Mie Tracteur

Actueel

Er staat wat te gebeuren... Moederkesdag in De Schuur van Mie Tracteur...

 

Mama's boven!
Als er mensen bestaan die wel alle aandacht verdienen in ons drukke leven, dan zijn dat beslist onze moeders... Zij zijn het die ons op de wereld hebben gezet, ons hebben bijgestaan ons leven lang, ervoor gezorgd hebben dat we een opvoeding genoten, dat we stevig in het leven staan, zodat we de hele wereld aankunnen... Onder normale omstandigheden wel te verstaan, er zijn ook mensen die niet zoveel geluk hebben gehad een goeie moeder te hebben, dat is pijnlijke realiteit! Maar we gaan ervan uit dat alle mama's engelen zijn en daarvoor mogen zij op deze heuglijke dag, eens extra in de kijker worden gezet..

15 augustus, Moederdag in Antwerpen...
Moederdag wordt meestal in april, mei of augustus gevierd, dat verschilt van land tot land. In het Antwerpse is 15 augustus een hoogdag voor elke moeder! Op deze dag wordt Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart gevierd, in België een officiële feestdag! Een dag te meer om er eens op uit te trekken, en alle mama's eens extra te verwennen...

Welkom in De Schuur...
En ook Mie Tracteur wil dat alle mama's zich goed in hun vel voelen! Zij verwelkomt hen met een ongeremd enthousiasme, en wil ervoor zorgen dat zij zich thuis voelen in haar mekka! Dat ze genieten van een supermooie omgeving, een locatie waar iedereen zich thuis voelt, dat verteld ons het verleden... Wees welkom dames, samen met jullie families!

Publiek geheim...
Het is steevast een publiek geheim dat De Schuur van Mie Tracteur heel wat in zijn mars heeft! De Schuur is en blijft een persoonlijk initiatief, een private aangelegenheid! Om deze reden wordt aan de ingangspoort u allen vriendelijk verzocht, het aanwezigheidsboek in te vullen... Kwestie van een kleine formaliteit omwille deze private, maar superfijne aangelegenheid... Mie Tracteur heeft tevens het recht ongewenste bezoekers de toegang te weigeren...

Verrassing?
En bij een moederfeest hoort uiteraard een kleine attentie! Dus elke moeder, mama, moeke of moe-moe worden die dag verwend met een klein geschenkje... Het wordt u met veel plezier en een grote dosis liefde, prompt overgemaakt...

Verdrietjes?
Ze zijn met zovelen... De moeders die een kind verloren zijn... Steeds weer gaan mijn gedachten uit naar deze supersterke vrouwen, die dit verdriet moeten dragen, een leven lang! Bewondering alom, een dikke knuffel voor hen allemaal! Sterkte wens ik hen toe, nu en in de toekomst...

 

Welkom op dinsdag 15 augustus 2023...
De schuurpoort staat open
vanaf de klok van 10! Breng zeker mee: een goed humeur en stralende glimlach! Voor alle uw vragen is er de 'Mie Tracteur noodlijn' 😉 0485.159.485... Zij kijkt met veel moed en een opgeblonken locatie naar jullie uit! Alvast tot dan!

 

   

 

 

Jubileumwaardig en wélverdiend succes op de25e editie van de BTM Oldtimershow...

FOTO'S ONLINE !

We keken er beslist met z'n allen naar uit, een seizoensopener van formaat stond reeds lange tijd op de verlanglijst! En een jubileumeditie heeft toch steeds net dat iets speciaals, dat we dit niet zomaar aan ons konden laten voorbij gaan! En het was overduidelijk, wij waren niet de enigen met dit gedacht, deze editie schitterde in al zijn schoonheid, het was er koppen lopen! Niet enkel een mensenmassa vulde het grote terrein: het aanbod aan oude tractoren, stationaire motoren, oude woonwagens, oude machines in werking, heerlijke oude ambachten, oldtimerauto's en vrachtwagens en zoveel meer deed ons daadwerkelijk wegdromen, wat een stevig gevulde locatie (naar verluid 700 oldtimer en of andere gerelateerde aangelegenheden) dat mag gezegd! Tel daar nog een originele bewegwijzering bij, hapjes en tapjes, heerlijke geuren en geluiden van al wat onze hobby ons lief is, keileuke kinderanima (er was voor ieder wat wils) opgewekte nieuwelingen in de organisatie, ook de oudere generatie-organisatie genoten ervan én als klap op de vuurpijl prachtig zomerweer; dán heb je beslist alle ingrediënten bij elkaar voor een zéér geslaagde Oldtimershow!

Voor een keer door omstandigheden, niet met de tractor naar Bocholt, het hartje bloedde, maar een mens kan niet alles, helaas... Een tractor meer of minder viel niet op, zoals reeds vermeld, het terrein stond overvol! Bij aankomst makkelijk parkeren, plek genoeg, we moesten de straat maar oversteken om de Oldtimershow te betreden! Vriendelijk onthaal, wat ervoor zorgde dat onze honger naar méér oldtimergeweld werd aangedikt! Verkozen themamerken 2023 waren Fendt en David Brown. Zij genoten beiden de eregalerij vlakbij de grote tent, en stonden er volop te schitteren, wat een massa!

We genoten met z'n allen, sluimerden nauwgezet het ganse terrein af, gewapend met fotoapparaat en een gekend laaiend enthousiasme! In alle fierheid kan worden gesteld dat haast alles werd gefotografeerd! We genoten van blije weerziens, er waren dan ook heel wat andere oldtimerfans van andere clubs afgezakt naar dit oldtimermekka! Iedereen was het er beslist over eens, wat een aanbod!

