Mie Tracteur

Actueel

Heerlijk genieten van een supermooie en uiterst geslaagde 'Dorsdag'...

De Vereniging Ouderwets Boeren, met ondersteuning van de Historische Motoren en Tractorenvereniging, gaven vandaag al te graag de aftrap van een gloednieuw seizoen in de wonderen wereld der Oldtimertractoren én aanverwanten! Wij werden massaal getrakteerd op een steeds weer uitgebreide Dorsdag in het Nederlandse Bladel, en ook nooit te ver voor de Belgen! Mie Tracteur keek er alvast naar uit, en zij was beslist niet alleen! Het was er bij momenten koppen lopen, ook het prachtige weer lokte de mensen naar buiten, genieten maar! Aan aanbod geen gebrek, de terreinen stonden er naar vaste gewoonte goed gevuld bij, en er werd dan ook uit volle borst 'gedorst'! Dorskassen, -molens en -machines bij de vleet, alles veilig en wel opgesteld, en bij momenten in werking! Het was top! Prachtig aanbod aan oude tractoren, een kleine gezellige ruilbeurs, sissende stationaire motoren, oude rijwielen en brommers, een breekhamer, én alles aangedreven door (uiteraard) oude tractoren of sterke paardenkrachten! Ook heel wat andere verenigingen traden op deze zonnige dag al te graag in actie, uiterst trots zij waren om ook hún komend evenement in dit nieuwe seizoen alhier bekend te kunnen maken! Net zoals vorig weekend in het nabij gelegen Reusel, galmden ook hier de nieuwjaarswensen over het ganse terrein! Gelukkig en gezond Nieuwjaar! De weergoden waren iedereen goed gezind: het was volop genieten: van elkaar, blije weerziens en straffe verhalen, allemaal onder een stralende voorjaarszon! 

Gefeliciteerd Vereniging Ouderwets Boeren, een prachtige verwezenlijking die jullie alwéér bij op jullie palmares kunnen toevoegen! Het werd hier vandaag alweer bewezen: mensen snoepen van zulke aangelegenheden, uit de tijd van toen, wat was het mooi! En ook de innerlijke mens kwam aan zijn trekken, heerlijke drankjes en broodjes konden worden genuttigd in de goed gevulde tent! Alvast héél erg bedankt voor het leggen van platen tegen mogelijk slijk, daarom besliste de zon erbij te zijn en bleken zij onnodig... 😉  Uitgebreide fotoreportage volop te bewonderen in een gloednieuwe fotogalerij 2023... Deze toont u mijn persoonlijke verplaatsingen, en zo wat alles en iedereen aanwezig op deze uiterst geslaagde Dorsdag van onze Oldtimervrienden in het zonnige Bladel! We kijken er tevens naar uit, wie de eerste prijs van de loterij: een oude Hanomag mee naar huis mag nemen!  Voor de uitslag, klik op de affiche! Veel succes! Bedankt mijne heren en dames, we hebben er massaal van genoten! Wat een fijne hobby wij bezitten! Even stevig nagenieten met een prachtig aanbod aan leuke kiekjes, is alvast dé ultieme boodschap!

 

 

Gelukkig gezellig 'Nieuwjaren' op zeer geslaagde Eindejaarruilbeurs van de HMT!

FOTO'S ONLINE!

Het viel te verwachten: het was daadwerkelijk koppen lopen op deze steeds weer geslaagde ruilbeurs(zen) georganiseerd door de Historische Motoren & Tractoren vereniging, bij onze oldtimervrienden in Nederland! Na een lange tijd van isolement omwille corona, werden vandaag alle remmen gelost, iedereen blij! Oprechte nieuwjaarswensen galmden over de ganse locatie! Terwijl er heerlijk werd getaterd, gesmuld, genoten van het mooie aanbod, werden niets anders dan blije gezichten gespot! Wat een fijne hobby wij bezitten, wat een enorme voldoening wij alweer met z'n allen genoten! De geuren en kleuren van oud gegeerd ijzer borrelden als de bubbels in een glas champagne, steeds weer een fijne herontdekking! Bedankt HMT en al zijn leden! Alweer een puike prestatie! Dank jullie wel voor het fijne onthaal! Oprechte dank aan wel élke bezoeker, om alzo de beurs voor geslaagd te verklaren! Een mooie fotoreportage wacht u allen in de laatste fotomap in de fotogalerij 2022! Deze toont u mijn verplaatsingen, een trots HMT-Bestuur, en heel wat gegeerd oud ijzer eens ter plekke! Tegelijk kijken we alvast met een ontembare drang uit, naar komend weekend, en trekken ook dan richting Nederland voor de alom gekende Dorsdag in Bladel! Alle info hierboven...

 

 

 

 

 

Sfeer alom op druk bezochte tweedaagse OMCH-Ruilbeurs!

FOTO'S ONLINE!

Het mag worden verkondigt: als de heren en dames op de 'Blaberg' wat organiseren, wees er dan maar van overtuigd dat deze (herfst)editie er weer eentje was om vingers en duimen af te likken! Het is een routine geworden, ook al is er sinds enige tijd een verjongd nieuw Bestuur, zo wat iedereen van de Oude Motoren Club Herselt, heeft beslist het beste van zichzelf gegeven, ook dát mag gezegd! Mooiste bewijs, stééds weer, is de grote toeloop van deelnemers en toeschouwers, zowel op zaterdag als zondag! Uniek in zijn soort, om een tweedaagse te organiseren, maar het zijn twee totaal verschillende aangelegenheden! Vooral de buitenmarkt op het kerkplein trok naar vaste gewoonte veel volk, het was dan ook prachtig weer! Twee dagen na elkaar schept steeds weer de interesse van andere deelnemers om op zaterdag, en of enkel op zondag hun waren aan te bieden! En ook dát weten de bezoekers maar al te goed! Prachtig! Ruim aanbod trekt volk, zelfs op 2 dagen ruilenbeurzen! Ook Mie Tracteur bracht een bezoek op zaterdag, wij wilden er als de kippen bij zijn, wij werden immers véél te lang binnen gehouden door corona! En hiervan werd een mooi fotoverslag gemaakt welke volop te bewonderen valt in de fotogalerij 2022! Even stevig nagenieten is dé ultieme boodschap!

Bedankt Oude Motoren Club Herselt! Ons werd alwéér een prachtige uitgebreide ruilbeurs aangeboden, met een overvol kerkplein, gezellig keuvelen in de zaal, een drukke overvolle tent, een prachtig opgestelde 'Showstand', aan eten en drank geen gebrek, een heerlijk sfeertje, het plaatje was gewoon compleet! Wij werden hier op wel álle gebied verwend! Bank vooruit en ne kus van de juffrouw, puike prestatie OMCH'ers!

 

 

 

Héérlijk vertoeven in Berlaar en omstreken,
tijdens rondrit van De Zingende Schoenmaker!
Topdag! FOTO'S ONLINE !

Was het weken daarvoor aan het gieten, waren de weergoden de organisatie wel écht goed gezind! Zij hadden beslist én op tijd eieren naar de Clarissen gebracht, want er stond iedereen een zonnige dag te wachten... We keken ernaar uit, hoopvol we waren dat het een geweldige dag ging worden, met een knap organisatietalent aan het roer... De Berlaarse Machine Vrienden hebben ooit de juiste beslissing genomen deze trip over te laten aan alom bekend persoon 'de Zingende Schoenmaker': Johan genaamd, maar beter bekend onder zijn artiestennaam... Samen met zijn Vereniging Ambiance weten ze van aanpakken, stééds weer, en dat is ook op deze trip alweer bewezen!

In alle vroegte het ijzeren ros op richting Berlaar, samen met nog 90 andere oldtimerchauffeurs leiden alle wegen naar Gestel die bewuste morgen. Een mooie trip, een prachtig onthaal, lekker eten, gecombineerd met dát wat wij het liefste doen: met 'den tracteur' rijden! Het menu van de dag was reeds bekend, het uitgebreide ontbijt werd heerlijk gesmaakt! Het werd een mooie rit tussen de weilanden, ook de bossen werden getrotseerd, we moesten er helaas, óók het slijk bijnemen. We hielden halt in een gloednieuwe boerderij waar koeien de baas bleken, en wij onze tas soep heerlijk lieten smaken! We genoten een gezellig samenzijn op een prachtige locatie vol bloemen, en lieten ons het ijsje heerlijk smaken! We reden door het centrum van Lier, stad op stelten hoor, als je daar met een horde oude trekkers doorheen buldert! Vervolgens terug richting Gestel aan de startlocatie, om ons aan een uitgebreid menu te wagen, wat een prachtige afsluiter!

Het werd een topdag, mede door het mooie weer! Je krijgt wat je verdiend, zo ver is duidelijk! Het waren alvast blije weerziens en guitige gesprekken, corona remember? Gans het plaatje klopte, 'tracken' en culinair verwend worden, wat wil een mens nog meer... En zeker niet te vergeten, de begeleiding en het correcte optreden van de motards, die ervoor zorgden dat alles veilig en wel verliep! 

Een geweldig uitgebreide fotoreportage is volop te bekijken in de fotogalerij 2022, en wacht op bewonderaars! Bedankt Johan, bedankt vereniging Ambiance, bedankt motards, bedankt alle helpende handen! Een prachtige prestatie wat jullie hier alweer hebben neergezet! We hadden niet anders verwacht, maar ook deze keer hebben jullie zichzelf beslist overtroffen! Tot de volgende!

De fotoreportage toont u een mooie frisse heenrit in alle ochtendgloren, het fijne onthaal met stevig ontbijt, start van de rit (alle kleintjes vooraan!) mooie landelijke wegen, bezoek aan de prachtige koetjesboerderij waar élke oldtimer de lens passeert en de soep wonderen deed, lekker ijsjes smullen nabij Lier, denderende tractoren door het centrum van Lier, smullen tijdens het avondeten, en een frisse thuisrit! Excuses voor de vele luchtzichten, maar lucht en horizon blijven Mie Tracteur fascineren! Even stevig nagenieten is dé boodschap!

 

 

 

    

 

Uitgeregend, maar dát kon de pret niet bederven!

Foto's online!

36e Boerenmarkt georganiseerd door de Landelijke Gilde Loenhout, dit keer op het erf van het Boerenijsje te Loenhout, waar op hetzelfde moment de Dag van de Landbouw plaats vond, bracht een gezellige sfeer, ondanks de regen, wel ganse dag!

We hebben er onze handen vol mee gehad, voor deze Dag van de Landbouw had Mie Tracteur zich extra ingezet! Ook de Landelijke Gilde Loenhout rolden de mouwen op en vlogen erin om het de bezoekers naar hun zin te maken, hen een zo aangenaam mogelijk bezoek aan te bieden... Oude en nieuwe tractoren, een tractorwijding en korte rondrit, heel wat kinderanimatie, een stevig gevuld bord met spek en ei, dank jullie wel voor de fijne ontvangst! En Mieke Aertsen en haar team hadden de koeienstallen stevig opgeblonken! Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind, uitgeregend waren we, wel ganse dag lang. Het was een schrijnend zicht de tractoren te zien staan in de gutsende regen, ook de mijne en het kleine woonwagentje! Door de inslag van regen stonden de deurtjes noodgedwongen (half) toe, en ook de slijkmassa verhinderde de mensen om te komen kijken, wat jammer... Het was gewoon 'airkracht': slijkerige laarzen konden niet binnen stappen op de mooie tapijtjes in het woonwagentje 🙁  Het bezoek van sportjournalist en radiopresentator Ruben van Gucht bracht enige opflakkering in het gebeuren. Een overvolle tent, volle koeienstallen, bedolven onder de geur van pannenkoeken en ijsjes, spek en eieren, zó verliep de Dag van de Landbouw in Loenhout...

Hiervan werd een uitgebreide fotoreportage gemaakt, deze toont u mijn persoonlijke voorbereidingen, de ritten over en weer, opstelling mobiel Museumpje, een ijverige Landelijke Gilde, de boerenmarkt en kindermarkt, alle tractoren zowel oud als nieuw, heel wat kinderanimatie, koetjes bij de vleet, de tractorwijding, het FERM-blote-voeten-pad (door de regen mét laarsjes aan) een bescheiden (en uitgeregende) maar mooi gedekte tafel aan het kleine woonwagentje, ijverige Ferm(e) dames druk in de weer, het opmerkelijke bezoek van Ruben van Gucht, een zelf gebouwde op grote schaal miniatuur stoomlocomotief, tractorminiatuurtjes, de opruim van het woonwagentje en de natte rit huiswaarts, welke tóch nog een mooie afsluiter werd van een bewogen dag!

Fotoreportage volop te bewonderen in de fotogalerij 2022...  Genieten maar! Speciale dank aan Ruben Van Gucht voor zijn bezoek, Elke Lamens van Gazet van Antwerpen voor het mooie artikel, Kim de Brie van Radio 2 voor het gesprek die bewuste zondagmorgen en de gasten van 'Actief Noord' voor supermooie actuele reportages...

