DE SCHUUR, een heus verhaal dagdagelijks in beeld gebracht...

Wenst u de verwezenlijking, noem het vervolmaking van De Schuur vanaf het begin te aanschouwen, zegt u tegen u zelf gans dat verhaal eens mee te willen ervaren en heeft u veel tijd, dan krijgt u hiervoor de gelegenheid. Klik al dadelijk op de tijdstippen helemaal onderaan van deze pagina... Het verhaal kent zijn start in januari 2015, en kan zo worden opgevolgd tot vandaag de dag....

   

 

Juli 2019...

   

 

Woensdag 17 juli 2019...
Goeie morgen zomerse morgen! Drukke dag vandaag! Alles wordt in gereedschap gebracht voor de trip naar Mol-Sluis. De inboedel van de kleine woonwagen wordt verpakt in dozen en bakken, het meubilair wordt in de woonwagen geladen, Mie heeft dit al zo dikwijls gedaan, het is een routine geworden... Vandaag blijft de schuurpoort echter dicht, geen tijd voorbezoekertjes, alles moet vandaag vertrekkensklaar staan... Dus alweer hop naar De Schuur!... Hop naar haar werkplek, de plek waar zij zich helemaal uitleeft!

 

Dinsdag 16 juli 2019...
Goeie morgen frisse morgen aan iedereen die het horen wou! Het werd een koele voormiddag, we zijn anders gewend de laatste tijd! Maar we staan er goed voor: wel elke dag zullen de temperaturen stijgen, komend weekend wordt het 28° (in de schaduw) Véél te veel van het goede, maar we klagen niet! Laat ze maar doen! Vandaag trok Mie naar haar schuur, een deel dat mee moet naar de Zigeuner Fjeste werd klaar gezet. De woonwagen werd nog niet uitgeladen en opgeborgen in dozen voor transport, job voor morgen. Er was immers bezoek! Er is nog wat tijd, dus werd het bezoek hartelijk ontvangen... Bedankt Anit, voor de liefdevolle zelf geplukte bloemen: zij verkregen alvast een mooie plaats in de Koeienstal! Bedankt voor het fijne gezelschap! Wees trots op je mooie kleinkinderen: wat een slimme schatten! 

   

 

Maandag 15 juli 2019...

Weerom een nieuwe werkweek, weerom maandag... Een bewolkte dag wordt voorspeld, maar wij laten het niet aan ons hartje komen. Een mens moet de dag plukken, van elke dag een feest maken, het leven is te kort om te tubben... Zet de probleempjes voor even opzij, aanschouw een mooie wolkenmassa, geniet van verfrissende regendruppels, en geloof in jezelf. Het zal je dag goedmaken, het inspireert je om een nieuwe dag met volle moed aan te gaan, het zet je plots 'in overdrive'... Je kan plots de hele wereld aan, een warme gloed wordt als een bliksem door je heen gestuurd. En als jij straalt, straalt ook jouw omgeving... Iedereen blij! Gisteren namiddag bezoekjes gekregen in mijn schuur. Hartverwarmende mensen ontmoet, met ook hun probleempjes. Echte vechters dat mag gezegd! Dat zet een mens tot nadenken, wij hebben het goed. Zolang de gezondheid prima is, verdwijnen andere zorgen als sneeuw voor de zon. We mogen ons gelukkig prijzen, dat we andere mensen die het minder goed hebben kunnen omarmen met de mantel der liefde. Wat mooi toch... Een ongeval gooide roet in het eten, een bezige bij zat bijna in een rolstoel, maar zij heeft ervoor gevochten, en liep vol bewondering rond in mijn schuur, wat knap van haar! Wij kunnen daar nog iets van leren, gedaan met klagen en zagen als je zulke persoonlijkheid hebt ontmoet! Gun jezelf de zon in je ogen, neem het ervan en gun jezelf verwennerijtjes! Hang de egoïst uit, het wordt absoluut toegestaan! Niks mis mee, genieten maar!