Een uitgebreide fotoreportage staat u allen te wachten. Deze start en eindigt in het mekka van Mie Tracteur: De Schuur! U ziet de ritten per auto over en weer, een fijne verwelkoming, een kijkje op het secretariaat, een prachtige verwezenlijking aan affiches op spandoeken naar aanleiding van het 25-jarig bestaan in de tent, blije weerziens (zéker na corona!) het Fendt-groen en David Brown wit en rood, welke stevig vertegenwoordigd, de officiële opening van de Oldtimershow, uiterst fiere eigenaars die de oude machines bedienden, alle andere oude tractoren (er kwam maar geen einde aan) puinbrekers aan het werk met een supermooi oud ijzeren woonwagentje, stoomlocks in actie, kinderpret alom, de leuke infobordjes, nostalgische taartenbakkers in actie, een stralende mandenvlechter met passie, een zeer uitgebreid défilé, de oude woonwagencollectie, een kijkje op de ruilbeurs en nog zoveel meer!

Gefeliciteerd BTM'ers, jullie kunnen er prat van op aan, dat deze 25e editie de gewenste climax heeft bereikt! Het heeft beslist bloed zweet en tranen gekost, maar wat jullie hier hebben neergezet is absoluut het resultaat van de onuitputtelijke inzet van jullie allemaal! Petje af voor iedereen en alle helpende handen, óók de vriendelijke toiletdame! En er zijn zeer zeker nog 'jongelingen' die Mie Tracteur (nog) niet kenden, en haar tijdens het défilé verzochten niet tussen de nadarhekken te stappen, maar ook dat is in Bocholt vanaf nu verleden tijd! 😉 Proficiat voor een nieuwe opkomende en erg gemotiveerde jongere generatie, die de oude riemen hanteren op nieuwe wijze: véél succes in de toekomst, deze wordt verzekerd!

Een prachtige uitgebreide fotoreportage valt te bewonderen in de fotogalerij 2023... Even stevig nagenieten is de absolute boodschap! 

 

 

Gigantisch genieten op de BREK* Toertocht en tractorwijding naar Meerseldreef...
FOTO'S ONLINE! Genieten maar... 😉

*Oldtimerclub Bewaarders Rollend Erfgoed Kempen

Wij keken ernaar uit, samen met nog heel wat andere liefhebbers van oude tractoren en ander oud rollend erfgoed! Oldtimerclub BREK organiseerde de jaarlijkse trip naar bedevaartsoord Meerseldreef, en al wat deze locatie te bieden heeft! Voor deze gelegenheid werden de oude tractoren extra opgeblonken! Zij moesten immers passeren aan het hart van Meerseldreef, waar een eerwaarde hen al te gul zou besprenkelen met heilig water, en op deze manier iedereen een veilig jaar zou bezorgen! Wij keken ernaar uit, nogmaals! De trip was alweer piekfijn uitgewerkt! Met een kleine 50 vooral oude tractoren en méér dan 100 dol enthousiaste liefhebbers legden we in totaal een kleine 70 km af! Het was fris aan de vis in de voormiddag, kwamen rond de noen aan, genoten de wijding, en nestelden onze benen al te graag onder tafel voor een uitgebreide broodmaaltijd! We verkenden de uiterst rustige omgeving, brandden massaal een kaarsje in de kerk of buiten aan de Mariagrot, en zetten onze snuiten tegen 14u30 weerom huiswaarts... Meerseldreef even op stelten door onze ronkende aanwezigheid! In de namiddag vlogen de jassen aan de kant en liet de zon zich zien, iedereen blij! We genoten het clubverband, de gedeelde passie van een superfijne hobby, het was zalig op de trekker, het leek wel een eeuwigheid geleden! Het waren alvast fijne weerziens, corona had ons uit elkaar gehouden, dat maakt dat we dubbel genoten om nog eens samen wat te ondernemen, en daar had oldtimerclub BREK dik voor gezorgd! 

En hiervan werd een mooi fotoverslag gemaakt welke volop te bewonderen valt in de fotogalerij 2023! Deze toont u mijn persoonlijke voorbereidingen, de afspraak in Oostmalle, het fijne onthaal mét aandenken, een fijne heenrit met dorstlessende halte in Hoogstraten (ook de wegenwerken in Hoogstraten!) de aankomst met wijding eens in Meerseldreef aangekomen, het parkeren van alle voertuigen, de lekkere broodmaaltijd, verkenning van de locatie, elke trekker op de foto, het ronkende vertrek, een nog mooier rit huiswaarts, mooie wegen en weilanden, lucht en zonmomenten, alweer een gezellig 'anti-droge-kelen-moment' in Wortel?, met een stoffige aankomst aan het vertrekpunt! Bedankt Marcel en Magda, knap in elkaar gestoken, alles verliep feilloos! Dank aan de begeleiding van de quadmannen, wij voelden ons voor even heer en meester op de weg! Er werden op deze heuglijke BREK-dag niets anders dan blije mensen en vrolijke kinderen gespot, en ook in de huifkar van Jos werd plezier verzekerd! Bedankt BREK, alweer een puike organisatie waar we met z'n allen massaal van hebben genoten! Het wordt steevast nagenieten van een supermooi toertochtverhaal!

 

 

Stoomtreinenfestival Maldegem blijft iedereen verbazen... Succesvol droog en zonnig weekend afgesloten met grote dosis voldoening!