   

 

 

 

Sfeervolle Oldtimershow van De Vrienden Van't Veld kende een overwéldigend succes!

FOTO'S ONLINE! Genieten maar...

Corona hield ook deze groep mensen in bedwang, maar na twee jaar wachten vlogen ze met een laaiend enthousiasme alweer in! En dat was duidelijk zichtbaar op het feestterrein, inderdaad feest, want zij waren het wachten beu! Komt dat zien, wij organiseren terug onze alom gekende Oldtimershow, en daar bovenop; op de vroegere oude locatie: aan de Molen van't Veld in Geel Ten Aard...

Weken voordien werden afspraken gemaakt om de locatie zo netjes mogelijk aan te bieden, en eens zo ver en de Oldtimershow bijna  stond te gebeuren, stond de 'harde kern' van deze club paraat om alles visueel in te richten. Opzet geslaagd, de oldtimers waren welkom... Zondagmorgen stond het grote terrein beladen vol, meer dan 200 tractoren werden geteld, de weide kleurde tegelijk nóg groener door het fenomenale aanbod van Deutz-tractoren! Zij stonden immers volop in de kijker! Je zag er daadwerkelijk alles wat een Oldtimershow van dit kaliber in de aanbieding zou moeten hebben: motoculteurs, een oude dorskast, oude woonwagens, tractoren, gezelligheid alom op de ruilbeurs... Iedereen blij! Opvallend was het bezoek van een dertigtal heren en dames met oude fietsen, in oude kledij, en die speciaal van hun Ambachten- en fietsweekend in Geel-Larum waren afgezakt! Dank jullie wél voor al die mooie mensen én fietsen! Héél opmerkelijk was de prachtige opstelling en tentoonstelling van oude hooibewerkingsmachines verzorgd door Maarten Huybrechts, knappe realisatie, ook dat mag gezegd!

De oldtimershow werd een schot in de roos! Hing een dikke mist nog boven de hoofden in de vroege morgen, werd iedereen getrakteerd op een stralende zomerzon in de namiddag! De locatie liep vol met nieuwsgierigen die al te graag het vroegere boerenverleden wilde ervaren, de geuren en geluiden eigen aan oude tractoren, al te graag incasseerden! Met z'n allen massaal met vol respect de oude tractoren bewonderden tussen de vele rijen... De ronkende tractoren traagjes zagen voorbij kruipen tijdens het défilé, wat kan het leven mooi zijn! Een overladen tent en terras deed de organisatie de benen onder het lijf onderuit lopen, het was er beslist koppen lopen... Alwéér iedereen blij! Bedankt Vrienden Van't Veld, wat een prachtige verwezenlijking!

En van al dit moois werd een uitgebreid fotorapport gemaakt welke volop te bewonderen valt in de fotogalerij 2022! Deze toont u mijn persoonlijke (kleine) voorbereidingen, een korte introductie van het tijdelijke Bijtjes Hotel aan De Schuur van Mie Tracteur, de heenrit in dikke mist die bewuste zondagmorgen, een overladen locatie van aller gegeerd erfgoed... (Ook wij stonden met ons 'ijzeren' erfgoed immers te pronken op deze Open Monumentendag!) Elke tractor die niet aan het oog van Mie Tracteur ontsnapte, zo wat alles aanwezig werd immers op de gevoelige plaat gezet! Alsook het drukke défilé, bezige bijtjes in de tent, opmerkelijke personen, geurig spek en ei, een handig aandenken, de Molen van't Veld, en zoveel meer... Het waren tegelijk ook zeer blije weerziens en heerlijke gesprekken, corona hield ook ons immers uit elkaar! Het wordt alsnog even stevig nagenieten van een heerlijk sfeertje eigen aan evenementen met oude tractoren, waarop het soms lijkt, of je de olie en mazout haast kan ruiken door je scherm... 😉 

Fotoreportage volop te bewonderen... Goed gewerkt mijne heren én dames Vrienden & Vriendinnen Van't Veld, ook dát mag gezegd!

 

 

 

BREK Toertocht door de Noorderkempen méér dan succesvol afgesloten...

FOTO'S ONLINE! Genieten maar!

Bewaarders Rollend Erfgoed Kempen: dat is de volledige naam van deze Oldtimerclub! Vooral tractoren kunnen hen begeren, maar ook stationaire motoren, mechaniek in het algemeen, en een groot respect voor wel élke Oldtimer, eender welke soort... Zij deden vandaag het rollend erfgoed alvast alle eer aan, met z'n 45 waren ze, allemaal netjes opgeblonken! Welgeteld 75 chauffeurs/ chauffeuses/ medereizigers/ kinderen, allen in het bezit van een laaiend enthousiasme! Joepie, we kunnen wéér 'tracken'! Corona was totaal passé, wij gingen er vandaag voor gaan, en we waren niet alleen...

De dag begon met ronkend geluid omgeving Oostmalle, daar luidde de afspraak! Het traject richting Brecht bedroeg 32 km, hebben wij één en ander mooi stukje natuur gezien, plekjes waar we nog nooit eerder waren geweest, heerlijk lommerrijk, het stof moesten we er wel bijnemen... Op de noen arriveerden we op de Kinderboerderij 'De Veldstraat' waar ons een wel zéér uitgebreide maaltijd stond te wachten!  Geurig spek en eieren a volonté? Nog nergens meegemaakt, dank jullie wel mensen van de kinderboerderij, de ontvangst was TOP! Wij genoten van de kinderen die er genoten: van de diertjes en de speeltuigen, wat leuk!

Enkele uren later alweer onze tracteurszitten op om even verderop de Whitebread Classic te vervoegen in het centrum van Brecht. Een Oldtimerevent met rally en waar deze 3de editie, ook motoren en tractoren werden toegestaan. Omwille het latere uur (15 uur) waren er méér tractoren dan auto's aanwezig, zij namen immers deel aan de rally, maar ook heel wat liefhebbers waren reeds huiswaarts gekeerd... (Begrijpe wie kan) Na een kort bezoek zwaaiden we 'de fans' bye bye en reden, al dubbel genietend op onze ijzeren rossen omdat de eindmeet in zicht kwam, richting start in Oostmalle. Daar werd nog heerlijk nagetaterd in het gezelschap van een frisse pint, en werden de tractoren eens huiswaarts, gestald voor een volgende trip...

Gefeliciteerd BREK! Aardig stukje organisatietalenten jullie bezitten! Dank jullie wel voor de fijne ontvangst en het supermooie traject! Uitgebreide fotoreportage volop te bewonderen in de fotogalerij 2022! Deze toont u een kleine bekendmaking van het tijdelijke Bijtjes Hotel in De Schuur, de voorbereidingen, de heenrit, aankomst te Oostmalle, een prachtig traject, bezoek aan Kinderboerderij 'De Veldstraat', lekker eten, blije kindjes ten top, bezoek aan de Whitebread Classic, om vervolgens de thuisrit aan te vangen... Genieten maar!

En ja hoor, we staan met onze Oldtimers, wélverdiend in de kijker... Bedankt journaliste Elke Lamens...

 

 

 

welkom in het Bijtjes Hotel van Mie Tracteur...

Welkom bezige bijtjes!

 

Bijtjes Hotel in de spotlights... 😉

   

 

Er hebben al héél wat mensen en diertjes komen logeren bij Mie Tracteur in Rijkevorsel! En nu zijn er alwéér nieuwe vakantiegangers! De kleine woonwagen op het erf wordt bezet door superblije bijtjes! Zij zijn blij omdat ze op vakantie zijn, lekker luieren en zoemen in hun tijdelijke hotelletje, met hun zalige bedjes! Kom jij ook eens graag kijken wat de bijenknuffeltjes allemaal aan het doen zijn, al glurend door de raampjes? Waar ze slapen, en wie er de deugnietjes zijn? En kom jij graag de Koninginnen bewonderen in hun haast sprookjesachtige bedjes?

Jij bent samen met je familie van harte welkom op het erf van De Schuur van Mie Tracteur, Oude Baan 12 te Rijkevorsel, provincie Antwerpen... En met wat geluk, staat het deurtje van het Bijtjes Hotel open en is ook Mie Tracteur aanwezig! Het deurtje is trouwens steeds open op afspraak! Kom ook jij graag zoemen door de raampjes? Kom en geniet van bijtjes, zonnebloemen, honing en heel wat lekkers wat bijtjes heerlijk vinden!

Mie Tracteur zoekt schrijf- & of tekentalent!
Komt daar bovenop nog het "Bijtjes-Krijtjes-Bord" bij... Op de achterkant van de woonwagen werd een krijtbord vast gevezen, waar kinderen een leuke boodschap kunnen achter laten! Ben ik benieuwd wie er allemaal op bezoek is geweest! En wat ze daar allemaal hebben opgekribbeld!

   

   

Welkom, wel 6 weken lang, tot en met zaterdag 17 september... Wat een superlange vakantie deze bijtjes genieten! Voor alle info hier op de website, of maak als de bliksem een spontaan belletje naar de infolijn van Mie Tracteur: 0485.159.485... Fijne zomer allemaal, én een wervelende start met het nieuwe schooljaar...

Place to bee:  'De Schuur' Oude Baan 12 te Rijkevorsel...

 

 

   

 

   

   

   

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Site Smouffelbeekhoeve kleurde adellijk blauw tijdens hemelse Ford & Fordsondagen te Maldegem-Donk...

FOTO'S ONLINE! Genieten maar!

Het stond nog niet echt vast of Mie Tracteur naar Maldegem-Donk zou trekken het laatste weekend van augustus, had zij reeds een afspraak die dag? Of had zij zich vergist? Toch werd zij als ware, als een magneet naar daar getrokken, naar het verre Oost-Vlaanderen... 😉 Waarom? Ook 6 jaar geleden heeft zij reeds een bezoek gebracht op dit vrij unieke treffen, enkel van Ford en Fordsontractoren, en het prachtige agrarisch museum 'De Smouffelbeekhoeve'! Nu 6 jaar later wou zij met eigen ogen zien, hoe groot dit event geworden was, hoe mooi De Smouffelbeekhoeve, alsook de Wagenmakerij verder werd ingericht en uitgewerkt... Het weer zat alvast mee, ietsjes frisser en wind, veel wind! Bij aankomst waren het niets anders dan blije weerziens met de organisatoren en oohhh zovele oldtimervrienden, anderhalf uur aan de ingang gestaan, zoveel hadden we na de voorbije 6 jaar te vertellen!

Mie Tracteur heeft alvast een juiste beslissing genomen: het werd een topbezoek, mede door de perfectie die hier wordt verwezenlijkt, zij blijft het verkondigen: dit zie je nergens! Wel álle bestaande modellen van Ford's & Fordson's stonden netjes in de rij, vanaf de eerste (1925) tot de gloednieuwe allerlaatste! Soms leek het wel of ze de passerkoord hadden gehanteerd, de wieltjes allemaal netjes op één lijn! Rijen lang, lanen lang, met meer dan 300 waren zij aanwezig! Zéér opmerkelijk is de benaming van élk voertuig, voorwerp! Zij verkregen elk een specificatiebordje, welke voor het voertuig werd geplaatst! Mie heeft al vele shows bezocht, maar deze perfectie nog nergens gezien, toch niet op een gans terrein! Ook het museum genoot deze perfectie! Wat een werk hierin is gestoken, Oost-vlaanderen perfectionisten!? Het waren organisatoren Jaak Vannevel en familie (museum) en Koen van der Plaetse en zijn gezin die deze verwezenlijking op hun palmares mogen schrijven, samen met zovele helpende handen! Opzet geslaagd, en we gingen op verkenning...

Een uitgebreide fotoreportage staat u allen volop te wachten in de fotogalerij 2022... Deze toont u de verplaatsingen (per auto), blije weerziens, alle aanwezige tractoren oud én nieuw, met andere woorden alles wat zich op het terrein bevond, krachtpatsers bij de sleepwagen, een druk bezocht défilé, en zoveel meer! Maar vooral een hemelsblauwe lucht, met niets anders dan blije mensen en een organisatie die op wolkjes liep, alles opgesmukt met adellijk Ford & Fordsonblauw, het mag gezegd: het was prachtig! Felicitaties alom voor de organisatie en alle helpende handen: wat een perfectie, wat een verwezenlijking, wat een sfeer, wat een gezelligheid!! Zéker voor herhaling vatbaar! Maar ook luid handgeklap voor de vele eigenaars van al dat 'tractorenblauw', want ook zij maakten met hun stalen rossen, van dit event een ware topper!

Speciale dank gaat uit naar Radio 2, waar toppresentator Filip Ledaine dit event volop in de kijker wist te zetten door een gesprek met de organisatie, live op Radio 2, die bewuste morgen... Bedankt Filip!