Het was weer top in De Schuur! De eerste voorbereidingen voor de trip naar Mol-Sluis werden ook vandaag ondernomen. Er werd een bescheiden opstelling van een kleine 'boerentafel' samen gebracht, en één en ander van materiaal dat mee moet, werd bij elkaar verzameld.. Dat dit leuk is moet ik u niet komen te vertellen. Telkens weer denkt Mie weinig of minder mee te nemen, tot het zo ver is, zij zou bij wijze van spreken, haast haar schuur op haar rug willen meesleuren... ;-)

    

    

 

Zondag 14 juli 2019...
Goeie morgen frisse morgen! Bewolkt, regen en maar 15°, dit zijn we niet meer gewend! De website is er nog, ondanks de Russen weer productief bezig zijn met proberen in te loggen en te 'hacken', het lukt hen niet, bedankt webmaster André Reyns! Moest er weerom een wit scherm verschijnen, dan weten ook jullie hoe laat het is, en proberen wij alles zo snel mogelijk terug in orde te krijgen! Het wordt een rustige dag vandaag, wat er op het programma staat is nog niet geweten... 13 uur, Mie trekt naar haar schuur, daar worden de eerste voorbereidingen getroffen voor het bezoek met Landini & mobiel Museumpje naar de Zigeuner Fjeste te Mol-Sluis komend weekend! Er werd gisteren alvast een eerste filmpje de wereld ingestuurd... Klik alvast op de affiche... 

  

Vijf maanden heeft het geduurd vooraleer gele Beer terug thuis was! Sinds maart verhuist naar de buren omwille de aanwezigheid van het Veussels Tonjel, en nadien...vergeten! Ocharme toch! Welkom thuis lieve Beer!

Zaterdag 13 juli 2019...
Het weekend is begonnen, 8 uur in de vroege morgen, licht bewolkt en maar 18°, het heeft al beter geweest! Na een week van thuiszitten, trekt Mie naar haar schuur! Zij hunkert ernaar, is er als het ware aan verslaafd, daar voelt zij zich thuis, daar kriebelt het in haar vingers, daar geniet zij een grote dosis voldoening wanneer ze de ruimtes gadeslaat, wat is het daar mooi! Indien u passeert stop gerust, de koffie staat klaar! Eerst nog wat opruimen thuis, met Juulke gaan wandelen, en dan joepie, naar het hemelrijk van Mie Tracteur! Een mens moet immers zijn eigen hemel op aarde maken... Vandaag werd de gouden bruilofttafel opgeruimd, alles verkreeg terug zijn vaste plekje. Wat een zee van plaats in de Koeienstal! De tafeltjes en stoeltjes werden weerom op zijn plek gezet, het staat er daar ook alweer mooi bij. Er werd een nieuw verwelkombord geschreven, mede omdat het koekrijtbord werd uitgeleend. Mie leent al wel meer uit, maar niet aan iedereen... De koffie heeft alvast gesmaakt deze namiddag, helemaal op mijn eentje, met een pak koeken!

 

Dit is de hemel van Mie Tracteur: een mooi opgeruimde, opgeblonken, nostalgisch ingerichte en sfeervolle Koeienstal...

Vrijdag 12 juli 2019...
En weerom een nieuwe dag, die hopelijk een grote dosis blijdschap brengen mag... Het worden rustige tijden, het is te zeggen, grote vakantie, maar de bouw gaat vanavond in verlof. Het valt op, hoe rustig het verkeer zal worden de komende weken. Joepie! Blijven wij lekker thuis en hebben we de straat voor ons alleen! Het wordt een thuisdag vandaag, er ligt een hoop werk te wachten, en we krijgen eters vanavond, dus wordt er lekker gekokkereld, erg ontspannend als je er de tijd voor neemt! Tomatensoep met ballekes, een giga cote a 'l os met groentjes, dessertjes, mmm we gaan ervan genieten! De fles bubbels staat koud, wij gaan het niet aan ons hartje laten komen! Nog steeds steekt de hoofdpijn op, misschien een gevolg van de hacking? Tabletje nemen is een oplossing. Mie houdt haar statistieken erg goed in de gaten, ook vandaag zijn er weer veel Russen, zij die de hacking hebben ondernomen. Ook de webmaster houdt het mee in de gaten, en heeft me gerust gesteld... Op hoop van zegen... Moest er alwéér een wit scherm verschijnen, dan weet bijna iedereen hoe laat het is, een mens weet maar nooit... Geniet alvast een fijn weekend, gevuld met interessante mensen en zalige momenten...

Donderdag 11 juli 2019... Een Feestdag op z'n Vlaamsch...