We keken er alvast massaal naar uit! Zo wel jong als ouder, groot of klein, het kan iedereen imponeren! Het mag dan ook uit volle borst, al gillend van wel élke kerktoren worden verkondigt: dit is beslist dé top in de wondere wereld van ons rijdend erfgoed! Stoomtreinen, wees nu eerlijk, bestaat er nog iets machtiger? En blijkbaar delen heel wat mensen deze mening, wat zich het voorbije weekend beslist heeft geuit door een massale opkomst aan bezoekers! En wees er stellig van overtuigd: de Stoomvrienden & dito vriendinnen van Maldegem waren er meer dan klaar voor! Maanden van voorbereiding resulteerde in een prachtig plaatje vol stoom en nostalgie! Haast 100 stoomvrienden stonden tijdens deze tweedaagse met een aanstekelijk enthousiasme paraat, en hebben iedere aanwezige beslist kunnen bekoren! We zijn het er dan ook allemaal over eens: oude treinen op stoom, oude diesellocs, schattige smalspoorstoomtreintjes, en hun wagons erachteraan, sissende geluiden, stomende wolken, stoomfluiten en bellen, het brengt absolute ontroering door hun schoonheid, een fijne sfeer alom door hun geuren en geluiden, het is niet meer of minder dan de waarheid! En als klap op de vuurpijl zijn alle stoomvrienden & vriendinnen in actie, het levend bewijs dat zij er plezier in beleven, en hun plezier willen delen met de ganse wereld!

Dit jaar werd het thema: stoomtreinen en de landbouw! Voor deze gelegenheid stonden er dan ook oude tractoren te schitteren! Ze stonden zelfs geladen IN de wagons, op zich een zéér uniek beeld! Nog een reden te mee om naar Maldegem te trekken, ook al waren de files minder aangenaam, doch snel vergeten! Het werd voor Mie Tracteur een ware zoektocht alles te kunnen spotten en op de gevoelige lens te zetten, jammer genoeg zonder geuren en geluiden! Maar wees ervan overtuigd, dat tijdens het bekijken van de fotoreportage, de nostalgie beslist ook van uw scherm zal afdruipen!

Deze fotoreportage toont u mijn persoonlijke verplaatsingen, een supermooie en zeer nette locatie, een prachtig voor deze gelegenheid opgestelde infrastructuur, opgeblonken stoom- en diesellocs, de opvallende aanwezigheid van oude tractoren, een prachtig uniek en gigantisch treinmuseum, de kleine smalspoortreintjes gegeerd door groot en klein, een supermooi onthaalgebouw, mooi uitgedoste stoommensen in de kijker, een loods vol stoom en treinplezier voor wel alle leeftijden, zeer gewaardeerde ritten met de treinen, frietjes hamburgers en frisse pintje, het was er allemaal! Respect alom voor het meer dan ruime aanbod! Deze fotoreportage valt maandagavond te bewonderen in de fotogalerij 2023! Nog heel even geduld, de meer dan 1000 foto's worden op dit moment verwerkt... Mij rest nog iedereen die zijn handen uit de mouwen heeft gehaald om ons haast keizerlijk te ontvangen, van harte te bedanken!

Gefeliciteerd Stoomcentrum Maldegem met al zijn bezielers/sters! Weerom een kanjer van een prachteditie die jullie in alle fierheid kunnen toevoegen aan jullie reeds opmerkelijke palmares! Mie Tracteur blijft het verkondigen, dit doet niemand jullie na, jullie inzet is gigantisch! Nu nog heel even geduld oefenen voor een komend mooi fotoverhaal... Bedankt voor de fijne ontvangst, voor de warme vriendschap, voor de leuke gesprekken, voor een prachtspektakel!

 

 

Koppen lopen op de  opendeur van Landbouwmuseum 'De Nostalgie' in Uikhoven, Maasmechelen... FOTO'S ONLINE!

Wat 10 jaar geleden ontsproot als een geweldig idee om een museum in te richten, is na al die jaren een waar begrip geworden in de wondere wereld van het boerenleven... Het mag worden verkondigt, deze editie kende alweer een waar succes! Ook dit landbouwmuseum deed Erfgoeddag 2023, wel alle eer aan, ganse locatie met al wat er zich in bevond, stond er te glimmen! Ook bezieler Ivo Smeets, samen met zijn team stonden er te schitteren! Zij hadden het voorbije jaar alweer het beste van zichzelf gegeven, een mens heeft er écht geen idee van hoeveel werk dit met zich mee brengt... En telkens weer slagen ze erin, groot en klein, jong en ouder te betoveren met spullen uit vroegere tijden... Pure nostalgie!

Ook Mie Tracteur zette naar vaste gewoonte haar neus richting Uikhoven, ook deze editie wou zij voor geen geld van de wereld missen... In alle vroegte reeds gearriveerd, beloofde beslist een drukke dag, de straat stond al aardig vol! U houdt het niet voor mogelijk dat er zich in deze gewone doodnormale straat, een giga museum bevindt! De oprijlaan, de tuin, het eigenlijke museum, de achtertuin, propvol stond het erbij, zálig! Van oldtimerbolides, oude tractoren en stationaire motoren, (koers)fietsen, bromfietsen en motoren, schaalmodellen en heel wat oud landbouwalaam, van een heuse ploeg aan het werk aan de smidse, tot een haast tot de nok gevuld museum, een mens kijkt er gewoon de ogen uit het hoofd, wat mooi! Met veel precisie werd het museum ingericht, telkens weer worden er veranderingen aangebracht, het aanbod is telkens weer anders, steeds weer prachtig opgevuld per thema, dankzij Ivo en rechterhand Carla: wat een kanjers!