 

   

Rust zacht Jos... Je blijft voor eeuwig in onze harten...

Wij ontvingen onlangs het droeve bericht van het overlijden van alom gekend boegbeeld in de wondere wereld der oldtimertractoren, Jos Wuyts uit Booischot. Bij velen liet hij bij zijn verschijning, telkens weer mooie warme herinneringen na... Jos werd bijna 92 jaar, mooie leeftijd zou men denken, maar toch is de oldtimerwereld in shock. We zullen je altijd blijven herinneren Jos, je was zó mooi, zó puur, zó gewoon, zó vriendelijk, zó bescheiden... Jos betekent een groot verlies voor velen, wij zijn ons boegbeeld verloren... Sterkte voor de familie, nu en in de toekomst, onze gedachten zijn bij jullie allen... Bedankt Jos, voor alles wat je hebt gedaan, voor alles wat je hebt gegeven...

Update dag van de begrafenis: de raad om de tractor thuis te laten werd goed opgevolgd... Enkel de blauwe Hanomag van Jos Wuyts stond voor de kerkpoort te schitteren, we pinkten een traan weg. De uitvaart was heel bescheiden, heel warm, heel mooi, net zoals Jos was! De brief voorgelezen door de kleinkinderen deed iedereen's adem stokken... De band tussen hen en hun Opa was hartverwarmend... Het was schrikken toen we bij aanvang vernamen dat de echtgenote van Jos, net een dag voor de begrafenis, een val had gedaan en helaas niet op de uitvaart kon aanwezig zijn... Een spoedig herstel kranige Paula! Het was een ingetogen moment onder een stralende zon op het kerkhof... De blauwe Hanomag leidde zijn geliefde eigenaar, naar zijn laatste rustplaats... We vergeten je niet Jos!  Alvast oprechte dank aan iedereen, massaal aanwezig, en op deze manier lieten blijken dat Jos een erg graag gezien man was... 

De statig blauwe Hanomag van Jos, vergezelde hem vandaag naar zijn laatste rustplaats... Zelfs zijn 'klak' hing bovenaan de voorruit en reisde ganse dag mee...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HELAAS VOORBIJ...

15de Oogstfeesten oogstte een wélverdiende, gezellige drukte op het Stelen's dorpspleintje!

FOTO'S ONLINE! Genieten maar!

Bewondering alom voor de organisatie, eender welke organisatie die het voorbije weekend iets op poten heeft gezet! Petje af om in deze superzwoele en zéér extreme omstandigheden te liggen organiseren, sleuren, tillen, rijden, spitten, kloppen, boren, zagen, hijsen, noem maar op! Zelfs in 35° en meer werd er verder gewerkt, zo ook de ijverige Landelijke Gilde van Stelen, deelgemeente Geel! Niets hield ook hen niet tegen, om aan iedereen die het zien wou, hun Oogstfeesten te tonen in deze uiterst zwoele temperaturen! Iedereen was het erover eens: het wás bloedheet, en tóch heeft iedereen het beste van zichzelf gegeven! Tegelijk een dikke duim voor alle vrijwilligers die ook het ganse weekend paraat stonden!

Gezelligheid alom op de oude ambachtenmarkt met al hun gezellige kraampjes, ongezien spektakel in de ring! Schatergelach alom aan de vele optredens, wat ludiek! Een gezellig ingerichte tent met prachtige zonnebloemen op de tafels, héérlijk! Ook de allerkleinsten werden extra verwend op verfrissend waterplezier! De honden, schapen en paarden werden omwille de hitte extra verzorgd! Iedereen had er beslist naar zijn/haar zin, met z'n natje en droogje, in de schaduwrijk buitenterras, in een prachtige omgeving, iedereen blij! Het staat als een paal boven water: de wélverdiende aandacht van de talrijk opgekomen delegatie oude tractoren kon éénieder bekoren! Stonden zij te schitteren op het achterste, eerder ingesloten terrein, en ook daar de temperaturen de pan uit swingden, toch was het respect voor ons 'gegeerd oud ijzer' voelbaar...

Het staat als een paal boven water: mensen snoepen van de tijd van toen! Ondanks de hitte was er behoorlijk bezoek! De dorskas in werking bracht haast ontroering, én stof! Kan niet anders in zulke droogte, wat hebben de mensen vroeger afgezien met deze zware arbeid! De rijdende en al toeterende 'champetter' die voor het nodige tumult zorgde, samen met Jules de Stroper! Ambiance werd verzekert! Uiteraard trok ook Mie Tracteur hier met haar MAN Ackerdiesel naartoe (voor een keer geen mobiel Museumpje) wat een mooie fotoreportage opleverde...

Deze is volop te bewonderen in de fotogalerij 2022! Deze reportage toont u de ritten op de MAN, een prachtlocatie, de oude ambachten, de paardenshows, het schapendrijven, magische acteurs, een stoffig dorskasspektakel, de shuttledienst, gezellige tent met z'n terras, zeer zwoele temperaturen, alle oldtimertractoren, pikdorser mét berenchauffeur, ouwe woonwagens, fiere oldtimereigenaars en blije kindersnoetjes: met andere woorden: zo wat alles aanwezig op deze mooie locatie! Genieten maar! 

Gefeliciteerd Landelijke Gilde Stelen, en al jullie helpende handen, voor jullie onberispelijke inzet onder zeer zwoele omstandigheden, de fijne ontvangst... Nu wordt het beslist even bekomen... Genieten jullie alvast ook maar even stevig na van deze prachtige 15de verwezenlijking...

 

 

Zware arbeid, onder zwoele temperaturen, doch pure nostalgie alom tijdens het Ambachtelijk Graan Oogsten...

FOTO'S ONLINE! GENIETEN MAAR!

Het is alwéér bewezen: vul een terrein vol met oude machines, en op de koop toe, óók nog  in werking, en je krijgt een massa nieuwsgierigen over de grasmat! De oorzaak is niet ver te zoeken, mensen smullen ervan om dingen te zien van vroeger... De BOOC'ers zijn dan ook in de wijde omgeving en héél ver daarbuiten bekend om hun intensieve, haast exclusieve driejaarlijkse shows! Maanden voorbereidingen resulteerden ook deze editie, in een goed gevulde locatie, de mooie omgeving kreeg iedereen er zo bij! Wat een gewéldige dag, dat mag gezegd!

Iedereen is het er beslist over eens: de inzet van 'den BOOC' en al zijn helpende handen hebben hier iets unieks neer gezet! Tel daar nog een prachtige locatie bij, een exclusief ruim aanbod aan materiaal, enthousiaste BOOC'ers en zéér uitgelaten bezoekers; dan heb je beslist dé ideale mix om een treffen als geslaagd te beschouwen! De BOOC'ers gingen ervoor, zo wel bestuur als leden deden net dát ietsjes extra meer, en de bezoekers genoten! Zij toonden in alle fierheid de noeste arbeid van vroeger! Het graanveld stond er dor bij, heel wat opvliegend stof wanneer de machines al glijdend een strook van het veld oogstten... Spektakel alom...  Een trouwe Mie Tracteur die van deze gelegenheid gretig gebruik maakte om supermooie foto's te nemen, want dit spektakel krijg je niet overal te zien... Er staat u allen dan ook een zéér uitgebreide fotoreportage te wachten...

Bedankt Oldtimerclub BOOC voor de fijne ontvangst, geschenken en verwennerijtjes! Bedankt voor het duizelingwekkend materiaal in actie! Tevens bedankt voor de prachtige tractoren- stationaire motoren- , de motorculteurs, de maal- en pletmolens, de molens aangedreven door de oude tractoren: een gewéldig prachtige collectie waar jullie trots op kunnen zijn! Het mag worden verkondigt: de intensieve BOOC-inzet werd beloond!

Speciale dank gaat uit naar Oldtimerclub BREK, die op de noen met een 30-tal leden op hun ijzeren rossen de show kwamen vervoegen! Tevens oprechte dank aan Radio 2, waar een opgetogen Filip Ledaine het evenement die bewuste zondagmorgen, mooi in de kijker wist te plaatsen, en waardoor mensen daadwerkelijk de show hebben bezocht!

BOOC heeft alvast ATV-aandacht genoten...
Gefeliciteerd! En óók de krant! Wélverdiend!

REPORTAGE ONLINE? Absoluut, te bewonderen in de fotogalerij 2022... Deze toont u een korte inkijk in het tijdelijke Bijtjes Hotel op het erf van De Schuur van Mie Tracteur, een kort bezoek aan een kleine oude ambachtenmarkt aan de Molen in Rijkevorsel op zaterdag, tegelijk ook een bezoek per auto aan de feestelijke locatie in het mooie Boechout, de heenrit op de MAN Ackerdiesel in alle vroegte... Zo wat alles wat er zich op het terrein bevond werd gefotografeerd, ook de tractoren en hun eigenaars van oldtimerclub BREK! Vooral het oogsten, het dorsen, het malen en pletten, werd met argusogen bekeken (we mochten immers niets missen!) Je kon blijven fotograferen, élk kiekje was absoluut de moeite! Zeker de lachende kindersnoetjes op de uitgebreide kinderanimatie en de ritjes op hún tractorenveld! Om uiteindelijk de thuisrit op de MAN te genieten... U weze gewaarschuwd: het kan niet anders zijn dat bij het bewonderen van deze reportage, de nostalgie ook van úw scherm afdruipt! Genieten maar! 

 

 

 

 

 

41e Internationaal Historisch Festival schot in de roos te Panningen, Nederland...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

41e Internationaal Historisch Festival schot in de roos te Panningen, Nederland...

Zwaar weekend achter de rug, samen met wellicht méér dan 25.000 andere Oldtimerliefhebbers, dát mag gezegd! De Historische Motoren & Tractoren vereniging (HMT) draaide driedubbel dik op volle toeren! Ware het niet dat door corona twee edities moesten worden afgelast, had de organisatie al langer hun spitsneuzen in de goeie richting gezet om er, na corona, een méér dan een geslaagd Oldtimerweekend van te maken! Opzet alvast geslaagd: het aanbod was fenomenaal, en het bezoekersaantal bleef gedurende deze twee dagen alsmaar stijgen! Liefhebbers hadden het blijkbaar gemist, wat zou het leven immers betekenen zonder dit Festival, zij lieten zich massaal zien en genoten van het ganse concept! Iedereen blij met de HMT er weer bij, was de leuze! Want krijg een event van deze omvang maar eens georganiseerd, geen sinecure! Weinigen doen hen dit na, opmerkelijk hoe rustig ze allen blijven... Het mag worden verkondigt: het is hen alwéér met glans gelukt, wij hebben ervan genoten! Dank jullie wél HMT'ers! Dank aan de organisatie, dank aan de vele deelnemers! Het viel een mens wellicht op: twee jaar corona had heel wat leden tot het restaureren aangezet, wat prachtig materiaal er stond te schitteren op het 22 hectare groot terrein! Hier kunnen we nog járen mee verder, en blikken met veel plezier terug op een uiterst geslaagde editie!

Twee dagen lang heeft Mie Tracteur het immens grote terrein afgewandeld, en wellicht bijna alles op de gevoelige lens gezet! Omwille het duizelingwekkende aanbod werden er twee fotomappen aangelegd (dag 1 en dag 2) Twee prachtige fotoreportages zijn volop te bekijken, en wachten vol ongeduld op bewonderaars in de fotogalerij 2022...

Deze toont u mijn visie op dit gebeuren vanaf het eerste moment bij het ochtendgloren op zaterdag, tot haast het laatste moment op zondag! Mie heeft althans de uitdaging aangegaan zo wat alles te fotograferen, is het haar gelukt? Speciale dank gaat tevens uit naar België's grootste nationale zender Radio 2, waar supertalent Filip Ledaine get Festival subliem in de kijker wist te zetten op zondagmorgen! Dank je wél Filip!

Oprechte dank u wél HMT-bestuur en al zijn leden en sympathisanten! Voor het gigantische aanbod, de ultieme vriendelijkheid, de warme spontaniteit, de fijne ontvangsten, de heerlijke gesprekken, de spektakels, een waar charmeoffensief wanneer je de kinderen bezig zag op een geweldige kinderanimatie, de geboden hulp bij de autopanne, en zoveel méér! Bedankt voor alles!

 

 

 

Nostalgie ten top op 8e Antitankroute voor oude Rijwielen... Helaas voorbij...