"De Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap is een Vlaamse Feestdag die op 11 juli valt. Op de dag wordt sinds 1973 herinnerd aan de slag in 11 juli 1302, waarbij milities van de Vlaamse steden en gemeenten een leger van Franse ridders te paard versloegen, aan de Groeningekouter bij Kortrijk. De Vlaamse milities bestonden vornamelijk uit een burgerleger van ambachtslieden en boeren. Deze veldslag is de geschiedenis ingegaan als de Guldensporenslag, naar de vele gulden sporen die na de slag teruggevonden werden. Later werden deze sporen als trofee opgehangen in de kruisgewelven van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Op voordracht van de Vlaamse regering worden op deze feestdag eretekens van de Vlaamse Gemeenschap toegekend. Deze feestdag is alvast een vrije dag voor de ambtenaren..." BRON: Wikipedia

Wij laten dit alles aan ons voorbij gaan, en hebben er een fijne dag van gemaakt. Fijn? Het is te zeggen, er moest alweer een deel worden opgeruimd in de bureelruimte, en dat is niet echt een fijne bezigheid... Eerste werk was alvast op wandel met Juul, om vervolgens even naar De Schuur trekken, om de bloemen te verzorgen... Wat staat het er allemaal prachtig bij, meer bloemen dan bladeren, dat heb je als je ze goed verzorgt... Eens thuis begon het opruimwerk! Mie heeft de helft van haar stoffenarsenaal, een collectie van méér dan 20 jaar, lapjes stof die in geen 20 jaar uit de kast zijn gekomen, allemaal in zakken gestoken en in de auto gezwierd. Voor de kringloop, zijn we er vanaf! De stoffen die ze nog wél zou kunnen gebruiken werden mooi en per kleur op schabben gelegd in een andere kamer. Nog een serieus aantal hoor... Een mens krijgt een rilling over de rug als je ziet wat je allemaal bij houdt. We zullen nog maar niet aan de schuur denken, dáár zit wat binnen!

   

Laatste kasten in de bureelruimte, werden vandaag afgebroken... Stoffencollectie werd verhuisd...

Woensdag 10 juli 2019... En weerom een nieuwe dag...
Alles verliep naar wens vandaag; de website valt terug te bewonderen, wat een paniek Mie heeft moeten doorstaan! Eind goed al goed! Dank aan al die fijngevoelige mensen voor de lieve emails en kaarten! Dank jullie wél! En het leven, het borrelt verder... Ondertussen is de computer naar de huiskamer verhuist. De computerkamer wordt op dit moment gerenoveerd! Tot overmaat van ramp, Mie houdt niet erg van zulke veranderingen. Dat de computer op een andere plek staat, dat de kamer dient te worden opgekuist moest vroeg of laat gebeuren, het was nodig, maar die nieuwe plek, een mens moet het gewoon worden... Daar heb je alweer dat autistisch kantje dat de kop opsteekt! ;-)

Vandaag werd er weerom ingevlogen en was Mie op stap! Buiten dat zij het emailverkeer tussen haar webmaster en haar zelf goed in de gaten hield, werd er vandaag één en ander verhuist! Vermits er binnen 14 dagen het 3de Westels Graanfeest in Westerlo plaats vindt, en dochter en schoonzoon mee in deze organisatie zitten, heeft Mie vandaag haar auto vol geladen met al haar ijzeren vouwtafeltjes en stoeltjes! Hop naar Westerlo! Eens dat allemaal afgezet in een oud schuurtje, en een paar héérlijke tassen koffie (bedankt voor de fijne ontvangst Véronique) weerom huiswaarts in het drukke verkeer. Maar er werd wat meegenomen, een oud kinderstoeltje voor op de fiets! Minstens 65 jaar oud, onherkenbaar onder het stof, wacht maar eens als dit opgekuist zal zijn! Dit wordt één dezer dagen op een oude fiets geplaatst welke zich in de 'Oude Rijwielen Galerij' bevindt... Dank je wél voor dit mooie geschenk Lutgart! Er zijnde voorbije weken nog enkele mooie spulletjes mijn richting gekomen, maar omwille tijdsgebrek nog niet werden bekend gemaakt, deze volgen weldra... En nu: goed slapen!

  

Een oud fietsstoeltje uit Westerlo kwam vandaag richting Brecht, wat een schattig ding!

