Mie Tracteur

Actueel

WELKOM * WELCOME * WILLKOMMEN * BIEN VENU * BENVENUTI 

Komend weekend en absoluut stevig aanbevolen...

          

2-daagse Werktuigendagen met Oldtimershow te Oudenaarde...
Zondag
Grote Onderdelen- Ruil- & Rommelmarkt georganiseerd
door de Grenslandtrekkers
te Arendonk...
Zondag The Distinguished Gentleman's Ride Antwerp/Contich...
Voor info, klik op desbetreffende affiches...

    

   

Boerenleven brengt mensen dichter bij elkaar, dat werd weerom bewezen!
Boerenmarkt Loenhout en Dag van de Landbouw St.-Lenaarts schitterden als nooit voorheen!

Het mag gezegd: de boerenstiel zit nog steeds in de lift! Kijk naar de alom gekende Boerenmarkt in Loenhout ,deelgemeente van Wuustwezel, sfeer alom in het centrum met een kleine markt met landbouwproducten, de gezellige kinderrommelmarkt, de zeer knusse Knuffelhoek met kleine diertjes, de heerlijke geur van spek en eieren in het gezelschap van koele biertjes, de aanwezigheid van oude tractoren, de plaatselijke rondrit op de ijzeren rossen: deze dag kon niet meer stuk! Bedankt Landelijke Gilde Loenhout, KVLV Loenhout en KLJ Loenhout! Jullie mogen er trots op zijn, met z'n allen hebben we ervan genoten! Weerom een prachteditie dat jullie in alle fierheid kunnen toevoegen op jullie palmares!

Maar ook op de Dag van de Landbouw te St.-Lenaarts, deelgemeente van Brecht, bracht veel volk op de been! Een super opgeblonken boerderij, waar de familie Van Riel-Oorts prompt 3 generaties lang, hun passie toonden aan iedereen die het zien wou! Opzet alvast geslaagd, wat een bedrijf! Wat een gezellige drukte, wat een sfeer! Stallen vol zalige koetjes, als ware koninginnen verzorgt, charmeerden absoluut de vele bezoekers! De 'Ditjes en Datjes' (informatiebordjes) werden gesmaakt door de nieuwsgierige bezoeker, zij gingen allen huiswaarts met voldane kennis! De oude dorsmachine aangedreven door een oude tractor bracht ontroering, de kinderen waren door het dolle heen tijdens hun rit in de nieuwe tractoren, de ijskreem vloeide behoorlijk en het springkasteel werd druk bezocht! Een overvolle tent vlak naast de gezellige kraampjes bracht sfeer, de nieuwe landbouwmachines werden vol bewondering aangestaard, ook enkele oude tractoren maakten het plaatje compleet! Bedankt Rit en Jan, Glenn en Eline! Bedankt Landelijke Gilde St.-Lenaarts, bedankt KVLV St.-Lenaarts, wat een samenwerking! Wat een geslaagde dag! Dank namens iedere aanwezige!

Uitgebreide fotoreportage volop te bewonderen in de fotogalerij 2017. Deze toont u de zalige ritjes naar betrokken locaties met de MAN Ackerdiesel en oude kiepkarretje, 7° in de vroege morgen, en puffen en zweten in de namiddag, een uitgebreide zoektocht naar al wat er te zien was op deze begeerlijke bestemmingen... Welkom in de fotogalerij...

                       Helaas voorbij... 
Oldtimershow van De Vrienden Van't Veld, een knap stukje organisatietalent!

De Vrienden Van 't Veld, wijd en zijd gekend omwille hun Oldtimershow, mochten het voorbije weekend menig geïnteresseerde verwelkomen... De andere locatie is reeds lange tijd bekend, namen deze shows voorheen steeds plaats aan de Molen van't Veld; mensen vinden beslist hun weg naar de Blokstraat in Geel, Ten Aard. Ook de nieuwe pijlen deden vermoeden dat er één en ander te zien was! En ook Mie Tracteur werd er door geprikkeld en bracht een bezoek met haar Landini... Eerste indruk bij aankomst, mooi gestructureerd en knap georganiseerd... Parking zéér nabij, en indeling van het immens grote terrein verschafte aan ieder die het zien wou, lanen vol Oldtimerplezier! Kinderen werden niet vergeten, en de geur van koffie, spek en eieren werkte aanstekelijk! En al dit werd op de gevoelige lens geplaatst... Uitgebreide fotoreportage volop te bewonderen in de fotogalerij 2017! Deze toont u mijn persoonlijke voorbereidingen, een prétripje met de auto, zalige tracteursritten over en weer, al wat gespot werd op de Oldtimershow, een oude dorskas in werking, de uitnodigende 'ruilbeurslaan', de Lichtaartse Kloppers in actie, de aanwezige oude woonwagens, bezige bijtjes in de tent,  vele opgetogen clubleden al te trots op hun club en in gezelschap van hun oude trekkers, mooi Oldtimerijzer op het terrein en het thema Hanomag volop in de kijker... Maar het toont niet de zware arbeid welke werd verricht voor het aangooien van Mie Tracteur's Landini! Welgeteld zo wel 's morgens als bij vertrek 's avonds, haast een uur sleur- en trekwerk om dat ding gestart te krijgen... Het kostte bloed, zweet en haast tranen... Wat de oorzaak hiervan is, is voorlopig nog onbekend... Opmerkelijk bij het vertrek 's avonds, hoeveel mensen er stonden te gapen (40?) tijdens het uur der waarheid om Landini gestart te krijgen, en dit terwijl ook de dorskas een demo deed... Speciale dank gaat uit naar Erik Peeters, om Mie haar Landini aan de praat te krijgen! Mij rest nog De Vrienden Van't Veld te bedanken voor een dag vol Oldtimertractorenplezier! Knappe heren en dames met héél wat organisatietalent, dat mag gezegd! Het wispelturige weer hield wellicht een aantal mensen thuis, toch was het er héérlijk vertoeven... 

