor het transport en plaatsing van het paardenmolentje... Dank u wél Cel, Gust, Hugo & Patrick!

Aan het doneren van oude spulletjes lijkt maar geen einde aan te komen. Soms nog zalig hélemaal onder stof, zo heeft Mie het graag! Zo ontving Mie van Annelies en Luc uit St.-Lenaarts enkele oude speculaasvormen, zéér gegeerd door de verzamelaar! Ook nog een soort kaartspel in een houten bakje, daar moet Mie eens achter informeren... Van buurvrouw Martine uit St.-Lenaarts, zij kwam aanbellen met een doosje met allemaal oude babybavetjes, kindertasje en bijhorende kinderhandschoentjes, joepie! En Magda & Marcel van Zoersel hadden 3 grote plastiek zakken met bollen koord in (welke ze gebruikten om de strobalen mee samen te binden, Mie gebruikt deze zeer veel) en nog één en ander van oude huisspullen. Zálig! Opmerkelijk was het kleine blauwe kapelletje met Mariabeeldje in, welke vroeger bovenaan de gevel van de huizen/boerderijen werd gehangen, dit ter voorkoming van mogelijk onheil. En net dat, had Mie nog niet in haar bezit! Dit krijgt een plekje aan de voorgevel van de boerderij... Eerst nog even flink opblinken! Annelies & Luc, buurvrouw Martine, Cel en Magd, dank jullie allemaal zéér! Al deze spullen krijgen beslist een wélverdiende mooie bestemming in het juiste decor! Kijk en aanschouw onderstaand mooie aanbod!

       

 

   

   

Oude spulletjes blijven maar binnen stromen, dank jullie wél allemaal...

En Mie heeft vandaag het decor van het Werkterrein van Moeder afgewerkt, vele spullen werden erin geplaatst, een mens weet niet eerst waar kijken. Het staat overvol, maar dan wordt de zoektocht van de bezoeker beslist wat geprikkeld... 
   

Het decor: Werkterrein van Moeder anno 1950' krijgt stilaan vorm...

De woonwagen werd vandaag leeg gemaakt en eerste spullen voor het Sinten Museum werden vandaag gehangen. Wat wordt het mooi! U kan het dagelijks volgen wat Mie allemaal in haar mars heeft! Sinterklaas en Zwarte Piet zijn dan ook niet zomaar bezoekers hé, alles moet er netjes bijstaan, wanneer zij komende week hun nachtrust aanvangen in De Schuur van Mie Tracteur...

   

Alles wordt picobello, knus en gezellig ingericht voor de komst van Sinterklaas & Zwarte Piet!

Maandag 14 november 2016...   
Na een druk weekend (Mie bezocht 2 dagen lang een beurs in Herselt en Oostmalle) en Mie moest absoluut haar hoofdje ne keer leeg maken, stappen we weer in een nieuwe week. Het Sinten Museum staat voor de poort, en de nodige voorbereidingen worden bij de regelmaat ondernomen... Spannende tijden, daar kan je van op aan. U verneemt er elke dag wat over, en zal ook het Sinten Museum zien groeien vanaf het begin... Het agenda zit goed vol, tijdens deze opstelling ontvangt Mie de scholen in de voormiddagen en tijdens de namiddagen mag iedereen die wil komen kijken... 

Vandaag was het alvast een heus zootje in het decor van het Werkterrein van Moeder anno 1950. Alle spullen welke het decor in moesten stonden klaar. Potten, pannen, keukengerief, Weckpotten, weegschalen, waspoeders, zeep en noem maar op! Het was er alvast koud, de thermometer stond op het vriespunt... Door de koude en nog wat ziekjes, is Mie echter vroegtijdig gestopt... Morgen brandt de kachel, zéker weten!

Het decor 'Werkterrein van Moeder' wordt helemaal opgevuld met al wat een Moeder vroeger nodig had om te werken...