Dinsdag 9 juli 2019...

Terwijl ik dit neer tokkel is het reeds woensdag. Mie heeft niet de kans gekregen iets op haar website te plaatsen, haar website werd immers 'gehacked' op dinsdag 9 juli omstreeks 10 uur! Een wit vlak was het resultaat, alles weg! Paniek alom, we kenden dit scenario reeds van de BREK-website enige tijd geleden, en nu hebben wij het aan de lijve ondervonden wat het betekent als je website van de aardbol blijkt verdwenen! "Uw website werd gesuspendeerd" was de boodschap die we in een email ontvingen! Webmaster André Reyns werd onmiddellijk gealarmeerd, hij is dan ook direct tot actie over gegaan! Hij was er op voorbereid na de hacking van de BREK-website en had alles extra beveiligd! Blijken de hackers via de petitie van De Schuur zijn binnen geraakt! Individuen van Mexico en Rusland! De petitie moest dan ook, tot mijn grote spijt, noodgedwongen worden verwijderd! Ook het Gastenboek zal verdwijnen! Mie kon alvast haar tranen niet bedwingen, deze rolden ganse dag over haar wangen... Zij zag haar levenswerk volledig in rook opgaan! Dagelijks worden er enkele uren aan gespendeerd op de website méér dan 'up to date' te maken! Wel élke dag heeft zij wat te verkondigen... 

Daarom: beveilig je website bij de regelmaat, verander regelmatig je paswoorden, hou je statistieken goed in de gaten, let op wat er wordt gedownload, of die downloads wel kunnen kloppen, zijn enkele goeie tips! Mie was alvast niet te troosten, zelfs toen haar webmaster liet weten dat alles wel in orde zou komen. De tranen stopten pas wanneer de website terug online was, en dat was vanmorgen. André Reyns heeft de klus op 24 uren geklaard! Petje af, hij is een écht websitewonder! Dank u wél André! Een zware nacht is het geweest, de wallen onder mijn gezwollen ogen trekken stilaan weg, het is nu woensdag 19 uur... Vannacht is de computer blijven opstaan, Mie kreeg het niet verteerd dat ze haar website niet kon zien, de homepage was haar heilig, en maar wenen bij elke blik! Eind goed al goed, we zijn allemaal erg opgelucht dat de website terug te bewonderen valt, dat er niets verloren is gegaan, en dat de webmaster het op zulke korte tijd in orde heeft gekregen mag dan ook uit volle borst worden bekend gemaakt! Dit hebben we ook alweer meegemaakt! Er zijn wellicht erger dingen in het leven, maar de website van Mie Tracteur, het best vergelijkbaar als 'haar kindje' is immers haar uitbundige uitlaatklep... We vliegen er weerom in! JOEPIE!!!

Beveilig uw website, informeer u en grijp tijdig in...

Maandag 8 juli 2019...
Goeie morgen zonnige maandagmorgen aan iedereen die het horen wil! Weerom een nieuwe dag die hopelijk veel blijdschap brengen mag... Wat de dag brengt is nog niet geweten, één ding is een feit, we gaan hem absoluut goed besteden!

Zondag 7 juli 2019...
Goeie morgen frisse morgen! Alles staat te drogen in de tuin, ja hoor, hier heeft het gisteren geregend. Bloemen staan er alweer fris bij, en de maïs aan de overkant van de straat hoor je gewoon groeien... Het is alvast een rustig weekend, dat mag al eens! Gisteren werd er echter naar De Schuur getrippeld, er stonden een aantal spullen die nog een plekje moesten krijgen. Hier thuis zijn we aan het opruimen, en alle oude spullen verhuizen uiteindelijk naar daar, waar ze een plekje krijgen in één of ander decor. Zo werden er bijvoorbeeld oude Robbedoes kinderboeken jaren 1930 verhuist, alsook oude Libelle tijdschriften van de jaren 1950. Ook enkele oude zeteltjes werden in de Koeienstal geplaatst. Mie was enkele uurtjes zoet om dit alles weg te krijgen, want als je een voorwerp wil inplanten in een overvol decor, vergt dat wel enig verhuiswerk... Een bezoek aan Kringwinkel De Cirkel te St.-Lenaarts deze week, leverde een houten droogrekje op. Dit werd vandaag aangekleed met oude kinderkleertjes, die nu toch maar op een schabje liggen. In Kringwinkel De Cirkel te Westmalle vond Mie enkele kleine fantasie bustenpopjes. Deze zijn ideaal om oude kinderkleertjes op te presenteren, wat dan ook gebeurde... Het decor Moeder & Kind werd ondertussen aangepakt, er staat gewoon veel te veel... Er werden spullen weggenomen, en anderen geplaatst. Het is al veel ruimer, men kan in het decor stappen, dat is al een hele stap vooruit... 