Opgelet: omwille een defect aan het fototoestel, staan de foto's van de 5 eerste pagina's door elkaar. Of het was deze foto's weglaten, of ze door elkaar publiceren. Mie verkoos de tweede optie! Geniet alsnog van de ganse fotoreportage, deze wacht vol ongeduld op bewonderaars! 

                  

Helaas voorbij...
Berlaar compleet op stelten met de komst van zéér gegeerde oude tractoren!

Het was te verwachten... Wanneer ze in Berlaar, 'Balder' genoemd in de volksmond, een rondrit organiseren, je kan er van op aan, dat wordt een overrompeling! Werden er 40 tractoren verwacht, kwamen ze uiteindelijk met 51 Oldtimerschatjes afgezakt naar het gezellige Berlaar! Drijfkrachten achter deze unieke rit zijn Ben De Keuster en Maarten Obbers! Echte helden in de wondere wereld der oude tractoren, dat mag gezegd! En voeg daar nog een ander organisatietalent bij, en dan hebben we het over De Zingende Schoenmaker, je kan er van op aan, pret verzekerd! Samenkomst in de vroege morgen in het centrum van Berlaar, waar werd gestart met een heerlijk ontbijt. Een 45 km tellende rit bracht ons op zeer mooie plekjes, alsook locaties om vingers en duimen af te likken! Er werd een uitgebreid bezoek gebracht aan het prachtig Heemkundig Museum in Putte, en waar iedereen een heerlijke tas soep met brood kreeg. Volgende halt bleek in de mooie Slootjeshoeve waar een ambachtelijke ijskreem iedereen deed watertanden. Om vervolgens terug af te sluiten in het centrum waar de honger werd gestild door een goei pak frietjes met mayo en stoverij! Neen, we hebben niet enkel maar gegeten en gedronken, met z'n allen hebben we heel intens genoten van een gewéldig knap georganiseerde rit, de vele zalige uren op de trekker, prachtige landschappen, ganse dag onder een zéér professionele begeleiding 'Iedereen opzij, want den tractorenstoet komt hier voorbij' was beslist het moto van de  Motorclub Ouwe Sleuren! Dit was top! Bekijk ook op hun website een uitgebreid fotoverslag en film! Samen sterk, dat is ook hier alweer bewezen! Bedankt Ben en Maarten, knappe rit, en zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt Johan, wat een ontvangst! Uitgebreide fotoreportage volop te bewonderen in de fotogalerij 2017.

Deze toont u mijn persoonlijke voorbereidingen, afspraak met de vrienden uit Rijkevorsel, afspraak met 'Stan de kleinewegenman',  een fijne ontvangst op het Marktplein door de organisatoren, Berlaar op stelten bij vertrek, het opmerkelijk en zeer verrassend bezoek aan de Heemkundige Kring te Putte, het bezoek aan de prachtige Slootjeshoeve, en een uitgelaten sfeer bij aankomst weerom in het centrum.  Iedereen genoot van een prachtige traject, niets anders dan opgetogen mensen, allemaal bezig met dezelfde passie! Blije weerziens en heerlijke gesprekken werden ieders deel, en dit in het fijne gezelschap van onze Oldtimers! En tussendoor nog enkele mooie beelden van al wat de natuur ons te bieden heeft, maakt deze reportage helemaal compleet! Genieten wordt absoluut toegestaan!

                    


Trecker-Typen und Fans...  Männer und ihre Maschinen...
Een boek welke 13 verschillende Duitse Oldtimertractorenfanaten in de kijker plaatst en waar ook één Belgisch/Italiaanse dame: Mie Tracteur in schittert en omschreven wordt als een amazone op haar Landini. Alvast stevig aanbevolen! Interesse? Voor informatie of eventueel een aankoop, klik al dadelijk op de cover... Vielen dank Tomas, Klaus-Juergen und Andreas, Es sieht schön, gut gemacht!

Trecker-Typen und Fans...  Männer und ihre Maschinen...
A buchen Sie die 13 verschiedenen deutschen Oldtimertraktorenfans im Rampenlicht, und auch ein, wo Belgisch-italienischer Lady: Mie Tracteur in funkelt und als ein Amazon auf ihrem Landini beschrieben. Bereits fest empfohlen! Haben Sie Interesse? Klicken Sie für Informationen oder vielleicht einen Kauf sofort auf dem Cover... Vielen dank Tomas, Klaus-Juergen und Andreas, Es sieht schön, gut gemacht!