Dat we met méér dan 100 liefhebbers van oude fietsen genoten hebben gisteren, daar moeten we niemand meer van overtuigen! Allemaal en één voor één prachtige oude rijwielen, en daar bovenop prachtig uitgedoste liefhebbers, gekleed als in de tijd van toen, want dat werd opgelegd door de organisatie... Grote bezielers Ed Collier en Paul Guldentops hebben de klus voor de 8e maal alwéér geklaard: het werd voor iedereen een topdag! De teller werd op 100 deelnemers gesteld, aan liefhebbers geen gebrek! Begon de dag met een stralende zon, prachtig gerestaureerde oude rijwielen en super enthousiaste eigenaars, genoten we van een prachtig samenzijn! Eensgezindheid alom! We reden in meerdere etappes langs rustige wegen, ook de bruggen werden overwonnen!  Wel óveral waar we passeerden toverden wij een spontane glimlach op menig snoet! De reacties van mensen vol bewondering voor de oude rijwielen en de rijders in actie, waren hartverwarmend, gewoon overweldigend! Dikke duimen in de lucht! De route bracht ons tot héél wat bezielers van uitmuntende hobby's, noem het 'de elite van de zwaar gepassioneerden! Je moet het toch maar allemaal voor mekaar krijgen, je geraakt niet zomaar overal binnen, niet iedereen is blij met 'pottenkijkers'! Voor Ed en Paul geen probleem, zij haalden immers hun alom gekende charmes naar boven, betoverden de mensen met hun passionele hobby, en de deur werd open gezet! En wij die hiervan allemaal hebben mogen meegenieten, top! Mercie!

Bedankt Ed en Paul, en de zovele helpende handen! Wat een prestatie jullie hier weerom hebben neer gezet! Dit doet niemand jullie na, zéker weten! Bedankt voor de warme ontvangsten, bedankt voor het adembenemend aanbod, bedankt voor de oprechte vriendschap, bedankt voor de mooie ritten, gewoon bedankt voor alles! Jullie verkondigden dat het de laatste keer zou zijn deze organisatie op te nemen, jammer maar begrijpelijk! Weet als de beste wat stress dit met zich mee brengt! Zulk tot in detail uitgewerkte route organiseren is niet voor iedereen weggelegd, petje af... Respect alom!

Uiteraard werd dit nostalgisch gebeuren gebundeld in een mooie fotoreportage welke VOLOP te bewonderen valt in de fotogalerij 2022! Even stevig nagenieten is dé ultieme boodschap! Deze toont u mijn persoonlijke voorbereidingen, spontane oude-rijwiel-liefhebbers en prachtige oude fietsen, mooie locaties, fijne ontvangsten, prachtige detailfoto's, trotse portretfoto's, erfgoed in al zijn puurheid, een berenpassie, en zoveel meer... Geniet ervan!

Hier het Facebookprofiel van de Antitankroute
voor oude Rijwielen..

 

Slotbrief 8 ste Antitankroute voor oude rijwielen - Ed Collier

Jullie zijn in schoonheid geëindigd, zo verwoordt mijn echtgenote Veerle het blij en voldaan. Inderdaad geëindigd want ik zet samen met Paul een punt achter de organisatie van de Antitankroute. Zondag 3 juli 2022 was dus onze laatste editie, tenminste onder ons leiderschap, temeer omdat we wat afstand willen nemen van de zware voorbereiding en verantwoordelijkheid die dit event met zich meebrengt. Toen ik 10 jaar geleden aan Paul voorstelde om samen een rondrit voor oude rijwielen te organiseren was hij daar onmiddellijk voor te vinden. We zijn toen gestart met 36 deelnemers en de volgende jaren ging het vlot voorbij de 100. Er was duidelijk behoefte aan een stijlvolle authentieke rondrit in de Voorkempen en deze regio bood voldoende interessante en boeiende locaties waar we terecht konden. Na al die jaren beginnen onze bronnen echter uitgeput te raken en wijzelf ook omdat er bij zo’n organisatie namelijk heel wat verantwoordelijkheid en voorbereiding komt kijken. Die extreme voorbereiding liet zich steeds in positieve zin merken doch hoe goed die ook is, er zijn altijd factoren die je niet onder controle hebt, zoals bijvoorbeeld de weersomstandigheden. Maar als we terugblikken hebben uiteindelijk weinig tegenslag gekend. Ook van zware ongevallen zijn we godzijdank gespaard gebleven. Natuurlijk hadden we enkele kleine valpartijen, gelukkig steeds met goede afloop. We hebben ontzettend genoten van de fijne en trouwe deelnemers, die hadden we nodig want zonder een enthousiast publiek behaal je geen succes. Op al de plaatsen waar we kwamen kregen we lovende kritieken over de schoonheid en het enthousiasme van onze deelnemers alsook hun aangename mentaliteit. Dat kunnen wij als organisatoren alleen maar bevestigen, waarvoor onze welgemeende dank. Dank gaat ook naar de vrijwilligers die hebben meegewerkt om deze 8ste editie te laten slagen, dat zijn in de eerste plaats onze beide echtgenotes Veerle en Frieda alsook Herman waar we steeds op konden rekenen. De Scilla wegkapiteins Patrick, Karin, Marc en Paul, de Ummagumma vrijwilligers van dienst, de muzikanten Jan, Dirk en Christian, de fotografen Guido, Mie, Guy, Diane en uiteraard ook de eigenaren en helpers op de plaatsen waar we te gast waren. Is het dan nu volledig afgelopen met de Antitankroute voor oude rijwielen? Waarschijnlijk niet, Scilla, de heemkundige kring van Schilde, heeft te kennen gegeven dat zij dit evenement actief verder willen zetten. Scilla is een goed georganiseerde vereniging met ruime ervaring en een netwerk rond erfgoed, ambachten, ... . We zeggen daarom geen vaarwel maar tot weerziens op een volgend treffen. Ed Collier & Paul Guldentops Fotos van het evenement vind je op volgend online fotoalbum:

https://photos.app.goo.gl/cUkaPRcRP4aHJytd9

 

Hierbij nog een overzicht van de bezochte locaties tijdens de 8ste Antitankroute (in volgorde van de bezoeken). 

De Gistfabriek: http://degistfabriek.com/ 

LMB racing: https://lmbracing.be/ 

Paul Guldentops: https://nl.nosbicycleparts.com/ 

Park Schildehof: https://www.schilde.be/park-schildehof 

Ummagumma: https://www.ummagumma.be/ 

Philip V: https://www.philipv.be/ 

Scilla: https://scilla.be/ 

Ed Collier: http://www.collier.be/

 

Bedankt Ed en Veerle, Paul en Frieda!

 

 

 

 

Héél wat belangstelling voor het ambachtelijk 'Korenpikken' aan de Landloperskapel te Merksplas...

Aan belangstelling geen gebrek! Dat hebben de Vrienden van de Kerststal van Merksplas beslist geweten! Telkens weer weten zij heel wat nieuwsgierigen naar hun korenveld te lokken, ook voorbije woensdag! Gelegen in een mooie rustige groene omgeving aan de Landloperskapel te Merksplas! Mensen snoepen ervan, wanneer de Vrienden het 'ambachtelijke  korenpikken' voor even uit het verleden halen, en tonen hoe het in zijn werk gaat aan iedereen die het zien wou! Het werd een succes! De prachtige omgeving hadden ze al mee, enkele oude tractoren sierden het veld met achteraan hun oude werkmachines! Een prachtig boerenpaard verving bij gelegenheid de tractoren, dat een adembenemend beeld verschafte: zó mooi, zulke pure paardenkracht! Het korenpikken begon, haast iedereen sprong mee het korenveld op! Omwille de unieke aangelegenheid wou wel iederéén op de eerste rij staan om het spektakel te bewonderen... Iedereen blij! Hard labeur was het wel: onder warme temperaturen, op een stoffig korenveld, het koren werd gepikt en gebundeld, wat een woeste arbeid wanneer je dit een gans seizoen moest doen, zoals vroeger! Maar de Vrienden waren aan het spelen, in hún speeltuin, op hún korenveld! Prachtig spektakel, warme vriendschappen, heerlijke gesprekken, een hapje en een tapje, onder schaduwrijke bomen, deze dag was méér dan geslaagd! Gefeliciteerd Vrienden van de Kerststal en alle helpende handen, prachtige verwezenlijking, dát mag gezegd! Bedankt om ons allen de tijd van vroeger te mogen herbeleven...

Uitgebreide fotoreportage met adembenemende beelden volop te bewonderen in de fotogalerij 2022! Deze toont u mijn persoonlijke voorbereidingen, de zalige (te korte) tripjes op de MAN Ackerdiesel, en alles en iedereen op en rondom het korenveld... Genieten maar!

 

 

 

24e editie Hoevefeesten te Kalmthout: een succes in wel álle weersomstandigheden! Het domein, leek soms even te klein...

Lees alvast éérst onderstaande introductietekst...

FOTO'S TE BEWONDEREN IN DE FOTOGALERIJ 2022!

Tijdens corona vorig jaar, wist de Landelijke Gilde Kalmthout, onder erg moeilijke omstandigheden, de kinderen te bekoren met een voor hen speciaal opgezette en super geslaagde Kinderboerderij! Dit jaar gaven ze er terug een lap op: zij gingen alwéér voor een waar volksfeest, zéér gekend in deze regio en ver daarbuiten, en waar kinderen, zoals stééds, in de bovenste schuif liggen! Het programma was er alwéér eentje om vingers en duimen af te likken: begonnen met 3 dagen schoolbezoeken nog vóór de Hoevefeesten, waar haast 1000 kinderen intens hebben genoten van zovele boerderijdieren én verwennerijtjes onder leiding van hun private en steeds goed geluimde Landelijke-Gilde-vrijwilligers/sters! Het bezoek in huifkarren aan een échte boerderij in de buurt, maakte het plaatje compleet! Wat is het fijn, om in Kalmthout kind te zijn! De slogan van trouwens alle Landelijke Gilden: "Samen beleef je méér!" werd ook hier alweer bewezen!

Het weekend werd op vrijdagavond ingezet met een tractorwijding waar maar liefst 267 tractoren aan hebben deelgenomen en afgesloten met een stevig Boerenbal. Ook de spectaculaire ballonvaarten die avond, trokken heel wat nieuwsgierigen! Op zaterdag  waren de Landelijke Gildenaren van Kalmthout alweer van de partij op een spetterende en zéér zwoele Kindernamiddag! Iedereen blij! Op zondag nam het eigenlijke Hoevefeest plaats, met alweer een prachtig programma in de aanbieding! Ondanks de regen op wel erg cruciale uren, was het alsnog koppen lopen! De massa mensen deerden er zich niet aan, en stonden rijendik aan de ring, waar één en ander spektakel te bewonderen viel!

Ook voor Mie Tracteur betekenen de Hoevefeesten in Kalmthout, het meest belangrijke 'event' van het jaar, wat dan ook de grootste verhuis van het jaar met zich mee brengt. Het werd een 10-daagse, u kan elke dag volgen in drie komende fotoreportages te bewonderen in de fotogalerij 2022. Helaas is door omstandigheden geen bezoek gebracht aan de tractorwijding 🙁 Maar al dat andere maakte dit allemaal goed! Wat u allemaal te zien krijgt? Door de drukte misschien wel minder foto's kunnen nemen, maar het schetst toch een algemeen beeld... U ziet Mie Tracteur's persoonlijke voorbereidingen, de heenreis, het opstellen van het mobiel Museumpje, de schoolbezoeken, de kindernamiddag en op zondag het Hoevefeest, met nadien de opruim en de rit huiswaarts... Bewonder de inzet en het gigantische aanbod welke de Hoevefeesten maakten tot wat ze nu geworden zijn: TOP!  Oprechte dank aan de organisatie voor het fijne onthaal en de beste zorgen! Het mag worden verkondigt: de inzet van meer dan 200 leden is fenomenaal! Het aanbod duizelingwekkend! De inzet gigantisch! Dit doen weinigen jullie na... Drie mooie fotoreportages wachten op bewonderaars in de fotogalerij 2022!

Bewonder óók prachtige foto's op de Facebookpagina van de Hoevefeesten in Kalmthout anno 2022...

 

 

 

 

 

Klik op onderstaande afbeelding en zie de Paashaas in actie!

 

Paashaas én Trien & Trees heten u welkom in het Paaskeetje!

Pasen mag dan reeds ver achter ons liggen, het blijft de kinderen inspireren! Ook  dit weekend is de Paashaas is van de partij, en hij bracht mee: Trien en Trees! Kom en ontdek het knusse verblijf op het erf van De Schuur van Mie Tracteur! Kom en bewonder hoe gezellig Pasen kan zijn, met zijn vele paaseieren, takken, konijnenknuffels en kippen, échte eieren en zoveel meer! Misschien dat Mie Tracteur u nu reeds kan inspireren voor volgend jaar...

 

Wanneer staat het deurtje open?