Delhaize St.-Lenaarts: een winkel naar mijn hart! Zij hielden hun belofte na, Mie mocht vandaag 3 volle dozen chocolade ventjes gaan ophalen in deze winkel, helemaal gratis en welke zij mag uitdelen aan alle kinderen! Dit is écht super! Dank u wél Directeur Andy Goossens en medewerkers, dit wordt énorm gewaardeerd! Jullie maken zovele kinderen blij!

          

Medewerker van dienst met stralende glimlach, trots hij was om de chocolade figuurtjes te overhandigen... 
Dank jullie wél Delhaize St.-Lenaarts!

Vrijdag 11 november 2016...   Belgische Feestdag: Wapenstilstand  

Mie is nog niet genezen, maar herpakt de draad. Zo trok zij vandaag weerom naar haar schuur... Kacheltjes werden aangestoken en met een gekend enthousiasme ontving zij familie, familie Neyens uit uit Olen. Zij werden rond geleid en genoten de mooie infrastructuur! Bedankt familie Neyens, voor de fijne uurtjes, grappige opmerkingen, de heerlijke gesprekjes, de al te gulle complimenten! Met z'n allen hebben we ervan genoten...

 

Weerom opgetogen mensen na een uitgebreide rondleiding in De Schuur van Mie Tracteur...

Woensdag & donderdag 9 & 10 november 2016...
Even rusten, Mie is wat ziekjes... Het zit er al enkele weken aan te komen... 

Dinsdag 8 november 2016...  

Weerom verwachtte Mie volk in haar schuur vandaag. Zo bracht Woonzorgcentrum Prinsenhof uit Rijkevorsel, deze namiddag een bezoek met een aantal bewoners en begeleidsters. Het was een meer dan aangenaam bezoek! Opmerkelijk was het transport van de mensen in rolstoelen, heel wat werk om hen in en uit te laden, petje af hoor! De zwarte rubberen loper op het erf heeft zijn diensten alvast bewezen alsook het toilet voor mensen 'op wieltjes'... Niets was teveel voor verantwoordelijken Cindy en Gitte en de vele vrijwillige begeleidsters, om de bewoners enkele fijne uren te doen beleven... De Koeienstal werd ontdaan van stoelen zodat er beter kon worden rondgereden. Allebei de kacheltjes brandden, omwille de vriestemperaturen was het niet echt warm in de Koeienstal, maar dit kon de pret niet bederven. De bewoners werden dan maar gewoon dichterbij de kachel gereden, iedereen blij!

   

Cindy en Gitte, fier zij allebei zijn op ál hun bewoners... 

Héél wat werk ging ermee gepaard om de bewoners met hun rolstoelen in en uit te laden! 
Prachtig werk van de verantwoordelijken, begeleiding én chauffeurs... Doe zo maar allemaal voort!

Maandag 7 november 2016...
Weerom een nieuwe week, nog even nagenietend van het aangename bezoek gisteren... Mie ging alvast vandaag op zoek naar een klein rek, om de zo pas gekregen gevulde Weckpotten op te zetten. Gezocht én gevonden! Steeds weer in één van mijn favoriete Kringwinkels van De Cirkel, deze maal in het filiaal te Zandhoven. Ook werd nog een leuke kinderstoel meegenomen, en in St.-Lenaarts vond Mie een springplank! Voor een belachelijk laag bedrag, maar ooohhhh zo leuk voor de kinderen! Ook dit voorwerp wordt mee ingeweven in het komende Sinten Museum... Pret beslist verzekerd!

      

   

Steeds weer bruikbare spullen van kringwinkels, welke De Schuur weer een stukje zullen verfraaien...