We hebben ervan genoten, samen met de meer dan duizend andere bezoekers! Van een warme nostalgische sfeer, het ruime aanbod groot en klein, van blije weerziens en heerlijke gesprekken, van schuimende pintjes en geurige hamburgers, van ronkende tractoren en sissende stationaire motoren, van de Locale Radio Lanaken met zijn mooie muziek en interviews, van de gewéldige optredens! Rest mij nog de organisatie te bedanken: voor een prachtige dag vol nostalgie, ondanks regen in de late namiddag, de opkomst was gewéldig en absoluut wélverdiend! Wat een inzet! Dank jullie wél voor de fijne ontvangst...

Heel wat foto's werden genomen (ook al was er iets mis met de camera) Deze reportage toont u mijn persoonlijke verplaatsingen en zo wat alles die dag aanwezig! Helaas werd het plaatselijke carnavalsmuseum in de benedengarage vergeten, alsook een presentatie van oud speelgoed, wat jammer toch! Uitgebreide fotoreportage volop te bewonderen in de fotogalerij 2023... Bedankt Ivo en jouw ijverige team, voor een super geslaagde dag vol nostalgie! Ook de weergoden waren jullie goedgezind! Het wordt ook voor jullie nu even uitblazen, om nadien alsnog te kunnen genieten van een mooie fotoreportage...

 

 

 

30e Oldtimerbeurs van MC de Vetfrakken, een jubileumsucces waardig!

FOTO'S ONLINE ! 

Het mag worden verkondigt: zij hebben er kaas van gegeten, weten maar al te goed waarmee ze bezig zijn, imponeren 'die-hards', liefhebbers én sympathisanten met hun fijne hobby en grootse beurs: u raad het juist: MC de Vetfrakken! Wereldwijd bekend in eigen dorp en ver daarbuiten... Steeds weer iets om naar uit te kijken, want aan inzet geen gebrek! Deze 30e jubileumeditie mag worden bestempeld als de kroon op een 30-jarig bestaan: knappe realisatie mijne heren en dames Vetfrakken! Een beurs met alles erop en eraan, een prachtige locatie, zeer uitgebreid aanbod, een warme oldtimersfeer alom, én gezellige cafetaria... En dat hebben heel wat liefhebbers geweten, het was er, ook op dit jubileumjaar, daadwerkelijk koppen lopen, in de ruime hallen gelegen op Domein Moervelden te Broechem-Ranst!

En ook Mie Tracteur bracht naar vaste gewoonte een bezoekje, ook hún opmerkelijke hobby kan haar bekoren! Uiteraard gewapend met fotoapparaat en stomend enthousiasme, werd zo wat alles op de gevoelige plaat vast gelegd! Deze fotoreportage, is te vinden in de fotogalerij 2023, toont u een korte kijk in haar Museum, haar persoonlijke verplaatsingen, en zo wat alles wat er te zien viel eens ter plekke! Opvallend ook heel wat oude-rijwielen met specifiek materiaal, ook iets om trots op te zijn! Er werd uizonderlijk een pré-bezoekje gebracht de dag voordien, om de prachtige infrastructuur te kunnen bewonderen, maar ook de gedrevenheid van de Vetfrakken heren en dames! Dus beslist een reportage waar de liefde voor oude motoren en oude fietsen beslist ook van uw scherm afdruipt! Genieten maar...

Gefeliciteerd Vetfrakken, met deze prachtige verwezenlijking!  Bedankt voor een gewéldige dag vol erfgoedenthousiasme, een prachtig aanbod en mooie gezellige beurs, dank jullie wel voor de fijne ontvangst!

 

 

 

 

Wélverdiend gigantisch succes op ruilbeurs Early Riders...

Wat een opkomst! Wat een aanbod! Wat een sfeer! Wij zagen er massaal naar uit, éindelijk zonder maar één coronarem, terug zoals het vroeger was: drukke ruilbeurzen bezoeken! En ik was beslist niet de enige die er zo over dacht; het was er daadwerkelijk koppen lopen, op het plein achter de kerk van 's Gravenwezel, deelgemeente van Schilde... Het beperkt aantal parkeerplaatsen verkondigden reeds bij aanvang dat het druk was, heren stonden vol ongeduld te drummen in een rij aan de ingang! Eens dat voorbij wandelden we het 'walhalla' van de oude motorliefhebber binnen, wat een aanbod! Niets anders dan blije gezichten, de geuren en kleuren brachten ons onmiddellijk in de juiste sfeer! Het aantal standen lag opmerkelijk hoog, een zeer prachtig aanbod en verscheidenheid aan spullen, en ook het weer zat mee: koud maar zonnig, wat kan een mens nog meer wensen... Ook Mie Tracteur was volop in haar nopjes: zo wat alles (en iedereen) aanwezig, werd op de gevoelige plaat gezet! Deze uitgebreide fotoreportage valt volop te bewonderen in een gloednieuwe fotogalerij 2023... Deze toont u een korte kijk in 'De Schuur' van Mie Tracteur, minj persoonlijke verplaatsingen, een druk dorpsbeeld, alle standen die in alle precisie werden afgeschuimd, een 'natje en een droogje' en zoveel meer! Het werd een topdag, met blije weerziens en fijne gesprekken, met z'n allen op één en hetzelfde niveau, een typisch kenmerk voor deze fijne hobby! Bedankt Early Riders: knappe organisatie, ook al was het in het zaaltje bij wijlen wel erg krap... De opkomst aan belangstellenden was dan ook fenomenaal! Bedankt voor de fijne verwelkoming, de vriendelijkheid, alsook voor de lekkere koffie en broodjes!