Komende zondag 1 mei is Mie Tracteur aanwezig en staat het deurtje van het Paaskeetje open! Wonderbaarlijk én waar: de kinderen kunnen binnen alles bewonderen! Er staat echter een hekje, want anders staan de kinderen te springen op het bed 😉  en wordt vriendelijk verzocht nergens aan te komen, ook al is de verleiding wel héél erg groot! Brave kinderen krijgen een verrassing! Wees welkom, ook zonder kinderen! Deze opstelling is volledig gratis te bezoeken, en is zeer geschikt voor peutertjes en kinderen tot de leeftijd van 12 jaar... Is de Paashaas deze allerlaatste dag aanwezig, of is hij alwéér op vrijersvoeten, want hij is op dit moment smoorverliefd op een mooi hazinneke! Kom het ontdekken! Op het erf staan ook enkele kleine 'kinderavontuurtjes'... En als het donker wordt, en jij niet vroeg in je bedje moet, dan kan je door de raampjes komen piepen, óók een heuse belevenis!

 

Kom en bewonder Freddy het 'fopkeskonijn'...!

Ken jij Freddy al? Niet? Een reden te meer om Freddy te komen bewonderen! Freddy is een foppenmaker! Freddy maakt graag fopjes! Is Freddy nu écht een konijn? Dat moet je zélf komen ontdekken! Wat ben jij mooi Freddy! Maar wat zit daar achter jouw lange konijnenoren??? Wat heb jij rare snorharen! En wat heb jij zulke supergrote tanden???

   

 

Enkele sfeerbeelden... 

   

   

     

 

 

 

 

 

 

Helaas... Voorbij...

 


Kom en bewonder 'De KerstberenKeet'.*.. Een sfeervol ingerichte woonwagen waar beren zich thuis voelen en zij niets liever willen dan dat jij hen komt bewonderen! Dat jij komt kijken wat zij allemaal aan het uitspoken zijn! En dat de allergrootste beer het nostalgische bed haast hélemaal alleen voor zichzelf heeft ingepalmd! 

Wanneer u de Oude Baan te Rijkevorsel in rijdt, kan u er écht niet naast kijken! Een prachtige oude boerderij, op het erf een mooi verlichte tractor, met op het dak een kanjer van een Kerstbeer! Daar achteraan bevindt zich een kleine woonwagen waarvan alle lichtjes branden, binnen en buiten! Kom en geniet een feeëriek kerstlichtjesspektakel, het is gewoon magisch mooi! Bij aankomst wordt je vriendelijk verzocht de coronamaatregelen te volgen...

 

WAT IS ER TE ZIEN?
*Kom en ontdek de KerstberenKeet...
*Vergeet het achterste raampje niet!
*Maak een mooie foto op de bank bij de Kerstberen...
*Wie zit daar IN en boven OP de oude tractor?
*Gluur door alle raampjes en deurtje dat je ziet, neem er je tijd voor, kom meerdere malen!
*Begeef je door de BerenBareel naar de achterkant voor meer kijkplezier!
*Stap het trapje op om nog meer te kunnen binnengluren...
*Breng jouw wens aan op de KinderWensWand!
*Ga over de magische brug en leuke stammenpad...
*Vergeet je verrassing niet! 2 handjes = 2 verrassinkjes!

 

NIEUW! De "KinderWensWand"
De KinderWensWand is een wand waar alle kinderen een wens kunnen doen. Door middel van het aanbrengen van een gekleurd lint, maken zij op deze manier hun wens zichtbaar bekend. Uiteraard mag je je wens niet verklappen, want dan komt hij niet uit...zegt men... Alles ligt voorhanden, de lintjes liggen klaar! De kinderen kiezen zélf hun lintje en bevestigen als zij dat al zélf kunnen, op de wand... Omwille de oppervlakte van de KinderWensWand staat er ook een laddertje! Hoe hoger je je lintje hangt, hoe sneller je droom uitkomt? Wie weet... Mie Tracteur wenst je heel veel geluk!

 

DIT INITIATIEF WORDT U ZOMAAR GRATIS AANGEBODEN...

 

CORONAMAATREGELEN:
-bij aankomst verplicht handen ontsmetten voor iedereen
-wachten doen we in de voorziene bubbelplekjes
-enkel bij drukte is een mondmasker verplicht
-toch een druk moment, kom later terug!
-hou voldoende afstand 1m50 aub

 

Geniet nu reeds van een mooi filmpje, een prachtige verwezenlijking van dochter Véronique Faes Creative Movies!  Een zalig Kerstsfeertje spat ook van jouw scherm!

 

       

   

 

 

 

 

 

 

Bedankt 2021? Welkom 2022!
De Nieuwjaarsbrief van Mie Tracteur Anno 2021...
1 januari 2022

 

 

2020... Een jaar van afzondering en eenzame mensen...
Een jaar van corona-ellende en elkaar niet zien...
Corona houdt ons uit elkaar... Corona plaats ons in een cel...
Corona houdt ons onder de knoet! Maar weet goed: ooit wordt alles terug normaal!

 

Bedankt iedereen…
Steeds weer in het begin van een nieuw jaar is het de gewoonte om een Nieuwjaarsbrief op te stellen!  Via deze weg, mensen wélverdiend een hart onder de riem te steken op een manier eigen aan mezelf. Uit respect voor iedereen, die door één of andere manier het voorbije jaar, ondanks corona, met me in contact is geweest, hier een woord van dank… Dank voor de welgemeende complimenten, dank voor de geschenken, dank voor de warme vriendschappen! Dank aan de dames en heren die mee de handen uit de mouwen haalden... We zitten haast 2 jaar met dat coronavirus opgescheept, het houdt ons echter uit elkaar! Maar uit het zicht betekent niet uit het hart! Ooit zien we elkaar terug en stappen we terug in het 'normale' leven... Alvast een gelukkig maar vooral gezond Nieuwjaar aan iedereen die het horen wil...

 

Corona-ellende...
Voor het tweede jaar op rij gooide het coronavirus alwéér roet in ons sociaal leven! Wij werden weerom van onze tracteurs gehouden, het sociale leven lag voor het tweede jaar ( toch in de eerste helft van 2021) op zijn gat! Zo wat alle evenementen werden afgelast, dat maakt dat het soms leek of we helemaal alleen op de wereld waren... Toch kwam in juni leven in de brouwerij, werden her en der evenementen georganiseerd met strikte opgedragen coronamaatregelen. Iedereen blij, we pakten het met gretige handen aan! Maar corona bezorgt iedereen moeilijke momenten, eender in welke situatie u zich ook bevond: privé of clubverband, zelfstandig of alleenstaand, voor velen is/was het knokken, al dan niet in een schuldenlast terecht te komen... Wat de wereld nu ondergaat is ongezien, door corona staat op dit moment de wereld stil... 

 

Wat hebben we dan tóch nog kunnen ondernemen?
Omwille corona werd prompt 'De KakelSchuur' opgesteld in de oude schuur! Kinderen konden nergens naartoe, genoeg voor Mie Tracteur om iets op 'kippenpoten' te zetten! Strikte regels werden gevolgd, een prachtig pasengezind parcours kon worden afgelegd, met échte diertjes, dolgekke vraagjes en opdrachtjes, het was een paradijs voor de kinderen, drie weken lang! Ook de Landelijke Gilde van Kalmthout dacht er net hetzelfde over, zij organiseerden onder strikte voorwaarden 'De Kinderboerderij', zéér geslaagd, waar Mie hart en ziel heeft uitgesloofd om de méér dan duizend kinderen mee te verwelkomen! Tevens werd naar de Opentuindag in Merksplas getrokken, bracht Mie een bezoek aan de Oogstfeesten in Geel-Stelen, nam Mie deel aan de familiefietstocht Piepeloeren in Rijkevorsel, trok zij alweer met haar mobiel museum blijgezwind naar de Dag van de Landbouw in Westmalle, reed zij op haar MAN naar de Boerenmarkt in Loenhout, werd ook een bezoek gebracht aan Cars & Coffee te Rijkevorsel, ging zij maar al te graag in op de uitnodiging van Erfgoed Noorderkempen voor de Erfgoedbrunch in Merksplas, bracht zij op uitnodiging een bezoek aan de 'Academische Zitting' 125 + 1 jaar Landelijke Gilde Loenhout, bezocht Mie Tracteur éindelijk een ruilbeurs in Wortel, werd nog de 90-jarige Jos Wuyts in de bloemen gezet, om 2021 te eindigen met de opstelling van de KerstberenKeet! U kan hier nog van nagenieten door  uitgebreide fotoreportages te bewonderen in de fotogalerij 2021. (de KerstberenKeet volgt later, want deze is nog steeds aan de gang op dit moment)

 

Bedankt lieve bezoekers! Wat een website! Mie Tracteur's sterkste schakel!
Corona of niet, Mie zorgde ervoor dat er toch nog iets te beleven viel hier op haar website! Daar zijn de uitmuntende fotoreportages stille getuige van... Ondanks corona werden er toch nog mensen ontmoet, ware het onder strikte maatregelen. Door corona kende ook de website een ware 'boost' en werden maar liefst van 1 januari 2021 tot en met 1 januari 2022, 329.109 bezoekers geteld! Dat geeft een gemiddelde van 901 bezoekers per dag!!! Dat moet je verdienen! Hier gaan sommigen groen kijken, anderen glunderen, maar de website van Mie Tracteur is een uiterst positieve plek, waar er steeds kan worden genoten wat een prachtige hobby met al zijn aspecten, welke wij dagdagelijks ervaren en mee willen naar buiten komen! 

Dit bezoekersaantal moet je verdienen, ook al zijn er ook mensen met slechte bedoelingen, die de website voor een tweede maal maar niet gelukt, probeerden te 'hacken' op 14 mei 2021 met een bezoekersaantal op 24 uur van 8775!

Mie Tracteur zit wereldwijd! Hier ziet u de top 10 van landen ter wereld die ook de webstek van Mie Tracteur hebben ontdekt...

 

Alle eer aan ons gegeerd Erfgoed!
Ze bestaan nog, inderdaad! Al maar goed! Mensen die Erfgoed (met grote hoofdletter E) adoreren! Zo ook Mie Tracteur! Eender welke plek zal zij vullen, letterlijk maar ook figuurlijk! Zij is ervan overtuigd tot in het diepste van haar zieltje, dat Erfgoed móet worden gewaardeerd. Of het nu gaat over een koffietas, oldtimerbrommer of oude woonwagen, wel álles moet ten volle met zachtheid en het nodige respect gewaardeerd worden! Mie Tracteur verkrijgt de volle steun van haar Erfgoedvrienden, en ook Erfgoed Noorderkempen waardeert De Schuur en staan sterk achter al haar initiatieven, dank jullie wél! Zonder Erfgoed, geen nostalgie! Zonder nostalgie geen ontroering, dus moeten we ervoor zorgen dat onze kinderen en zeer zeker ook volgende generaties  ermee in beweging blijven... Wij blijven verder draaien, deinzen voor niks terug, en brengen het erfgoedscenario dagdageijks op jullie bord!

 

Bedankt De Schuur, voor jouw sublieme schoonheid!
Het is een feit, De Schuur is mooier dan voorheen! Wanneer Mie er zielsalleen bezig is, dan blikt zij terug op zovele mooie warme momenten, er zijn immers zovele mensen die mee De Schuur hebben gemaakt tot wat ze is geworden. Ook mede de inzet van vele buren en vrienden, vele inwoners van Rijkevorsel, die prompt de handen uit de mouwen hebben gehaald, dank jullie wel, Mie zal dit nooit vergeten! Mede door de uitgebreide collectie van Mie Tracteur, maar ook de mooie geschonken spullen, is De Schuur daadwerkelijk een klein juweel, dat mag gezegd! Prachtige locatie en een creatief talent dat haar kriebelende vingers maar niet in bedwang kan houden, het gebeurd dagelijks, ook in coronatijden… Aan de statistieken te zien, kan Mie volgen waar mensen zoal geïnteresseerd zijn, en dat doet haar enorm veel plezier!  Met een gemiddelde van 901 bezoekers per dag blijft zij haar levensdoel verder zetten: mensen ontroeren door de schoonheid en warmte van vroeger...