Mie haar oog viel ook op dit kleedje met bijhorend vestje in een mooie koffie-met-melk-kleur. Het is gemaakt in een soort crèpe-satijn en in dito kleur, een fijne doorschijnende organza. Mie weet wel álles van stoffen hoor, zij heeft immers haar leven lang (voor zij de tracteurenhobby heeft ontdekt) in een stoffenzaak gewerkt. Daar stond zij in voor de verkoop, etalages, netheid en commercialiteit in de winkelruimtes, en was zij verantwoordelijk voor de medewerksters. Mooie tijd was dat... Dus het feestjurkje werd volledig met de  hand gemaakt, en waarvan ook de strassen en parels één voor één met de hand werden opgenaaid. Jaren 1960 vermoed ik, wat is het mooi! Deze feestjurk krijgt een mooi plekje tijdens het Kerst Museum, zéker weten!

   

Oude feestjurk met bijhorend jasje? Hiervoor betalen ze veel geld! En neen, het is helaas niet te koop!

Zondag 6 november 2016...  

Hoog bezoek vandaag in De Schuur!  Mie heeft haar vrienden van Kringloopwinkelketen De Cirkel uitgenodigd en hartelijk ontvangen... Wat een vrolijke bende! En Mie, zij pinkte in alle stilte een traan weg omwille de warme oprechte vriendschap, de al te gulle complimenten, maar vooral het getoonde respect! Blijkbaar hadden deze mensen geen flauw idee waar Mie mee bezig is, hun verwondering bleek dan ook groot, dit hadden ze blijkbaar niet verwacht. Mie krijgt stilaan het gevoel dat De Schuur toch wel één en ander te bieden heeft. Lieve mensen van 'mijn' Kringwinkel, dank jullie wel voor jullie bezoek, het was gewoonweg hartverwarmend! Dank voor de lekkere koffiekoeken!
     

   

Kringwinkelmensen en Mie Tracteur? Zij zitten absoluut allemaal op dezelfde golflengte!

En of de dag niet meer stuk kon! Zo brachten dochter Véronique en vriend Erik vandaag een dertigtal gevulde Weckpotten welke zij hebben gehaald uit de kelder in een huis, welke weldra wordt gesloopt! Gevuld inderdaad, allemaal groentjes van in de jaren '80! Ze zien er beslist nog appetijtelijk uit, ook al waagt Mie het niet om ze te proeven! Al deze potten krijgen een nieuwe bestemming, zij verhuizen naar het nieuwe decor: Werkterrein van Moeder anno 1950. De steriliseerketel stond reeds op het vuur, en nu komen er de gevulde Weckpotten bij, om het geheel kompleet te maken! Dank u wel Véronique en Erik, in eerste plaats voor het transport! In tweede plaats: wat een prachtig geschenk!!! En of de dag helemaal niet meer stuk kon, bedankt voor de mooie grote bos rozen bij thuiskomst! 

Van een super geschenk gesproken: oude gevulde Weckpotten??? Mie vertoefde alvast in de zevende hemel...

Zaterdag 5 november 2016...
Het decor Werkterrein van Moeder anno 1950 werd vandaag gedeeltelijk ingevuld met allerlei spullen. Ook hier kruipen heel wat uren in, want vooraleer alles naar de zin van Mie Tracteur staat, wordt er toch nog eens wat verplaatst. De meubels werden opgeblonken en raampjes gepoetst. In de namiddag werd ganse locatie in gereedheid gebracht, de kachels klaar gezet, want Mie ontvangt zondag een groep die ondertussen door de jaren heen, haast vrienden zijn geworden... Wees welkom Kringwinkel De Cirkel! Naar alle waarschijnlijkheid is 85% van wat in De Schuur staat, afkomstig van deze kringloopketen! Als dat niet opmerkelijk te noemen is... Mie is dan ook supertrots om haar levensdroom aan deze mensen te tonen... Als dank voor het vertrouwen en prima service, heeft Mie een eigen creatie van 'een retrokader' in elkaar gestoken en waar deze kringloopwinkels volop in de kijker worden gezet... Hierop kunnen teksten of foto's steeds weer gewijzigd worden, door middel van een kleefsysteem en waarvan het materiaal ervan, werd gelamineerd. Oh ja, ook de kader komt van hen... 