  

Oude kinderkleertjes, pure nostalgie, dat mag gezegd! Wat een schatjes van popjes!

    

Oude wasknijpers worden voorzien van koordjes en aan het hek vastgemaakt...

    

Het oude volle kinderkledingrek staat op zijn plek, in het decor 'Moeder en Kind'...

Het is een heus werk, elke dag de bloemen gaan verzorgen, maar het loont, wat staan ze er mooi bij! Gisteren verkregen de hanggeraniums éindelijk hun vaste plekje, en wel OP de oude Steyr tractor! Nu pas behoort de tractor tot het mooie decor van het erf, op deze manier zit hij mooi verweven met de rest... En Beer, die was erdoor in de wolken! ;-)

    

Zaterdag 6 juli 2019...
Goeie morgen stralende morgen! De zon is alweer duchtig van de partij! We laten het niet aan ons hartje komen, en gaan een mooie dag tegemoet. Ondanks de zorgen aangaande de kleiput het enthousiasme wat doet afnemen, bannen we het toch voor even uit het hoofd. Vandaag worden er weerom protestbrieven aan de brievenbus geplaatst, waar mensen alsnog hun ongenoegen kunnen uiten. Vermits we komende maandagmorgen nog een kans hebben de brieven binnen te brengen op het gemeentehuis, worden er dit weekend nog stemmen verzameld. Maar Mie blijft er niet voor thuis, er is heel wat werk thuis en in De Schuur... 

Vrijdag 5 juli 2019... Genoeg geweest!
Heerlijk uitgeslapen, het was nodig! De inzet aangaande de problematiek van die kleiput in onze straat, kruipt niet in je kouwe kleren. Gisterenavond werd er samen gekomen, en werden alle bezwaarschriften geordend. Deze namiddag worden ze afgegeven in het Gemeentehuis. Vanmorgen leek het net of er een blok van mijn schouders viel, de strijd is bijna voorbij. Het artikel dat gisteren in de
Gazet van Antwerpen verscheen was ronduit belachelijk. Blijkt nu dat de eigenaar de put wil laten dichtgooien, zodat de boer het kan bewerken??? Wie dát gelooft, die gelooft nog steevast in Sinterklaas! Ga maar eens voor je idealen, en dan wordt je op deze manier, min of meer en plat uitgedrukt: 'te kakken gezet'! Je moet niet altijd geloven wat ze in de kranten schrijven, zegt men, wij zijn er vet mee! En dan nog haast een héle pagina? De boodschap is verknoeid, weer zo een stelletje 'groeners' zullen de mensen denken, maar het is wél méér dat dat hoor! Een industriezone, een geldwolf, een firma van afbraakwerken, moet ik er nog een tekeningetje bij maken? Iedereen stond op zijn achterste poten! Straten lang werd er schande gesproken over de intenties! Het verhaal zoemde rond als een bij in het ganse dorp! Zelfs in het Gemeentehuis waren/zijn ze zeer alert! En dan komen ze aandraven met DIT? Het is gewoon zielig... Had me reeds voorgenomen geen acties meer te ondernemen, awél, dit was de allerlaatste keer! Ook is de teleurstelling groot dat mensen niet meer te motiveren zijn om op te komen voor hun stem. Voor hun omgeving, voor hun gezondheid, voor het drukke verkeer, voor hun eigen veiligheid! Waarom je nek nog uitsteken, terwijl zij met hun lamme 'poten' nog niet de moeite doen hun brief in één van de brievenbussen te droppen? We hebben alweer een les geleerd, het is genoeg geweest! Ja Mie is erg teleurgesteld, we laten het vandaag bezinken, en morgen zand erover en verder! Ze zijn het niet waard je druk te maken in mensen die het écht niet waard zijn! Maar er zijn ook andere mensen, die wél gemotiveerd waren, honderden formulieren hebben bezorgd, dank u wél!