 

Een hart  op de juiste plek...Volmondig ja!
Ondanks corona en er haast niets zelf kon worden ondernomen, werden er toch nog een aantal goede doelen gesteund. Waaronder vzw De Gambiavrienden tijdens de Kakelschuur, Zwerfkatten Rijkevorsel/Hoogstraten tijdens een garageverkoop, en het Rode Kruis Rijkevorsel tijdens Cars & Coffee, wordt er ook elk jaar geld overgemaakt aan de Muco Vereniging en ook Artsen zonder Grenzen worden gesteund... Wij hebben het anno 2021, ondanks corona, zo goed, en dat kan niet iedereen zeggen. Corona heeft wel één positieve noot: corona zorgt voor een enorme solidariteit onder de mensheid! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piepeloeren: familiefeest in vele opzichten!
Wat een succes deze uitmuntende bestemming! Heel wat nieuwsgierigen die zich aan een 17 km lange fietstocht waagden, en langs 8 mooie plekjes in Rijkevorsel trapten, wat was iedereen super tevreden! Deelnemers toonden een opgeblonken locatie, bezoekers snoepten wat zij voor ogen kregen! Het mooie weer lokte nog heel wat ander volk naar buiten, u kan ervan op aan, het was drummen op wel élke locatie! Uiteraard rekening houdend met corona, mondmaskers op en afstand houden waar nodig! Toerisme Rijkevorsel had zich alweer van hun beste kant laten zien: hun motto om mensen te doen genieten van hun eigen mooie gemeente was geslaagd! Ook De Schuur heeft iedereen kunnen charmeren, sommigen vielen gewoon steil achterover door de schoonheid die ons aller gegeerd erfgoed steeds weer te bieden heeft! Mooi erfgoed in een supermooie oude boerderij, een passionele dame als inrichter, het kon iedereen bekoren! Bedankt Toerisme Rijkevorsel voor een puike organisatie! Oprechte dank aan iedere bezoeker, voor hun aanwezigheid en meer dan uitgebreide complimenten! Warme dank aan alle vinnige helpers die mijn team sterk is! Dank jullie wél! Gefeliciteerd Zwerfkatten Rijkevorsel/Hoogstraten, ook jullie hebben op het erf, het hart voor poezen van menig mens doen spreken! Topattractie was BiBi de clown, die iedereen luid roepend verwelkomde en de straat overzette, dank je wél! Het werd een topdag, voor iedereen! Alle ingrediënten waren immers aanwezig voor een succesvolle Piepeloerendag! Uitgebreide fotoreportage VOLOP te bewonderen in de fotogalerij 2021! Deze toont u mijn persoonlijke voorbereidingen en de feestelijke Piepeloerendag zelf... Genieten maar...
 

     

 

     

 
Welkom in de kakel schuur...

Wandel en beleef het pad van de Paashaas...

Corona woedt op dit moment een jaar lang over de ganse wereld. Geen fijn nieuws, er zijn al zovele mensen besmet, en onnoemlijk vele mensen aan overleden, helaas... En het duurt, het blijft maar duren, er lijkt geen einde aan te komen... Corona hakt in op ons sociale leven, meer dan ooit... Ook voor de kinderen is het zwaar, ook zij moeten zich aanpassen aan 'het nieuwe regime'... Afstand houden, in je eigen bubbel vertoeven, ook op school, keuzes moeten maken en zich beperken tot één hobby... Het is voor de kinderen dubbel zo moeilijk, want probeer dit allemaal maar eens uit te leggen aan deze kleine mensjes... Vermits er weinig of niets te doen is voor de kinderen, gaat Mie Tracteur haar schuur (en enkel haar schuur) openstellen en de Paashaas inviteren 3 weken te komen logeren!  

Pasenmarkt in het centrum van Brecht brengt dit jaar een digitale editie uit! Om deze reden stelt Mie Tracteur haar mobiel 'Paasmuseumpje'  op in haar schuur, zodat zij toch nog heel wat kindertjes het verhaal van de Paashaas kan tonen... De affiche verraadt al een beetje wat er staat te gebeuren... Wees welkom op het 'belevingspad' van de Paashaas... De Paashaas brengt sfeer in een oude schuur en leidt de kinderen rond in een prachtige omgeving... Maak zélf een mooie foto met de kinderen en de Paashaas(pop) in een mooi paasdecor... Er liggen tevens heel wat leuke attributen klaar die mee de foto op willen! Bewonder de 'Kakel Villa' van Trien en Trees, dat zijn de kippen van Mie Tracteur! Zij hebben voor deze speciale gelegenheid een gloednieuwe 'villa' gekregen! Kom kijken, zij wachten jullie op! Ook kijken 'wiebelende' eendjes naar jullie uit, kan je het vijverbad oversteken op een heuse brug, en is er zeer zeker ook ontroering te beleven in een oud ijzeren bedje waar twee leuke vriendjes naar jullie uitkijken... Ook de reeds fel gegroeide 'nijntjes' komen je spontaan begroeten! Er kan worden plaats genomen op de tractors voor een blitse foto, ga op ontdekkingstocht in de kleine woonwagen en tel de eitjes in de paasboom... Geniet van de pluchen diertjes die prompt komen piepen en welke familie ligt er te ronken in de oude kiepkar? Ontdek het allemaal en stap de oude laddertjes op! Ook de Paastafel staat gedekt en nodigt uit... En speel je graag spelletjes, volg tegelijk tien kei-leuke vraagjes, pret verzekerd! Deze vraagjes werden ondertussen uitgebreid, een nieuwe week bracht nieuwe vraagjes: zo kan je de witte, gele of groene bordjes volgen...

Dit initiatief werd volledig opgesteld gezien door de ogen van kinderen, het is dan ook méér dan een aanrader een bezoekje te brengen met de kinderen... Kleed je alvast warm aan, want we zitten zo goed als buiten...

   

De 'Kakelvilla' van Trien & Trees... Grote Paashaas waakt over zijn reuze-ei!

 

 

Mie Tracteur gaat voor het goede doel!
Zij stelt de opbrengst van de spaarpot welke zich aan de uitgang bevindt, volledig ter beschikking van vzw 'De Gambiavrienden'. Dit is een organisatie die zich onuitputtelijk inzet voor het welzijn van de kinderen en hun families in Gambia... Zij ondersteunen een ziekenhuis-, school- en landbouwproject in Gambia! Trots zij zijn op de vele sponsorouders die een sponsorkind onder hun hoede nemen... Daarom tegelijk deze oproep: wordt sponsorouder van een kindje in Gambia! Voor ons een kleine peulschil, voor hen een nieuw en beter leven!

Coronaproof ingericht? Een 'must'! Ganse opstelling, zowel in de schuur als op het erf,  is volledig veilig en coronaproof opgesteld en ingericht. We hebben geleerd van het bezoek van de Sint en de Kerstman, ook toen is alles goed en veilig verlopen, het wordt haast een routine. Zo worden nu bezoekers bij aankomst alweer opgewacht in 'bubbelplekjes' en mogen er voor het eerst maximum 10 personen in de oude schuur, zodat voldoende afstand gehouden kan worden! Aan de inkom staat er ontsmettingsproduct, is handen ontsmetten verplicht, net zoals het dragen van een mondmasker. Het is ten strengste verboden te roken op ganse infrastructuur! Een ware overrompeling wordt niet verwacht, de KakelSchuur is immers 23 dagen te bewonderen, op deze manier wordt het bezoek verspreidt... Komt u op een druk moment, kom dan liever een keertje terug! Zeer belangrijk: er werd een 'wandelpad' aangelegd en daar mag niet worden vanaf gestapt, alles wordt verduidelijkt door het pijlensysteem... Mie Tracteur maakt bij aankomst met de kinderen afspraken, maar laat ze tegelijk ook los zodat ze met een ongeremd enthousiasme (maar toch via de regeltjes) op ontdekking kunnen gaan...

Uiteraard wacht de kinderen ook een kleine verrassing, én een extra geschenk als ze flink zijn! Dit leuke initiatief wordt u volledig gratis en zomaar aangeboden... 

 

         

         

         

 
HELAAS VOORBIJ...

WELKOM IN HET HUIZEKE VAN DE KERSTMAN...
BewondeR DOOR DE RAAMPJES HOE KERSTMIS VROEGER WAS...

 

 

          

Hoofdreden dat Mie Tracteur iets in elkaar steekt om mensen te charmeren is het coronavirus! Omwille er weinig of niets te doen is, neemt zij het initiatief om een 'openluchtopstelling' te verwezenlijken om alsnog mensen en kinderen, het mooie erfgoed welke onze voorouders ons hebben nagelaten voor te schotelen... Opzet alvast geslaagd met het Sinthuisje op Wieltjes, meer dan 400 kinderen werden gecharmeerd door de slaapplaats van Sint en Piet! 

Zo werd al dadelijk de link naar de Kerstman gelegd, wellicht wordt het wat verwarrend voor de kinderen, want ook de Kerstman brengt pakjes en is in het rood gekleed... Maar toch, Mie kan het niet laten! Foto's op de blog van De Schuur tonen een nostalgisch beeld met een mooie Kerstman, kerstgroen en sfeervolle verlichting... Bewonder omwille corona alles door de raampjes: het prachtige hemelbed, een haast magische schouwgarnituur, een gedekte tafel, een oude miniatuur kerststal, een nostalgische kerstboom, de zak van de Kerstman met vele kadootjes, en zoveel meer... En wanneer de avond valt is het een zee van lichtjes, zowel binnen in het Huizeke als buiten op het erf! Begeef u in de voortuin van de Kerstman, met zovele mooie dingen, en volg de fluwelen loper naar het Huizeke... Kleed u en de kinderen warm aan want het is een buitenactiviteit! Welkom op het erf van De Schuur van Mie Tracteur, Oude Baan 12 te Rijkevorsel. Alvast voor iedereen een Zalig Kerstfeest! Goed om weten: ganse locatie werd coronaproof ingericht... Alles is doorlopend te bewonderen, ook al zoals reeds gezegd, het in het donker magisch wordt.... 

Deze feeërieke opstelling is geschikt voor alle leeftijden! Kleed u warm aan want het is een buitenactiviteit!

               

          

          

   
Helaas voorbij...
 
Het Sinthuisje Op Wieltjes kende een fonkelend succes! ... 

Een plaatselijk gebeuren om kinderen op te beuren, werd danig bestoeft in geuren en kleuren... 😉

Het mag in alle fierheid worden verkondigt: het Sinthuisje op Wieltjes kende een ongezien succes! Begin er maar eens aan in deze barre coronatijden! Maar niets of niemand hield Mie Tracteur tegen haar kopke door te drijven en de kinderen te animeren. Mede uit compassie, er was ocharme nu eens niets te doen voor de kinderen dat verband hield met Sinterklaas, helaas werd zo wat alles omwille het coronavirus geannuleerd... 

Reeds in september begon het te kriebelen: Mie zou de Sint en Piet uitnodigen om te komen logeren in de kleine woonwagen op het erf... Alles verliep in sneltempo toen zij toezegden, en Mie was vertrokken met de inrichting ervan... Het moest iets heel knus en gezellig worden, waarvan de nostalgie eraf droop! Alles zat reeds in dat hoofdje van haar, en zo geschiedde. Vijf weken lang werd en gesleurd en getrokken, getimmerd en geniet, gezaagd en geplakt, geharkt en gereven, gedecoreerd en getast, gepoetst en (koffie) gedronken, in soms wel barre weersomstandigheden! Niets was teveel, het moest iets unieks worden, iets waarvan de kinderen en hun families steil achterover sloegen van verbazing, want Sint en Piet logeerden hier écht!

Corona gooide hier echter géén roet in het eten, alles werd dan ook met veel precisie uitgedokterd om een bezoek veilig te laten verlopen. Omwille de coronamaatregelen in oktober werden verstrengd,  moest Mie wel noodgedwongen het deurtje van het Sinthuisje gesloten houden! Zo werd het idee om alles door de raampjes te bewonderen helemaal een feit! Ook werden er op het erf en ver genoeg van elkaar 'Pietplekjes' gemaakt waarbij de gezinsbubbels indien het té druk zou worden, moesten wachten... Het is één maal voorgevallen dat het té druk werd, en er veel gezinnen stonden te wachten, tot op de straat, net toen de Burgemeester van Rijkevorsel en haar gezin aanwezig waren. Maar ook dan is alles vlot verlopen, ook al vond Mie Tracteur dit wel jammer, op dat moment kon zij de kinderen niet persoonlijk ontvangen, rond leiden en hun grappige verhalen vertellen... 

Het mag gezegd: de kinderen (maar ook de grote mensen) hebben er danig van genoten! Met hun snuitjes en vingertjes op de raampjes en het deurtje, alles ontsmetten gebeurde dan ook bij de regelmaat! Telkens weer wat anders ontdekken, ze zijn soms méér dan eens komen kijken! Topper werd het laddertje achteraan het Sinthuisje, waarop zij konden kruipen om ook daar binnen te gluren... 


Het Sinthuisje op Wieltjes heeft officieel 395 kinderen mogen ontvangen, 395 snoetjes die zo blij waren dat zij zó dichtbij Sinterklaas en Zwarte Piet vertoefden, voor sommigen onder hen was dit gewoon ondenkbaar... Maar in werkelijkheid zijn het er meer, want ook 's avonds na 18u wanneer Mie Tracteur huiswaarts keerde, kwamen er nog bezoekertjes genieten van onder andere de vele fonkelende lichtjes wat het Sinthuisje op Wieltjes magisch mooi maakte! Het ontbijt elke morgen, trok wel alle aandacht, wat een zootje Sint en Piet elke dag hadden achter gelaten, dat was steeds gespreksonderwerp nummer één!  En uiteraard de kadootjes na hun bezoekje: appelsienen, snoepjes en bellenblazers, maakten hun dag meer dan goed! 
Ook de Schatkamer van de Sint kende een groot succes! Daarin werden maar liefst 157 tekeningen en een 8-tal kunstwerkjes in gelegd, door uiterst trotse kinderen! Alle kinderen werden beloond met twee gouden munten, die zij zelf in de Schatkist mochten wegkapen... 