 

Kringloopwinkelketen 'De Cirkel' verkreeg vandaag alvast een speciaal plekje in De Schuur...

'Als Moeder zingt is heel het huis in vreugde...' ;-)

Vrijdag 4 november 2016...
Kriebelende vingers zochten een decor!!! Dat was de leuze voor vandaag! Vandaag werd het nieuwe decor gevuld, het Werkterrein van Moeder anno 1950 zit in een nieuw kleedje! Het mag gezegd, ondanks er nog maar enkel het meubilair in bevindt (de tijd ontbrak, hier kruipen reeds zoveel uren in...) het is mooi! Morgen worden de spullen geplaatst, al wat met Moeder te maken heeft, haast alle jobs die een Moeder door de jaren heen heeft ondernomen, zullen worden tentoongesteld. Er is alvast veel kastruimte, en die zullen allemaal gevuld worden, met open deurtjes zodat iedereen kan zien wat er zich in de kasten bevindt! Er hangen zelfs gordijntjes aan het raampje! Supermooi! Het was beslist een fijne dag vandaag, met nog heel wat werk wat thuis werd verricht vanavond... Maar soms blijkt, dat er op Mie Tracteur helemaal geen rem zit! Hoera! Oh ja, deze voormiddag werd nog wat klein meubilair aangeschaft in Kringloopwinkels De Cirkel te St.-Lenaarts en Wuustwezel, welke onmiddellijk mee het decor invlogen! Kijk en aanschouw, nu reeds is het mooi, en het is helemaal nog niet klaar...

   

Wéérom enkele mooie oude spullen verhuisden vandaag richting Mie Tracteur haar schuur! Zálig!

                             

                                                                                  Oude gordijntjes konden in dit decor niet ontbreken...

   

Twee (bewerkte) foto's tonen u de basis van het decor van het Werkterrein van de Vrouw anno 1950...

Donderdag 3 november 2016...
Hoera! Vandaag werd er naar hartelust geschilderd! Mie in overall en hop met die verf! Vandaag werd het vertrek van het Werkterrein van Moeder in een ander kleurtje gezet! Anderhalf uur werk en de klus was geklaard! Het is SUPERmooi, het is alvast dezelfde kleur als het kapelletje en de decors boven, een gouden kleur welke veel warmte uitstraalt. En ook hier in dit decor, zit de kleur als gegoten! Wat dankbaar! Morgen begint het inladen, wat spannend!!! De kleur zal nog een beetje verdonkeren, hélemaal gewéldig, verkondigt Mie Tracteur! 

        

     

Stap voor stap op weg naar weerom een supermooi decor...

   

Mie is verknocht met deze kleur, het lijkt soms dat deze gouden tint ons allen een decor schenkt, net uit de jaren '50...

Woensdag 2 november 2016...
Gisteren werd uiteindelijk een rustdag ingelast, en heeft Mie voor één keer haar schuur niet bezocht! Mis dat wel hoor, maar Mie was even toe aan wat rust omwille rugpijntjes. Gisteren werd alvast wat computerwerk verricht, zo werd onder andere de affiche voor komende het Kerst Museum ontworpen, wat is het mooi! Warm, kleurrijk, zéér uitnodigend, de Kerstsfeer druipt eraf! Nog even geduld, er moet nog één iets worden bij opgezet, en dan kan ze de wereld worden ingestuurd! Van zodra het klaar is, staat ze volop te schitteren met een ganse map informatie aangaande het Kerst Museum... Hier alvast een versie in sepiakleuren, dat verschaft u zo wat een beeld... Nog niet kopiëren aub!

 

Aankondiging van het komende Kerst Museum is in volle voorbereiding... 
Het wordt nog heel even wachten op de kleurenuitgave...