 

 

 

 

Heerlijk genieten van een supermooie en uiterst geslaagde 'Dorsdag'...

De Vereniging Ouderwets Boeren, met ondersteuning van de Historische Motoren en Tractorenvereniging, gaven vandaag al te graag de aftrap van een gloednieuw seizoen in de wonderen wereld der Oldtimertractoren én aanverwanten! Wij werden massaal getrakteerd op een steeds weer uitgebreide Dorsdag in het Nederlandse Bladel, en ook nooit te ver voor de Belgen! Mie Tracteur keek er alvast naar uit, en zij was beslist niet alleen! Het was er bij momenten koppen lopen, ook het prachtige weer lokte de mensen naar buiten, genieten maar! Aan aanbod geen gebrek, de terreinen stonden er naar vaste gewoonte goed gevuld bij, en er werd dan ook uit volle borst 'gedorst'! Dorskassen, -molens en -machines bij de vleet, alles veilig en wel opgesteld, en bij momenten in werking! Het was top! Prachtig aanbod aan oude tractoren, een kleine gezellige ruilbeurs, sissende stationaire motoren, oude rijwielen en brommers, een breekhamer, én alles aangedreven door (uiteraard) oude tractoren of sterke paardenkrachten! Ook heel wat andere verenigingen traden op deze zonnige dag al te graag in actie, uiterst trots zij waren om ook hún komend evenement in dit nieuwe seizoen alhier bekend te kunnen maken! Net zoals vorig weekend in het nabij gelegen Reusel, galmden ook hier de nieuwjaarswensen over het ganse terrein! Gelukkig en gezond Nieuwjaar! De weergoden waren iedereen goed gezind: het was volop genieten: van elkaar, blije weerziens en straffe verhalen, allemaal onder een stralende voorjaarszon! 

Gefeliciteerd Vereniging Ouderwets Boeren, een prachtige verwezenlijking die jullie alwéér bij op jullie palmares kunnen toevoegen! Het werd hier vandaag alweer bewezen: mensen snoepen van zulke aangelegenheden, uit de tijd van toen, wat was het mooi! En ook de innerlijke mens kwam aan zijn trekken, heerlijke drankjes en broodjes konden worden genuttigd in de goed gevulde tent! Alvast héél erg bedankt voor het leggen van platen tegen mogelijk slijk, daarom besliste de zon erbij te zijn en bleken zij onnodig... 😉  Uitgebreide fotoreportage volop te bewonderen in een gloednieuwe fotogalerij 2023... Deze toont u mijn persoonlijke verplaatsingen, en zo wat alles en iedereen aanwezig op deze uiterst geslaagde Dorsdag van onze Oldtimervrienden in het zonnige Bladel! We kijken er tevens naar uit, wie de eerste prijs van de loterij: een oude Hanomag mee naar huis mag nemen!  Voor de uitslag, klik op de affiche! Veel succes! Bedankt mijne heren en dames, we hebben er massaal van genoten! Wat een fijne hobby wij bezitten! Even stevig nagenieten met een prachtig aanbod aan leuke kiekjes, is alvast dé ultieme boodschap!

 

 

HELAAS VOORBIJ...

 

Klik op onderstaande afbeelding en zie de Paashaas in actie!

 

Paashaas én Trien & Trees heten u welkom in het Paaskeetje!

Pasen mag dan reeds ver achter ons liggen, het blijft de kinderen inspireren! Ook  dit weekend is de Paashaas is van de partij, en hij bracht mee: Trien en Trees! Kom en ontdek het knusse verblijf op het erf van De Schuur van Mie Tracteur! Kom en bewonder hoe gezellig Pasen kan zijn, met zijn vele paaseieren, takken, konijnenknuffels en kippen, échte eieren en zoveel meer! Misschien dat Mie Tracteur u nu reeds kan inspireren voor volgend jaar...

 

Wanneer staat het deurtje open?

Komende zondag 1 mei is Mie Tracteur aanwezig en staat het deurtje van het Paaskeetje open! Wonderbaarlijk én waar: de kinderen kunnen binnen alles bewonderen! Er staat echter een hekje, want anders staan de kinderen te springen op het bed 😉  en wordt vriendelijk verzocht nergens aan te komen, ook al is de verleiding wel héél erg groot! Brave kinderen krijgen een verrassing! Wees welkom, ook zonder kinderen! Deze opstelling is volledig gratis te bezoeken, en is zeer geschikt voor peutertjes en kinderen tot de leeftijd van 12 jaar... Is de Paashaas deze allerlaatste dag aanwezig, of is hij alwéér op vrijersvoeten, want hij is op dit moment smoorverliefd op een mooi hazinneke! Kom het ontdekken! Op het erf staan ook enkele kleine 'kinderavontuurtjes'... En als het donker wordt, en jij niet vroeg in je bedje moet, dan kan je door de raampjes komen piepen, óók een heuse belevenis!

 

Kom en bewonder Freddy het 'fopkeskonijn'...!

Ken jij Freddy al? Niet? Een reden te meer om Freddy te komen bewonderen! Freddy is een foppenmaker! Freddy maakt graag fopjes! Is Freddy nu écht een konijn? Dat moet je zélf komen ontdekken! Wat ben jij mooi Freddy! Maar wat zit daar achter jouw lange konijnenoren??? Wat heb jij rare snorharen! En wat heb jij zulke supergrote tanden???