Ganse fotoreportage volop te bewonderen in de fotogalerij 2020. Deze werd aangevangen op 1 oktober en eindigde op 9 december. Haast twee en een halve maand lang kan u alles ervaren: van de eerste krabbels op papier, de inrichting van het Sinthuisje, de soms barre weersomstandigheden, 16 dagen lang de bezoekjes van de kinderen... Genieten is dé absolute boodschap! Moesten er opmerkingen zijn waarbij u twijfelt dat er niet genoeg maatregelen werden ondernomen aangaande corona, dan hoor ik die graag, maar Mie heeft meer dan haar best gedaan alles zo veilig mogelijk te laten verlopen... Ook omwille de privacy werden kinderen niet of niet herkenbaar gefotografeerd... Indien u graag een foto wenst, wordt deze met veel plezier per email verzonden...

Oprechte dank voor uw bezoek, de vele complimenten en geschenken! 

Welgemeende dank aan De Nieuw Brug, Facebook St.-Lenaarts, ZOË FM, Brigitte Verpoorten, Elke Lamens, Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad...

 
 
TE BEWONDEREN Vanaf zaterdag 21 november tot en met zondag 6 december...

Een nostalgische 'openluchtopstelling' voor de allerkleintjes, maar ook voor grote mensen, welke met veel enthousiasme werd samen gesteld, en u zomaar wordt aangeboden. We kunnen deze mooie Sinterklaastijd omwille corona, toch niet onopgemerkt laten voorbij gaan? Omwille de huidige verstrengde coronamaatregelen blijft het deurtje echter gesloten. Maar...deze Sintopstelling is wél doorlopend te bekijken, dus eender welk moment kan je met de bengels komen gluren... Bewonder alles door de raampjes, en aanschouw samen met de kinderen het tijdelijke slaapverblijf van Sinterklaas en Zwarte Piet!

Waar staat het bedje van Sint en Piet? Wat hebben zij allemaal mee gebracht van Spanje? Wie ligt er steeds in hun mooie bedje te ronken? Wat hebben zij 's morgens als ontbijt gehad? Op welke stoelen zitten Sinterklaas & Zwarte Piet aan de ontbijttafel? Waar is het toilet? Welke kleur heeft de tandenborstel van Sinterklaas? Zovele vraagjes die kunnen beantwoord worden door simpelweg te kijken! Er zal haast door álle raampjes gegluurd kunnen worden, misschien moeten jullie daarvoor wel de ladder op! Vooral wanneer het donker wordt, wordt het haast magisch mooi! Wees echter niet bang: als jullie komen kijken zijn Sinterklaas en Zwarte Piet immers op pad, zij komen enkel naar de woonwagen om te slapen, en dat is meestal in de (zeer) vroege uurtjes!  Wees welkom Sinterklaas en Zwarte Piet en slaap lekker...

Geniet van deze presentatie, want niet enkel in de woonwagen is het feest, ook rondom de woonwagen op het erf wordt één en ander opgesteld en wordt het steevast volop genieten... Het wordt echter een plaatselijk gebeuren, want veel volk kan en mag niet in deze tijden...

Wie niet braaf is is gezien! Volg strikt de opgestelde coronamaatregelen!

KOM OOK JIJ KIJKEN KLEINE RAKKER? Breng dan ook jóuw TEKENING of KNUTSELWERKJE voor Sint & Piet mee en stop het in de schatkist! Worden deze kleine 'kunstenaars' misschien beloond?

Volg alvast alle voorbereidingen op de BLOG van De Schuur!

Omwille het coronavirus blijft de grote schuurpoort van de boerderij dicht en wordt alle toegang ontzegd...

 
         
 
    
 
     

    

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
        
 
1e Veusselse Toertocht werd in kleine kring een groot succes!


Omwille het coronavirus ligt ons trackseizoen op zijn gat! Geen oldtimershows, geen bijeenkomsten, geen ruilbeurzen, niks! Tot ieders grote frustratie, wie had ooit gedacht dat een virus het land én onze hobby kon platleggen. Het zat al langer te kriebelen, een tochtje met wat vrienden onder mekaar, een maximum van 10 personen wordt door de Veiligheidsraad op dit moment toegelaten... Een mens kan er zich énorm druk om maken, maar dit zegt de wet, dus moeten we die naleven, ook al vinden we het soms gelul, als men alles eens grondig onder de 'coronaloep' bekijkt...

Wij zijn weg, dat stond vast! Met 9 tractoren luidde de afspraak aan De Schuur. De aankomst van de deelnemers was haast hemels, wat was dit lang geleden dat we het geronk van de oudjes nog hadden gehoord, laat staan erop plaats genomen... De opgelegde coronamaatregelen in De Schuur werden nagevolgd, iedereen met mondmasker, nam voldoende plaats voor zichzelf, en lieten de koffie en dito koeken héérlijk smaken! Iedere deelnemer werd nog verwend met een mooi beertje, met een boodschap aan, een geluksbrengertje... Dit werd énorm gewaardeerd, en werd prompt en met veel plezier aan hun trekker vast gesnoerd! Half 11 luidde het startsein, we gaven er een lap op en weg waren we, Mie en de MAN op kop...

Het traject werd uitgestippeld door BREK-icoon Marcel van Giel, dus dat was handig! We toerden rondom het centrum van Rijkevorsel, om vervolgens de bossen in te trekken richting Zoersel, en Oostmalle. 12 uur luidde de afspraak bij zomerbar Bar Bomma in Oostmalle. Ondanks er ter plekke afspraken gemaakt waren diezelfde week, moesten we tot grote teleurstelling vaststellen dat het gesloten was! Parking leeg, tafels en stoelen leeg, er was geen kat! Grrrrr, dit was helemaal niet fijn! Hop de trekker terug op en we reden naar een cafe in de buurt, Klein Zwitserland. Onderweg ene die stil viel, maar de maten zijn op alles voorbereid en de trekker werd op sleep genomen! Daar kwam ook Marcel van Giel aan, die iedereen namens Oldtimerclub BREK, een traktatie aanbood! Dank jullie wél, en wij lieten het ons daar erg smaken... 

Het tweede deel van de rit ving aan, omstreeks 14u30 zetten we de snuiten richting Rijkevorsel. We genoten van het mooie landschap, het weer was zalig, de geuren en geluiden van de tractoren hemels! Jammer dat de dag al over de helft was, maar onze magen begonnen erg te grommen, we hadden immers geen eten gehad op de noen, Bar Bomma was dicht! Blij we waren dat bij aankomst de geur van warme frikkadellen en krieken onze neusgaten binnen drongen, we zagen wellicht groen van de honger! Het werd muisstil toen iedereen zijn antiek bord gevuld met ballen en kriekenspijs aan het verorberen waren... Dit heeft gesmaakt, wat was het lekker! Bedankt echtgenoot Patrick! Er werd nog menig gesprek gevoerd en omstreeks 18 u trok iedereen moe maar uiterst voldaan huiswaarts! 'Zéker voor herhaling vatbaar Mie Tracteur' waren vele uitlatingen die door de schuur galmden... 

Uitgebreide fotoreportage zodra te bewonderen in de fotogalerij 2020. Genieten maar zodra! Deze toont u de persoonlijke voorbereidingen in De Schuur, de pré-tripjes met auto en tractor, de feestelijke dag, blije weerziens, lekker eten en zalige gesprekken, allemaal in een prachtige nostalgische omgeving... Wellicht zijn er mensen die er dolgraag hadden willen bij zijn, maar helaas is dit door corona niet mogelijk. Mie Tracteur had het ook liever anders gezien, hopelijk kan u hiervoor begrip tonen... 

  

Een eerste Veusselse Toertocht, met een rij van 9 oude tractoren, Mie en de MAN op kop...

 
WELKOM in het BERENCIRCUS... 

 

Indien u niet de kans hebt een kijkje te komen nemen, zie hier de voorstelling van de acrobatenberen van het BerenCircus... Uiteraard kan dit een bezoekje ter plekke niet evenaren... Alsnog genieten maar op deze aller laatste dag...  Vergeet zeker je kadootjes niet! Mie Tracteur blijft vandaag thuis om jullie te verwelkomen!

Dank aan Radio Zoe FM om het Berencircus volop in de kijker te plaatsen!  

Dank aan onze topjournaliste Elke Lamens van Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad, om alsook het Berencircus meer bekendheid te geven! Dank je wél Elke...

      

      

      

      

      

      

      

     

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bedankt 2019! Welkom 2020...
De Nieuwjaarsbrief van Mie Tracteur Anno 2019,
een jaar vol uitdagingen en opmerkelijke verrassingen... 

Volop in de maak...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

WELKOM * WELCOME * WILLKOMMEN * BIEN VENU * BENVENUTI 


  

 

Bedankt 2018! Welkom 2019...
De Nieuwjaarsbrief van Mie Tracteur Anno 2018, een rustig jaar…

2018: een jaar van stilte…
2018: een jaar van schrik...
2018: een jaar met beperkingen…
2018: verbannen verdriet…
2018: met heel af en toe een glimlach…
2018: een hoopvol jaar…?
2018: weg met dat wrange gevoel…

 

 

 

 

 

 

 

 

Van miserie gesproken, is deze voorbij?
Nu De Schuur dicht is, krijgt ook deze nieuwjaarsboodschap weerom een wrange nasmaak. Toch laat Mie Tracteur deze kans niet liggen om een rustig jaar te verwoorden. Sinds het bestaan van De Schuur werd haar enthousiasme zo goed als met de grond gelijk gemaakt, en stapelden totaal onvoorziene problemen zich op. Geen museum in agrarisch gebied, geen opslag in de boerderij, in regel zijn met de brandveiligheid en de horecawetgeving, het beperkt aantal opgelegde aantal dagen zij mocht open houden… Het was een zware dobber, nog steeds… Niet te vergeten dat ook de veiligheid voor Mie Tracteur prioriteit nummer één is!  Nooduitgangen, brandblusapparaten, het is er aanwezig... Wat doet een mens verkeerd om je spontaniteit, je enthousiasme, je aparte hobby, je gastvrijheid, een supermooie locatie, het erfgoed van onze voorouders, en zoveel meer in de spotlights te zetten, als het ware je nek uit te steken, allemaal volledig belangeloos, en dit enkel maar om andere mensen en kinderen de dag van hun leven te schenken…? Nooit gedacht, ook nooit verwacht,  dat een goeie en doodeerlijke ingesteldheid van een mens zo zou worden afgemaakt. Maar nu één jaar verder heeft Mie er zich mee verzoend. De Schuur bleef dicht, met heel af en toe een verdwaalde bezoeker, maar toch nog dagelijks paraat om alles nóg mooier te maken, alles netjes te onderhouden. Het is Mie Tracteur's droomwereld, dé plek waar zij zich thuis voelt, en dat zij nog steeds van de daken wil schreeuwen: wat is het er mooi! Ook al vertoeft zij in haar droomwereld, dit is de enige manier om deze tegenslag te overwinnen... Tijd brengt raad, en Mie heeft ondertussen geleerd wat geduld bezitten betekent, we zien wel wat 2019 haar zal brengen...

Bedankt iedereen…
Steeds weer in het begin van een nieuw jaar, is het stilaan de gewoonte om via deze weg, mensen wélverdiend een hart onder de riem te steken op een manier eigen aan mezelf. Uit respect voor iedereen, die door één of andere manier het voorbije jaar met me in contact is geweest, hier een woord van dank… Dank voor de welgemeende complimenten, dank voor de zovele geschenken, dank voor de warme vriendschappen! Mie Tracteur dankt iedereen die haar nog steeds steunen! Dat haast 800 mensen die ook hun ongenoegen lieten blijken op de petitie aangaande De Schuur haar nog altijd niet vergeten zijn. De ontelbare, duizenden uiterst krachtige en ondersteunende woorden van zovele mensen die ook, net als Mie, soms een traan wegpinkten door machteloosheid. Een machteloosheid die je hart opvreet, er blijft wellicht niet veel meer van over. Gezond is het niet, ook dat aspect kwam meermaals aan tel in 2018, Mie had gezondheidsproblemen, veroorzaakt door verdriet? Trek het je niet aan, was makkelijker gezegd dan gedaan… Mie houdt zich vast aan de zovele opbeurende woorden, mensen die haar weerom in gang zetten door hun vraag naar meer! Méér creativiteit, méér gezelligheid!

Mie kreeg meermaals de opmerking dat zij niet meer overal gespot werd, dat de 'drive' om ervoor te gaan, de gedrevenheid om een evenement te bezoeken en helemaal uit te kammen, alles op de gevoelige lens te zetten, soms was het er even teveel aan... We zijn maar mensen van vlees en bloed... Mensen die haar kennen begrijpen haar als de beste als zij verkondigt dat ze pijn heeft... 2018 werd daarom een rustig jaar, een jaar met veel bedenkingen, antwoorden op vele vragen, licht gedoofde passies, maar stilaan geraken we weer in 'overdrive', zéker weten!