Vandaag trok Mie naar haar schuur, de schuur werd onder handen genomen. Alles staat er weerom netjes bij, en ook de MAN Ackerdiesel staat weerom op zijn vaste plekje. Maar vooraleer Mie naar haar schuur trok, zette zij de snuit van haar auto richting Kringwinkels De Cirkel, meer bepaald te St.-Lenaarts en Wuustwezel. Het is als een plakijzer dat ik hier naartoe wordt getrokken! Mie heeft dan ook wel altijd prijs wanneer zij daar naartoe gaat! Mijn dag werd goed gemaakt door een zéér oude nostalgische lampedair. Het is een écht kunstwerk! Volledig met de hand gemaakt, op een oude eiken voet, een golvend soort plastiek werd overtrokken met een stof in een oud rozenmotief, vele linten werden er op genaaid, ganse kap werd voorzien van een binnenkap, zo maken ze ze niet meer, geloof me vrij! Mie was er direct verliefd op! Bij het betalen aan de kassa waren er tot tweemaal toe twee koppels die interesse hadden: 'Wat mooi toch' zeiden ze... Dat wist ik ook wel natuurlijk! Hahaha... Nochtans stond dit exemplaar reeds 13 dagen in de winkel... (het lijkt erop dat dit stond te wachten op Mie ;-) Prijskaartje 35€, niet echt goedkoop maar het streelde mijn ogen... Binnenin de kap hing een naamkaartje van het merk TEMDE Wertarbeit (handenarbeid) Door de jaren heen is de rand van de stof onderaan geschift, zodat er draadjes los hangen. Mie zal deze allemaal wegnemen. Enig nadeel aan deze oude lampenkap, het is een superlaag model, waaronder enkel een lage fauteuil past, en ook dat probleem werd opgelost. De lampedair staat alvast (voorlopig) mooi te schitteren in de Koeienstal... Ook werd nog ander klein meubilair mee gebracht, welke allemaal een plekje krijgt in het komende vernieuwde decor van het Werkterrein van Moeder Anno 1950... Morgen wordt dit op punt gesteld! En waar gaat Mie mee beginnen? Juist ja, het optrekje krijgt eerst nog een andere kleur! Dat is alvast de meest belangrijke basis om mee te beginnen! Krijgt beslist nog een vervolg...

   

Kringwinkelen in De Cirkel? Absoluut een superfijne bezigheid, kijk maar eens aan...

   

Pure nostalgie, dát mag gezegd! Leeftijd? Eind jaren 1940...?

   

Nostalgisch mooie oude lampedair, vond vandaag zijn eindbestemming in De Schuur van Mie Tracteur... 

Zie haar maar eens stralen... 

Dinsdag 1 november 2016...
En we zitten alweer in een nieuwe maand! 1 november: een dag dat er volgens de traditie, hulde wordt gebracht aan de overledenen. Kerkhoven liggen er die dag, fleuriger bij dan ooit. Mie draagt haar overleden familie en vrienden in haar hart, een gans jaar lang. Op deze dag denkt Mie steeds met net dat ietsjes meer aandacht, aan alle ouders die een kind hebben verloren. Ze zijn jammer genoeg met zo velen. In gedachte ook alle grootouders die een kleinkind hebben moeten afgeven. Wat kan het leven onrechtvaardig zijn... Als je dan bij nacht de sterrenhemel bewondert, dan krijg je het warm vanbinnen, want zij zijn allen daar, en waken over ons. Zij kijken ons toe en vullen onze soms lege harten vol warmte, blijvende mooie herinneringen, daar moeten we ons aan optrekken. Zet je speciaal vandaag rond je keukentafel, in je sofa, steek je kachel aan, en laat de verhalen van jullie dierbare over je tong rollen, het zal jullie goed doen, ondanks het verdriet... Het gaat beslist gepaard met een lach en een traan, het gemis is groot, heel even zijn ze weer bij jullie, vergeten doen we hen niet... Lieve mensen, voel je niet alleen, jullie zijn in onze gedachten... Sterkte, ook vandaag...