   

 

Enkele sfeerbeelden... 

   

   

     

 

 

 

 

 

HELAAS VOORBIJ...

 

     

Welkom in de kakel schuur...

Wandel en beleef het pad van de Paashaas...

Corona woedt op dit moment een jaar lang over de ganse wereld. Geen fijn nieuws, er zijn al zovele mensen besmet, en onnoemlijk vele mensen aan overleden, helaas... En het duurt, het blijft maar duren, er lijkt geen einde aan te komen... Corona hakt in op ons sociale leven, meer dan ooit... Ook voor de kinderen is het zwaar, ook zij moeten zich aanpassen aan 'het nieuwe regime'... Afstand houden, in je eigen bubbel vertoeven, ook op school, keuzes moeten maken en zich beperken tot één hobby... Het is voor de kinderen dubbel zo moeilijk, want probeer dit allemaal maar eens uit te leggen aan deze kleine mensjes... Vermits er weinig of niets te doen is voor de kinderen, gaat Mie Tracteur haar schuur (en enkel haar schuur) openstellen en de Paashaas inviteren 3 weken te komen logeren!  

Pasenmarkt in het centrum van Brecht brengt dit jaar een digitale editie uit! Om deze reden stelt Mie Tracteur haar mobiel 'Paasmuseumpje'  op in haar schuur, zodat zij toch nog heel wat kindertjes het verhaal van de Paashaas kan tonen... De affiche verraadt al een beetje wat er staat te gebeuren... Wees welkom op het 'belevingspad' van de Paashaas... De Paashaas brengt sfeer in een oude schuur en leidt de kinderen rond in een prachtige omgeving... Maak zélf een mooie foto met de kinderen en de Paashaas(pop) in een mooi paasdecor... Er liggen tevens heel wat leuke attributen klaar die mee de foto op willen! Bewonder de 'Kakel Villa' van Trien en Trees, dat zijn de kippen van Mie Tracteur! Zij hebben voor deze speciale gelegenheid een gloednieuwe 'villa' gekregen! Kom kijken, zij wachten jullie op! Ook kijken 'wiebelende' eendjes naar jullie uit, kan je het vijverbad oversteken op een heuse brug, en is er zeer zeker ook ontroering te beleven in een oud ijzeren bedje waar twee leuke vriendjes naar jullie uitkijken... Ook de reeds fel gegroeide 'nijntjes' komen je spontaan begroeten! Er kan worden plaats genomen op de tractors voor een blitse foto, ga op ontdekkingstocht in de kleine woonwagen en tel de eitjes in de paasboom... Geniet van de pluchen diertjes die prompt komen piepen en welke familie ligt er te ronken in de oude kiepkar? Ontdek het allemaal en stap de oude laddertjes op! Ook de Paastafel staat gedekt en nodigt uit... En speel je graag spelletjes, volg tegelijk tien kei-leuke vraagjes, pret verzekerd! Deze vraagjes werden ondertussen uitgebreid, een nieuwe week bracht nieuwe vraagjes: zo kan je de witte, gele of groene bordjes volgen...

Dit initiatief werd volledig opgesteld gezien door de ogen van kinderen, het is dan ook méér dan een aanrader een bezoekje te brengen met de kinderen... Kleed je alvast warm aan, want we zitten zo goed als buiten...

   

De 'Kakelvilla' van Trien & Trees... Grote Paashaas waakt over zijn reuze-ei!

Mie Tracteur gaat voor het goede doel!
Zij stelt de opbrengst van de spaarpot welke zich aan de uitgang bevindt, volledig ter beschikking van vzw 'De Gambiavrienden'. Dit is een organisatie die zich onuitputtelijk inzet voor het welzijn van de kinderen en hun families in Gambia... Zij ondersteunen een ziekenhuis-, school- en landbouwproject in Gambia! Trots zij zijn op de vele sponsorouders die een sponsorkind onder hun hoede nemen... Daarom tegelijk deze oproep: wordt sponsorouder van een kindje in Gambia! Voor ons een kleine peulschil, voor hen een nieuw en beter leven!

 

Coronaproof ingericht? Een 'must'! Ganse opstelling, zowel in de schuur als op het erf,  is volledig veilig en coronaproof opgesteld en ingericht. We hebben geleerd van het bezoek van de Sint en de Kerstman, ook toen is alles goed en veilig verlopen, het wordt haast een routine. Zo worden nu bezoekers bij aankomst alweer opgewacht in 'bubbelplekjes' en mogen er voor het eerst maximum 10 personen in de oude schuur, zodat voldoende afstand gehouden kan worden! Aan de inkom staat er ontsmettingsproduct, is handen ontsmetten verplicht, net zoals het dragen van een mondmasker. Het is ten strengste verboden te roken op ganse infrastructuur! Een ware overrompeling wordt niet verwacht, de KakelSchuur is immers 23 dagen te bewonderen, op deze manier wordt het bezoek verspreidt... Komt u op een druk moment, kom dan liever een keertje terug! Zeer belangrijk: er werd een 'wandelpad' aangelegd en daar mag niet worden vanaf gestapt, alles wordt verduidelijkt door het pijlensysteem... Mie Tracteur maakt bij aankomst met de kinderen afspraken, maar laat ze tegelijk ook los zodat ze met een ongeremd enthousiasme (maar toch via de regeltjes) op ontdekking kunnen gaan...

Uiteraard wacht de kinderen ook een kleine verrassing, én een extra geschenk als ze flink zijn! Dit leuke initiatief wordt u volledig gratis en zomaar aangeboden... 