 

Bedankt lieve bezoekers… Wat een website!
Mie Tracteur dankt haar schaarse bezoekers van 2018! Dank voor de zovele complimenten, opbeurende woorden, knuffels en kaarten, emails en sms’n, teveel om op te noemen… Jullie houden me recht, jullie zorgen ervoor dat ik verder doe waarmee ik begonnen ben: mensen en kinderen ontroeren door de schoonheid van vroeger! Unieke gezelligheid creëren welke prompt werd genoten door iedereen die het proeven wou! Enkel nu is het menselijk aspect van De Schuur volledig verdwenen, en moeten we het doen met een virtuele kijk in De Schuur. Dank aan de duizenden bezoekers op mijn website, de teller in 2018 staat op 256.811 bezoekers, allemaal 
mensen die het de moeite vonden de website te bewonderen… Dat komt overeen met een gemiddelde van 21.400 bezoekers per maand, 738 per dag, wereldwijd! En daar is Mie trots op! Cijfers liegen er niet om, kijk en bewonder... Allen bedankt voor jullie bezoek!

 

Bedankt voor de mooie spullen…
Ook een opvallend aspect zijn de vele geschenken die Mie nog steeds in ontvangst mocht nemen, en welke allemaal een mooie plek hebben verkregen in één of ander decor. Bedankt lieve mensen, jullie doen me een groot plezier, op deze manier verkrijgen al deze spullen een nieuw leven en vooral een wélverdiende aandacht! Op deze manier kan Mie door jullie schenkingen, andere mensen, zij het virtueel doen genieten, daar draait het immers allemaal om! Wie weet staat er ooit wel een nieuwe locatie te wachten, waar Mie wél hartelijk welkom is, zeg nooit nooit!

 

Bedankt voor de fijne berichten in het Gastenboek…
Het is zo fijn, om het Gastenboek te doorbladeren… Ontroering alom! Al deze welgemeende berichten maken een mens week, doet je hart smelten, het zijn er zoveel! Bedankt om ook hier Mie te blijven steunen… Dat mensen zich bij wijze van spreken bloot geven om hun bericht wereldkundig te maken, het verdiend een groot respect… Dank jullie wel...

 

Bedankt voor jullie ontroering…?
Mie wil mensen blijven ontroeren en doen genieten! Dat er massaal wordt bewonderd op de website is ontegensprekelijk waar, dat heeft u reeds kunnen waarnemen! Opzet om mensen te ontroeren verkreeg beslist een averechts effect; mensen ontroeren Mie door hun massale aanwezigheid op haar website! Dank jullie wel voor jullie massale interesse… Dat er duchtig wordt genoten van haar uitstappen is een feit, telkens weer op maandag kent de website een ware overrompeling! Hoogtepunt was op 5 december 2018, met een bezoekersaantal van 1627 personen op 24 uur. Over het ganse jaar werden in totaal 17.583 foto's gepubliceerd, en dat aantal zal nog stijgen, u heeft immers nog 3 fotoreportages tegoed! 

 

Bedankt mijn ‘speciallekes!
Speciale dank gaat uit naar echtgenoot Patrick. Zonder hem zou De Schuur niet zijn tot wat ze nu is. Uren werd er uitbundig gewerkt, vele centen werden er spontaan aan gespendeerd, niets was hem teveel! Bedankt Patrick! Mie blijft het echter verkondigen dat haar schuur pas top zou zijn in mei 2018! Ook al is De Schuur dicht, het is er mooier als nooit voorheen... Tweede
 persoon in rij is webmaster André Reyns en Ingrid! Dank jullie wél voor raad en daad, en voor de mooie nieuwe website! Iedereen méér dan blij! Vriendschap is een grote rijkdom, dat mag gezegd! Dank voor het geduld, dank voor jullie inzet!

 

Bedankt De Schuur, voor jouw sublieme schoonheid...
Het is een feit, De Schuur is mooier dan voorheen! Wanneer Mie er zielsalleen bezig is, dan blikt zij terug op zovele mooie warme momenten, waar mensen er echt van genoten hebben. Het Kerst Museum, het Sinten Museum allebei in 2016, wat was het fonkelend mooi... Er zijn immers zovele mensen die mee De Schuur hebben gemaakt tot wat ze is geworden. Ook mede de inzet van vele buren en vrienden, vele inwoners van Rijkevorsel, die prompt de handen uit de mouwen hebben gehaald, dank jullie wel, Mie zal dit nooit vergeten! Mede door de uitgebreide collectie van Mie Tracteur, maar ook de mooie geschonken spullen, grotere of kleine is De Schuur daadwerkelijk een juweel, dat mag gezegd! Prachtige locatie en een creatief talent dat haar kriebelende vingers maar niet in bedwang kan houden, het gebeurd dagelijks… Ook Mie haar juwelen: haar MAN Ackerdiesel en haar Landini delen in het succes! Zij staan immers prachtig in het decor van de oude schuur, en wisten menig persoon te ontroeren, nog maar te zwijgen van de volledig authentiek ingerichte kleine woonwagen… Het virtuele museum bewijst in al haar intensiteit, dat het de moeite was alles wat zich in De Schuur bevindt, op het internet te plaatsen! Aan de statistieken te zien, kan Mie volgen waar mensen zoal geïnteresseerd zijn, en dat doet haar enorm veel plezier!  Met haast 800 bezoekers per dag blijft zij haar levensdoel verder zetten: mensen ontroeren door de schoonheid en warmte van vroeger...

 

Bedankt mijn Engeltjes…
Zij zijn stééds nabij… Meer en meer worden we geconfronteerd met de harde realiteit in het leven, wanneer we onze dierbaren noodgedwongen moeten afgeven. Heeft het te maken met Mie haar leeftijd? Tot op de laatste dag van het jaar zet Mie hen speciaal, en allemaal één voor één in haar hart, in de kijker! We hebben het hier over mensen en kinderen, die verdriet achter lieten bij familie en vrienden. Gewone mensen, speciale kinderen! Zij leven voor altijd verder in onze gedachten… Wat kan het leven onrechtvaardig zijn wanneer een jong iemand uit het leven wordt gerukt! Sterkte aan ouders én grootouders, moest Mie het immense verdriet ongedaan kunnen maken, zij zou haar eigen leven ervoor willen opofferen… Langs deze weg wens ik familie en vrienden, ouders en grootouders, véél sterkte toe met hun verlies. Voel jullie absoluut niet alleen, er zijn mensen die jullie gedenken, jullie steunen op één of andere manier... Op het juiste moment aan je deur staan... En wanneer de droefheid de bovenhand neemt, herinner dan haar/zijn simpele glimlach. Zij die ons verlaten hebben willen immers niet dat we droevig zijn… 

 

Wél een dik bravootje voor mezelf…
Helaas is Mie Tracteur er niet in gelukt De Schuur open te kunnen houden. Uiteraard een zware beslissing harentwege, één van de grootste teleurstellingen in haar leven! Maar toch kan zij in alle fierheid terug blikken op een succesvol 'Schuurjaar' mede door de zovele anonieme en wereldwijde bewonderaars via haar website! Ganse wereld weet België én Rijkevorsel te vinden, dat staat als een paal boven water! Eén ding is een feit, m
oest Mie toen weten wat zij nu weet, zou alles anders verlopen zijn. Maar gedane zaken nemen geen keer, Mie heeft het aanvaard, maar zal pas tevreden zijn, ooit, wanneer zij haar schuurpoort weerom kan opentrekken voor iedereen... 

Bedankt Juuleke!
De komst van Juul verzachtte de pijn bij de regelmaat, wat een hondje, wat een schatje, wat een spring-in't-veld, wat een enthousiasme, wat een liefde, Juul heeft Mie er door gehaald en getoond dat er nog wel geluk komt na verdriet! Dank je wél Juul, jij bent een kanjer!

 

Een hart voor het goeie doel?
Ondanks alle ongeregeldheden vindt Mie Tracteur toch nog de zin om enkele goeie doelen te sponsoren. Zij laat hen niet in de steek! Zo werden vzw De Gambiavrienden gesponsord door de zeepjesverkoop op vele locaties, een vereniging die zich inzet voor het welzijn van kinderen in Gambia. Ook de Muco Vereniging ontvangt weldra een geldsom. En ook telkens weer, mocht Artsen Zonder Grenzen een bedrag op hun rekening aanschouwen … Het zou altijd 'de warmste week' moeten zijn, een gans jaar door...

 

Bedankt Media! Bedankt Oldtimervrienden!
Oprechte dank aan alle mediakanalen, die zich hebben ingezet voor het welzijn van De Schuur van Mie Tracteur! Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws... 
Oprechte dank aan de vele artikels verschenen in clubbladen en nieuwsbrieven van Oldtimerclubs! Zoals Bewaarders Rollend Erfgoed Kempen te Zoersel, Bocholter Tractoren & Motoren Vereniging te Bocholt, Historische Motoren en Tractoren Vereniging te Panningen (NL), de vrienden van de Oude Tractoren Club ‘De Lozen Boer’ uit Lochristi, de Antieke Tractoren Vereniging Vierzon uit Machelen a/d Leie en ‘last but not least’ De Vrienden Van’t Veld uit Geel!… Zéér oprechte dank aan de zovele plaatselijke Landelijke Gilden, die Mie hoog in hun vaandel dragen, van respect gesproken, bedankt! Aan allen die Mie vergeten is, ook een dikke-dank-je-wél!

 

Bedankt, dan toch een mooie toekomst tegemoet?
Wat de toekomst brengen zal is niet geweten, toch moeten we alles positief bekijken! Al wat er in 2018 gebeurd, vooral aangaande De Schuur, werd hier onder de loep genomen, en een mens moet hieruit leren. Leren dat andere mensen anders zijn, dat sommigen op geslepen wijze haat en onzin uitkramen absoluut geen oplossing biedt! Dat deze enkele personen niet het verstand bezitten om een eerlijk oordeel te vellen over Mie Tracteur haar bezigheden. Sommigen begrijpen niet eens waar Mie Tracteur mee bezig is, nog niet eens de moeite doen om het verhaal achter haar persoonlijkheid eens te bekijken... Hopelijk kan er eens rond de tafel plaats genomen worden, voor een constructief gesprek, mits toezeggingen maar ook mits garanties, dat De Schuur toch open kan en volop kan  bewonderd worden door iedereen die het zien wil. De wonderen zijn wellicht de wereld nog niet uit! Mie blijft haar plattelandsmuseum bij de regelmaat verder uitwerken, waarvan dan ook steeds weer foto’s zullen worden toegevoegd op haar website, er is dan ook niemand die dit haar kan verbieden! Dit is voor haar de enige manier om het verdriet van de sluiting verwerkt te krijgen, elke dag weer...

 

Speciale dank gaat uit, en in willekeurige volgorde:
Gina Heitzer, Brigitte Verpoorten, Monique Peeters, Poulien van de Steyr-tractor,  Paula van den Heuvel, Jan Backx, Leo Struyven, Luk van Bouwel, Jan Mertens, Hugo Mertens, Ludo van Rompaey, Marcel van Giel, Jos Wuyts, Elke Lamens, directie en juffen t' Moleken Rijkevorsel, Jef & May Arnouts, Marleen van Nunen, Paul Bogaerts, Jan Bogaerts, Raf Janssens, Véronique Faes, Erik Peeters, Hilda Geentjens en Jef Sneyers, alle mensen die de voorbije jaren een stukje erfgoed hebben achter gelaten ...   ...   ... Wie zijn we nog vergeten?

 

                  


Trecker-Typen und Fans...  Männer und ihre Maschinen...
Een boek welke 13 verschillende Duitse Oldtimertractorenfanaten in de kijker plaatst en waar ook één Belgisch/Italiaanse dame: Mie Tracteur in schittert en omschreven wordt als een amazone op haar Landini. Alvast stevig aanbevolen! Interesse? Voor informatie of eventueel een aankoop, klik al dadelijk op de cover... Vielen dank Tomas, Klaus-Juergen und Andreas, Es sieht schön, gut gemacht!

Trecker-Typen und Fans...  Männer und ihre Maschinen...
A buchen Sie die 13 verschiedenen deutschen Oldtimertraktorenfans im Rampenlicht, und auch ein, wo Belgisch-italienischer Lady: Mie Tracteur in funkelt und als ein Amazon auf ihrem Landini beschrieben. Bereits fest empfohlen! Haben Sie Interesse? Klicken Sie für Informationen oder vielleicht einen Kauf sofort auf dem Cover... Vielen dank Tomas, Klaus-Juergen und Andreas, Es sieht schön, gut gemacht!