 

Als Mie de wereld zou kunnen veranderen, dan zou zij onmiddellijk, alle ouders hun overleden kinderen terug geven... 
Klik op de mooie kinderoogjes, zet je geluid aan, want afscheid nemen bestaat niet...

 

Een opmerkelijke mail die ik vandaag heb mogen ontvangen van Marthe...
Weerom even een traantje weg pinken, eentje van geluk... Dank u wel Marthe! x x x

Waaaauuuwwwww...

Lieve lieve Mie

Zomaar even een mailtje tussen door hoor. Ik weet niet hoe ik je moet beginnen loven en hoe ik ermee moet eindigen maar jij bent ECHT niet te volgen, niet te geloven, niet te doen, niet te ……!!!!!!!

Beste Mie, al wat jij doet samen met je echtgenoot is wonderbaarlijk, adembenemend, sierlijk, stijlvol, oprecht, openhartig, eerlijk, soepel, vlot en vrolijk,  te véél om op te noemen!!! Ik heb het je al gezegd; als jij en alles om jou heen wat je zo menselijk en boeiend maakt maar mag blijven bestaan!!!!!   Vanaf ons bezoek bij U volg ik je blog, waarvoor men hartelijke DANK!!!   Das toch zooooooo zaaaaaaaaaaalig!!!! Ik kan er uuuuuuren naar tuuuuuuren en tot rust komen en ik dacht, ja Mie en echtgenoot verdienen toch weer een pluim, een duim, een wwaaaaaauuuuuuwwwwww, een ……..!!!!!! Hoe doe je het toch allemaal? Ik weet nog zeer goed toen je ons vertelde dat die blauwe huiskamer kast uit elkaar viel en dat je die kamer zo snel mogelijk ging aanpakken, het is toch wel zover zeker!!!! En je sierlijke blinkende Leuvense stoof; niet té doen,  mooi  mooi   mooi   mooi!!!!! En ja zo kan ik een opstel maken van ik weet niet hoeveel bladzijde wat je allemaal onderneemt en waar maakt!!

En dan je grote zorg om de kindjes, de kinderhartjes vervullen, de ogen laten fonkelen enz.  een prachtig werk dat niemand je na doet en het met zoveel zorg waar maakt!!! Veel meer zegen dan een reis maken met kindjes en uuuuren in de auto moeten stil zitten!!!! Die er niet was heeft weer maar eens ongelijk! Wat een kinderhart, om van weg te smelten!!!! Mie , het pakt me allemaal wat jij kunt, doet, wil, ……. Ik geef je AL het positieve wat op jou pad komt mee en geef nooit op!!!!!!!!!!

Doe zo voort, en steeds welkom op de koffie!!!!!
Warme lieve groetjes
Marthe

 

 

En ja hoor: Mie Tracteur bezit een Facebookprofiel aangaande   
'De Schuur'... Enkel voor Facebookgebruikers... 
Kijk op
https://www.facebook.com/deschuurvanmietracteur/ 

            

 

 

Wie kan Mie helpen?
Wie bezit zulke kar, in het genre als bovenstaande foto? Ik ben hiernaar op zoek, en zou deze kar graag op het erf plaatsen voor de schuur. Moet niet rijvaardig zijn, deze kar zou naargelang het thema steeds weer worden gedecoreerd! Dus het is wel de bedoeling dat deze kaR steeds buiten blijft staan... Wie heeft er zo een exemplaar in zijn schuur staan, welke niet meer wordt gebruikt, niet meer rijvaardig is, eigenlijk klaar voor de sloop en misschien wel in de weg staat? Alsjeblieft niet afbreken, en neem contact met me op
mietracteur@telenet.be Dank je wé!

 


DE SCHUUR, een heus verhaal dagdagelijks in beeld gebracht...