         

        

         

HELAAS VOORBIJ...

 

WELKOM IN HET HUIZEKE VAN DE KERSTMAN...
BewondeR DOOR DE RAAMPJES HOE KERSTMIS VROEGER WAS...

Hoofdreden dat Mie Tracteur iets in elkaar steekt om mensen te charmeren is het coronavirus! Omwille er weinig of niets te doen is, neemt zij het initiatief om een 'openluchtopstelling' te verwezenlijken om alsnog mensen en kinderen, het mooie erfgoed welke onze voorouders ons hebben nagelaten voor te schotelen... Opzet alvast geslaagd met het Sinthuisje op Wieltjes, meer dan 400 kinderen werden gecharmeerd door de slaapplaats van Sint en Piet! 

Zo werd al dadelijk de link naar de Kerstman gelegd, wellicht wordt het wat verwarrend voor de kinderen, want ook de Kerstman brengt pakjes en is in het rood gekleed... Maar toch, Mie kan het niet laten! Foto's op de blog van De Schuur tonen een nostalgisch beeld met een mooie Kerstman, kerstgroen en sfeervolle verlichting... Bewonder omwille corona alles door de raampjes: het prachtige hemelbed, een haast magische schouwgarnituur, een gedekte tafel, een oude miniatuur kerststal, een nostalgische kerstboom, de zak van de Kerstman met vele kadootjes, en zoveel meer... En wanneer de avond valt is het een zee van lichtjes, zowel binnen in het Huizeke als buiten op het erf! Begeef u in de voortuin van de Kerstman, met zovele mooie dingen, en volg de fluwelen loper naar het Huizeke... Kleed u en de kinderen warm aan want het is een buitenactiviteit! Welkom op het erf van De Schuur van Mie Tracteur, Oude Baan 12 te Rijkevorsel. Alvast voor iedereen een Zalig Kerstfeest! Goed om weten: ganse locatie werd coronaproof ingericht... Alles is doorlopend te bewonderen, ook al zoals reeds gezegd, het in het donker magisch wordt.... 

Deze feeërieke opstelling is geschikt voor alle leeftijden! Kleed u warm aan want het is een buitenactiviteit!

          

          

          

HELAAS VOORBIJ...

Het Sinthuisje Op Wieltjes kende een fonkelend succes! ... 

Een plaatselijk gebeuren om kinderen op te beuren, werd danig bestoeft in geuren en kleuren... 😉

Het mag in alle fierheid worden verkondigt: het Sinthuisje op Wieltjes kende een ongezien succes! Begin er maar eens aan in deze barre coronatijden! Maar niets of niemand hield Mie Tracteur tegen haar kopke door te drijven en de kinderen te animeren. Mede uit compassie, er was ocharme nu eens niets te doen voor de kinderen dat verband hield met Sinterklaas, helaas werd zo wat alles omwille het coronavirus geannuleerd... 

Reeds in september begon het te kriebelen: Mie zou de Sint en Piet uitnodigen om te komen logeren in de kleine woonwagen op het erf... Alles verliep in sneltempo toen zij toezegden, en Mie was vertrokken met de inrichting ervan... Het moest iets heel knus en gezellig worden, waarvan de nostalgie eraf droop! Alles zat reeds in dat hoofdje van haar, en zo geschiedde. Vijf weken lang werd en gesleurd en getrokken, getimmerd en geniet, gezaagd en geplakt, geharkt en gereven, gedecoreerd en getast, gepoetst en (koffie) gedronken, in soms wel barre weersomstandigheden! Niets was teveel, het moest iets unieks worden, iets waarvan de kinderen en hun families steil achterover sloegen van verbazing, want Sint en Piet logeerden hier écht!

Corona gooide hier echter géén roet in het eten, alles werd dan ook met veel precisie uitgedokterd om een bezoek veilig te laten verlopen. Omwille de coronamaatregelen in oktober werden verstrengd,  moest Mie wel noodgedwongen het deurtje van het Sinthuisje gesloten houden! Zo werd het idee om alles door de raampjes te bewonderen helemaal een feit! Ook werden er op het erf en ver genoeg van elkaar 'Pietplekjes' gemaakt waarbij de gezinsbubbels indien het té druk zou worden, moesten wachten... Het is één maal voorgevallen dat het té druk werd, en er veel gezinnen stonden te wachten, tot op de straat, net toen de Burgemeester van Rijkevorsel en haar gezin aanwezig waren. Maar ook dan is alles vlot verlopen, ook al vond Mie Tracteur dit wel jammer, op dat moment kon zij de kinderen niet persoonlijk ontvangen, rond leiden en hun grappige verhalen vertellen... 

Het mag gezegd: de kinderen (maar ook de grote mensen) hebben er danig van genoten! Met hun snuitjes en vingertjes op de raampjes en het deurtje, alles ontsmetten gebeurde dan ook bij de regelmaat! Telkens weer wat anders ontdekken, ze zijn soms méér dan eens komen kijken! Topper werd het laddertje achteraan het Sinthuisje, waarop zij konden kruipen om ook daar binnen te gluren... 