Het grote artikel in de krant gisteren, is totaal van geen opbouwende waarde! Integendeel! Ook véél te laat verschenen, het had ons méér stemmen kunnen opbrengen, maar blijkbaar werd er roet in het eten gegooid!

Toch nog twee dagen te gaan?
Vandaag worden nog steeds stemmen verzamelt, dus dient de brievenbus in de gaten te worden gehouden! U kan tot zondagavond 7 juli alsnog uw stem laten gelden! Het enige wat u hoeft te doen is uw naam en adres invullen, en ondertekenen. Maandagmorgen gaan alle bezwaarschriften onherroepelijk naar het gemeentehuis...

Donderdag 4 juli 2019... Vandaag! Steun onze straat en omgeving!
Na een drukke dag gisteren vliegen we er ook vandaag weer in! Letterlijk dan wel! Vandaag wordt er een stand opgesteld op de oprit, waar Mie Tracteur de mensen gaat aanbevelen om de petitie aangaande het dicht storten van de kleiput in de Vaartkant links, kracht bij te zetten. Lieve mensen, er hang veel van af, dat wanneer de kleiput zal worden gedicht, er industrie zal plaatsvinden. De firma Godrie afbraakwerken zal zich daar vestigen, tot groot ongenoegen van de buurt! Zij verwachten veel lawaai en stofhinder, zwaar verkeer en alles wat hiermee gepaard gaat! Godrie willen wij hier nie! laat dat duidelijk zijn... Welkom tussen 9u en 12u. Benieuwd wat de krant vandaag zal berichten...

Welkom, u heeft nog héél even de tijd om protest aan te tekenen tegen de komst van afbraakwerken Godrie!

Dinsdag 2 juli 2019... Goeie morgen klepper Juul!
Goeie morgen stralende morgen aan iedereen die het horen wil... Gisteren werd alsnog een bezoek gebracht aan De Schuur. De laatste voltooiingen na het bezoek aan de Hoevefeesten te Kalmthout, werden ondernomen. De kleine woonwagen werd gisteren weerom gevuld, weliswaar met wat minder spullen, het staat er alweer mooi bij! De zon priemt zich op dit moment in de vroege morgen (6u) een weg door het raam, regelrecht de ogen in, dat beloofd voor vandaag! Elke morgen is het genieten van een slaperige Juul, die zich rekt en strekt met nog wat zandjes in de oogjes, wat schattig toch, telkens weer... Juul is nu 20 maanden oud, en hij wordt wat rustiger. Is ook een beetje afgevallen, wij gaven hem teveel koekjes. Nieuw is dat Juul tegenwoordig voor het slapen gaan, niet echt zin meer had om nog een plasje te doen. Laat mij maar liggen op mijn zalige luchtkussen! We kunnen erop staan wachten hoor in de tuin, we moeten hem soms oppakken en aan zijne 'plaspaal' zetten, en dan nog is het afwachten... 'Juul, pieke-koekie doen' komaan, en weg is hij terwijl die poot niet snel genoeg de lucht in kan! Wat grappig, plassen op commando, wie doet hem dát na! Voor koekjes doet Juul wel alles, zijn doel in het leven is eten! Maar daar gaan wij niet altijd op in, hij is nu slank en dat willen we zo houden. Wel overal waar Mie zit, zit of ligt Juul. In de zetel, aan de tafel, naast de computer, het is zo fijn om met Juul samen te zijn. De dagelijkse wandelingen worden gewaardeerd, hij luister op de knip! Enig probleem is zijn enthousiasme als hij andere mensen ziet, daar wordt aan gewerkt... We zouden hem voor geen geld van de wereld nog willen missen, en genieten wel élk moment van de dag van zijn aanwezigheid! En dat hij bij de regelmaat wordt beloond moeten we hier niet komen verkondigen... Wat ne schat!

Wauwh! Nieuw speelgoedje? Lang heeft het echter niet geleefd, het lag na één dag 'in frennen'... 

