2e Berlaarse Graan Feesten (B)  
27 en 28 augustus  

De 2de Berlaarse Graan Feesten waren een succesvol gebeuren. De twee terreinen stonden goed gevuld! Enkele buitjes werden echter getrotseerd maar al vlug vergeten. De sfeer was meer dan overheerlijk. De geluiden van de stationaire motoren klonken als muziek in de oren. Ronkende tractoren trokken beslist alle aandacht!  Dit hebben de Berlaarse Machine Vrienden prima georganiseerd!  Kijk en geniet van de 28 pagina's in de fotogalerij, 
het was dan ook een zalig weekendje 'Oldtimeren'...!


Berlaar, heel even als in de tijd van toen…
Uniek maal- & pletgebeuren...


Wat een waar succes bleek te zijn vorig jaar, zet deze groep jonge heren uit Berlaar en omstreken beslist aan, hun
2de Berlaarse Graan Feesten met nog méér ijver en goeie voornemens te organiseren. Het is een feit: deze groep ware Oldtimerfanaten met een 'youngtimer-hart' de Berlaarse Machine Vrienden genaamd, zijn voor velen niet onopgemerkt voorbij gegaan de voorbije jaren. Ze voelen zich dan ook meer dan geflatteerd wanneer ze het hebben over “de mannen met hun molens uit Balder”. Daar schuilt hun ware passie: maal- & pletmolens aangedreven door stationaire (gloeikop)motoren en gloeikoptractoren, 
en dit enkel van Belgische makelij. Na jaren een treffen georganiseerd te hebben in Hulshout aan de Molen, beslisten ze op eigen bodem hun unieke waar ten toon te stellen aan het grote publiek
.  Ook dit jaar organiseren zij, in samenwerking met de gemeente Berlaar, hun 2de Oldtimershow. Op 27 & 28 augustus wordt Berlaar weerom heel even omgetoverd in een gezellig samenzijn. Tussen de heerlijke geur van olie en mazout van haast 100 Oldtimertractoren wordt één ieder overweldigd door het unieke aanbod van stationaire motoren, het exclusieve geluid van de vele maal- & pletmolens, en dit alles tijdens een heerlijk biertje of lekker ouderwets Breughelfestijn, in een mooi uniek en zelf gebouwd authentiek café, met op de achtergrond oude plaatjes uit de muziekdoos der vervlogen tijden..
Zaterdag is 'de aanloopdag' en kan u vanaf 13 uur op deze locatie terecht. Iedereen meer dan welkom in de
Smidstraat 346 te 2590 Berlaar. Zondag wordt 'de topdag' en zullen de Berlaarse Machine Vrienden alles op alles zetten, iedereen te laten proeven van deze heerlijke hobby, en dit reeds vanaf 10 uur! 

Mijn aanwezigheid op dit treffen vorig jaar heeft me een groep, door Oldtimers gepassioneerde gasten getoond. Tot nét voor het treffen wordt er ijverig gewerkt aan het restaureren en in werking stellen van molens en tractoren.  Hun uitgebreide kennis verworven door de jaren heen, wordt meer dan waarneembaar op deze show. Het aanschouwen van de vele originele maal- & pletmolens, allen in werking, is dan ook beslist de moeite en vrij uniek in de wereld der Oldtimertoestanden.  Gewoonweg prachtig,
dit maal- & pletgebeurenspektakel te aanschouwen! Wat opvalt is de eenvoud en originaliteit van dit treffen welke het meer dan uniek maakt en siert in vele opzichten.  De sfeer op het terrein  is overheerlijk, origineel, gemoedelijk, sfeervol door een ijverige accordeonist, heerlijke gesprekken met interessante mensen aan een oude cafétoog, een mooi overzicht over gans het terrein waar te nemen…  Beslist een regelrechte aanbeveling waard! Ook de kleintjes worden verwend door allerlei kindjesanimatie, een lekker ijsje of pannenkoek. Een uitstap voor het ganse gezin meer dan waard!

Oldtimerclubs BOOC (Boechout) en BREK (Oostmalle) zullen eveneens talrijk aanwezig zijn… 
BOOC-leden zullen ook hun 'graankunsten' volop tonen, dus beslist volop actie op het terrein!

Voor alle informatie kan u terecht bij Ben De Keuster 0497.200.389 of Geert Peeters 0478.562.166.  Voor deelname kan u zich (gratis)
inschrijven t.e.m zondag 21 augustus op
deberlaarsemachinevrienden@hotmail.com  . Elke tijdige inschrijving ontvangt een eet- en drankbonnen. Bezoek alsnog hun website : http://deberlaarsemachinevrienden.wordpress.com  De inkom is naar gewoonte gratis, alsook de parking. Bewegwijzering in het centrum wordt voorzien. Alle wegen leiden beslist naar de Berlaarse Machine Vrienden dat weekend!

V
éél succes toegewenst aan de organisatie, met de talrijke voorbereidingen wat zulk een Oldtimershow onherroepelijk met zich meebrengt! Dit geweldig initiatief zullen de talrijke deelnemers alsook de vele bezoekers meer dan waarderen! 
Afspraak op het laatste weekend van augustus, wees daar maar zeker van!