Het Sinthuisje op Wieltjes heeft officieel 395 kinderen mogen ontvangen, 395 snoetjes die zo blij waren dat zij zó dichtbij Sinterklaas en Zwarte Piet vertoefden, voor sommigen onder hen was dit gewoon ondenkbaar... Maar in werkelijkheid zijn het er meer, want ook 's avonds na 18u wanneer Mie Tracteur huiswaarts keerde, kwamen er nog bezoekertjes genieten van onder andere de vele fonkelende lichtjes wat het Sinthuisje op Wieltjes magisch mooi maakte! Het ontbijt elke morgen, trok wel alle aandacht, wat een zootje Sint en Piet elke dag hadden achter gelaten, dat was steeds gespreksonderwerp nummer één!  En uiteraard de kadootjes na hun bezoekje: appelsienen, snoepjes en bellenblazers, maakten hun dag meer dan goed! 
Ook de Schatkamer van de Sint kende een groot succes! Daarin werden maar liefst 157 tekeningen en een 8-tal kunstwerkjes in gelegd, door uiterst trotse kinderen! Alle kinderen werden beloond met twee gouden munten, die zij zelf in de Schatkist mochten wegkapen... 

Ganse fotoreportage volop te bewonderen in de fotogalerij 2020. Deze werd aangevangen op 1 oktober en eindigde op 9 december. Haast twee en een halve maand lang kan u alles ervaren: van de eerste krabbels op papier, de inrichting van het Sinthuisje, de soms barre weersomstandigheden, 16 dagen lang de bezoekjes van de kinderen... Genieten is dé absolute boodschap! Moesten er opmerkingen zijn waarbij u twijfelt dat er niet genoeg maatregelen werden ondernomen aangaande corona, dan hoor ik die graag, maar Mie heeft meer dan haar best gedaan alles zo veilig mogelijk te laten verlopen... Ook omwille de privacy werden kinderen niet of niet herkenbaar gefotografeerd... Indien u graag een foto wenst, wordt deze met veel plezier per email verzonden...

Oprechte dank voor uw bezoek, de vele complimenten en geschenken! 

Welgemeende dank aan De Nieuw Brug, Facebook St.-Lenaarts, ZOË FM, Brigitte Verpoorten, Elke Lamens, Gazet van Antwerpen en het Nieuwsblad...

TE BEWONDEREN Vanaf zaterdag 21 november tot en met zondag 6 december...

Een nostalgische 'openluchtopstelling' voor de allerkleintjes, maar ook voor grote mensen, welke met veel enthousiasme werd samen gesteld, en u zomaar wordt aangeboden. We kunnen deze mooie Sinterklaastijd omwille corona, toch niet onopgemerkt laten voorbij gaan? Omwille de huidige verstrengde coronamaatregelen blijft het deurtje echter gesloten. Maar...deze Sintopstelling is wél doorlopend te bekijken, dus eender welk moment kan je met de bengels komen gluren... Bewonder alles door de raampjes, en aanschouw samen met de kinderen het tijdelijke slaapverblijf van Sinterklaas en Zwarte Piet!

Waar staat het bedje van Sint en Piet? Wat hebben zij allemaal mee gebracht van Spanje? Wie ligt er steeds in hun mooie bedje te ronken? Wat hebben zij 's morgens als ontbijt gehad? Op welke stoelen zitten Sinterklaas & Zwarte Piet aan de ontbijttafel? Waar is het toilet? Welke kleur heeft de tandenborstel van Sinterklaas? Zovele vraagjes die kunnen beantwoord worden door simpelweg te kijken! Er zal haast door álle raampjes gegluurd kunnen worden, misschien moeten jullie daarvoor wel de ladder op! Vooral wanneer het donker wordt, wordt het haast magisch mooi! Wees echter niet bang: als jullie komen kijken zijn Sinterklaas en Zwarte Piet immers op pad, zij komen enkel naar de woonwagen om te slapen, en dat is meestal in de (zeer) vroege uurtjes!  Wees welkom Sinterklaas en Zwarte Piet en slaap lekker...

Geniet van deze presentatie, want niet enkel in de woonwagen is het feest, ook rondom de woonwagen op het erf wordt één en ander opgesteld en wordt het steevast volop genieten... Het wordt echter een plaatselijk gebeuren, want veel volk kan en mag niet in deze tijden...

Wie niet braaf is is gezien! Volg strikt de opgestelde coronamaatregelen!

KOM OOK JIJ KIJKEN KLEINE RAKKER? Breng dan ook jóuw TEKENING of KNUTSELWERKJE voor Sint & Piet mee en stop het in de schatkist! Worden deze kleine 'kunstenaars' misschien beloond?

Volg alvast alle voorbereidingen op de BLOG van De Schuur!

Omwille het coronavirus blijft de grote schuurpoort van de boerderij dicht en wordt alle toegang ontzegd...

 
         
    
     

    

     

 

 
 

                  


Trecker-Typen und Fans...  Männer und ihre Maschinen...
Een boek welke 13 verschillende Duitse Oldtimertractorenfanaten in de kijker plaatst en waar ook één Belgisch/Italiaanse dame: Mie Tracteur in schittert en omschreven wordt als een amazone op haar Landini. Alvast stevig aanbevolen! Interesse? Voor informatie of eventueel een aankoop, klik al dadelijk op de cover... Vielen dank Tomas, Klaus-Juergen und Andreas, Es sieht schön, gut gemacht!

Trecker-Typen und Fans...  Männer und ihre Maschinen...
A buchen Sie die 13 verschiedenen deutschen Oldtimertraktorenfans im Rampenlicht, und auch ein, wo Belgisch-italienischer Lady: Mie Tracteur in funkelt und als ein Amazon auf ihrem Landini beschrieben. Bereits fest empfohlen! Haben Sie Interesse? Klicken Sie für Informationen oder vielleicht einen Kauf sofort auf dem Cover... Vielen dank Tomas, Klaus-Juergen und Andreas, Es sieht schön, gut gemacht!