Wat een drukke dag!
Reeds vroeg in de morgen autootje binnen brengen voor onderhoud. Uitgebreide wandeling met Juul... Naar De Schuur, opruimen en enkele vrienden ontvangen... Nogmaals bezoek van een enthousiaste dame, vrijwilligster bij Toerisme Brecht. Nog een lange babbel met de Jef, vervolgens naar huis en autootje weerom ophalen. Mensen ontvangen met bezwaarschriften aangaande het protest tegen de intentie van het volkieperen van de kleiput in de Vaartkant links. Eten, bad, tv en bed...wat een dag! zzz   zzz   zzz

 

Maandag 1juli 2019... Twee maanden luierikken in soldenkleren...
De grote vakantie is van start gegaan, een ware volksverhuizing is aan de gang. Mensen trekken met hebben en houden en drukke kindertjes naar idylische oorden, de wereld verkennen, ze zijn met zo velen... De thuisblijvers trekken ook op pad: het is vandaag de eerste dag van de solden! Je moet het graag doen, je lijf tussen een hysterische massa mensen begeven, om net dát voorwerp of kledingsstuk te kunnen kopen aan een sterk verminderde prijs. Neem nu bijvoorbeeld de kledingssector, ze hebben énorme winstmarges, dat wanneer het wordt afgeprijsd, ze zelfs dán geen verlies lijden. We hebben het hier echter niet over de merkkleding, voordeel daar is dat die collecties wel weg móeten omdat er een naam op kleeft. Eigenlijk worden wij bedot, maar een mens staat er gewoon niet bij stil. En dan wordt de vraag gesteld waarom vele mensen hun aankopen doen via internet, en de gewone winkel achter zich laten. Dit wordt toch de toekomst hoor, willens nillens. Het verkeer is moordend, er wordt veel tijd verspild voor de verplaatsing. Waarom zou men het zich moeilijk maken als het makkelijk óók kan? Men besteld iets via internet, of het nu gaat van bijvoorbeeld een mascara tot een grasmachine, en de dag nadien staat het voor je deur! En dan hebben we het nog niet over de prijs. Mensen worden zich meer en meer bewust de prijzen te vergelijken. Bij de regelmaat hoor je het: op internet is het véél goedkoper! Mijdt de files en kijk uit naar je bestellingen aan je voordeur, dat is de toekomst! Ach, we zullen nog maar wat proberen te genieten van de zomer, wij hebben spullen genoeg en laten het allemaal stil aan ons voorbij gaan. Aan iedereen alvast een deugddoende fijne zomer...

 

En ja hoor: Mie Tracteur bezit een Facebookprofiel aangaande 'De Schuur'... 

 

 

 


DE SCHUUR, een heus verhaal dagdagelijks in beeld gebracht...

Wenst u de verwezenlijking van De Schuur vanaf het begin te aanschouwen, zegt u tegen u 
zelf gans dat verhaal eens mee te willen ervaren en heeft u veel tijd, dan krijgt u hiervoor de gelegenheid. Klik al dadelijk op de tijdstippen... Het verhaal begint (onderaan) in januari 2015, en kan zo worden opgevolgd tot vandaag de dag... Omwille de problematiek aangaande De Schuur, kan u zo wel het onuitputtelijke enthousiasme van Mie Tracteur ervaren, maar ook de grote teleurstellingen waar zij noodgedwongen is geconfronteerd mee geweest... 

 

Draaiboek 2019...

* Januari 2019

* Februari 2019

* Maart 2019

* April 2019

* Mei 2019

* Juni 2019

 

Draaiboek 2018...

* December 2018

* November 2018

* Oktober 2018

* September 2018

* Augustus 2018

* Juli 2018

* Juni 2018

* Mei 2018

* April 2018

* Maart 2018

* Februari 2018

* Januari 2018

 

Draaiboek 2017...

* December 2017

* November 2017

* Oktober 2017

* September 2017

* Augustus 2017

* Juli 2017

* Juni 2017

* Mei 2017

* April 2017

* Maart 2017

* Februari 2017

* Januari 2017

 

Draaiboek 2016...

* December 2016

* November 2016

* Oktober 2016

* September 2016

* Augustus 2016

* Juli 2016

* Juni 2016

* Mei 2016

* April 2016

* Maart 2016

* Februari 2016

* Januari 2016

 

Draaiboek 2015...

* December 2015

* November 2015

* Oktober 2015

* September 2015

* Augustus 2015

* Juli 2015

* Juni 2015

* Mei 2015

* April 2015

* Maart 2015

* Februari 2015

* Januari 2015